Μαχαίρι Σεφ EPICURE, 24 cm, Wüsthof

Code: WU398224
Brand: WÜSTHOF
194 €
Εξαντλήθηκαν
The item has been sold out…

Τα μαχαίρια EPICURE είναι το εργαλείο μαγειρικής για όλους όσους μαγειρεύουν. Θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τις όποιες προκλήσεις. Συνδυάζουν τις αρετές δύο σπουδαίων φιλοσοφιών: την αποτελεσματικότητα και την ελαφρότητα των ιαπωνικών μαχαιριών με τη γερμανική ποιότητα και ασφάλεια. Ενσαρκώνουν έναν εντελώς νέο τύπο μαχαιριού που λειτουργεί με όλα τα στυλ μαγειρικής και θέτει νέα πρότυπα για τη λειτουργία και την απόδοση ενός ποιοτικού μαχαιριού. Η ανάπτυξη της σειράς EPICURE ακολούθησε σταθερά την επιθυμία να παραλείψουμε ό,τι είναι περιττό και να βελτιστοποιήσουμε ό,τι είναι απαραίτητο.

Detailed information

Product detailed description

Τα μαχαίρια EPICURE είναι το εργαλείο μαγειρικής για όλους όσους μαγειρεύουν. Θα σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε τις όποιες προκλήσεις. Συνδυάζουν τις αρετές δύο σπουδαίων φιλοσοφιών: την αποτελεσματικότητα και την ελαφρότητα των ιαπωνικών μαχαιριών με τη γερμανική ποιότητα και ασφάλεια. Ενσαρκώνουν έναν εντελώς νέο τύπο μαχαιριού που λειτουργεί με όλα τα στυλ μαγειρικής και θέτει νέα πρότυπα για τη λειτουργία και την απόδοση ενός ποιοτικού μαχαιριού. Η ανάπτυξη της σειράς EPICURE ακολούθησε σταθερά την επιθυμία να παραλείψουμε ό,τι είναι περιττό και να βελτιστοποιήσουμε ό,τι είναι απαραίτητο.

Το μαχαίρι σεφ EPICURE είναι ένα στιβαρό, βαρέως τύπου μαχαίρι με φαρδιά λεπίδα με λεπτή αλλά ανθεκτική κόψη. Ένα πολυεργαλείο για επαγγελματίες και ερασιτέχνες μάγειρες που καθαρίζει λαχανικά αλλά και κόβει βότανα ή μπριζόλες.

Σειρά EPICURE

  • Υψηλής ποιότητας σφυρήλατα μαχαίρια κατασκευασμένα στο Solingen
  • Τέλεια ισορροπημένη με μοναδική εργονομία για εύκολη εργασία
  • Η καρφωτή λαβή προσαρμόζεται στη φυσική κίνηση του χεριού
  • Λαβή από ειδικό υλικό: φυσικές ίνες και ρητίνη
  • Κορυφαίος γερμανικός χάλυβας κραμάτων X50CrMoV15 που χρησιμοποιείται
  • Εξαιρετική λεπίδα που συντηρείται εύκολα
  • Σκληρότητα 58 HRC Κλίμακα Rockwell
  • Ειδική ελεγχόμενη από υπολογιστή διαδικασία άλεσης PEtec
  • Χειροποίητη λείανση και στίλβωση ακριβείας για τέλεια ακμή
  • Αυστηρός συνεχής ποιοτικός έλεγχος, λεπίδα που ελέγχεται με λέιζερ
  • Καινοτόμο προστατευτικό για ασφαλές κράτημα
  • Ομαλή μετάβαση μεταξύ προστατευτικού και λαβής
  • Απρόσκοπτη υγιεινή σύνδεση των θηλών
  • Τα μαχαίρια μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο πιάτων - ωστόσο, συνιστάται το πλύσιμο στο χέρι
  • Επέκταση της εγγύησης έναντι κατασκευαστικών και υλικών ελαττωμάτων για 15 έτη

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της σειράς EPICURE είναι το εκτεταμένο σχήμα της λαβής και το υλικό που χρησιμοποιείται για την παραγωγή της. Οι σχεδιαστές επέλεξαν ως υλικό φυσικές ίνες και ρητίνη, γεγονός που τους επέτρεψε να προσφέρουν στον χρήστη την ευχάριστη αίσθηση του ξύλου και την ανθεκτικότητα και την υγιεινή καθαριότητα των συνθετικών εναλλακτικών υλικών. Συνδύασαν έτσι τα πλεονεκτήματα και των δύο υλικών και δεν επιβάρυναν το περιβάλλον. Η ευρύτερη περιοχή της λεπίδας όχι μόνο προσφέρει καλύτερο έλεγχο κατά την καθοδήγηση του μαχαιριού, αλλά βοηθά επίσης στο να μπαίνει το φαγητό στην κατσαρόλα γρήγορα και καθαρά.

Η ψυχή κάθε μαχαιριού είναι η λεπίδα του. Η σειρά EPICURE είναι κατασκευασμένη από ένα κομμάτι κραματικού χάλυβα X50CrMoV15. Οι εξαιρετικές ιδιότητες αυτού του ανοξείδωτου χάλυβα ενισχύονται περαιτέρω από τη διαδικασία σκλήρυνσης και σφυρηλάτησης, η οποία αυξάνει την απόδοση κοπής του μαχαιριού και παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής της λεπίδας. Η σειρά EPICURE διαθέτει σκληρότητα 58 Rockwell, ιδανική για μαχαίρια κουζίνας. Θα αγαπήσετε τα μαχαίρια EPICURE για την υψηλή αρχική τους οξύτητα, την οποία διατηρούν επίσης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι λεπίδες είναι σκληρές και ακονίζονται εύκολα.

Η ειδική ελεγχόμενη από υπολογιστή διαδικασία ακονίσματος μαχαιριών WÜSTHOF χρησιμοποιείται για να διατηρεί τα μαχαίρια τέλεια κοφτερά. Ο υπολογιστής χρησιμοποιεί ένα λέιζερ για να μετρήσει τη λεπίδα και δίνει στο ρομπότ τις πληροφορίες που χρειάζεται για να την ακονίσει τέλεια. Η κατασκευή με τη βοήθεια υπολογιστή παρέχει στα μαχαίρια εξαιρετικά υψηλή αρχική απόδοση κοπής (σε όλο το μήκος της λεπίδας) και μεγάλη διάρκεια ζωής. Η ποιότητα της λεπίδας είναι υψηλή και, το σημαντικότερο, μπορεί να ανακτηθεί εύκολα.

Χρησιμοποιούμενες τεχνολογίες και υλικά

Για την παραγωγή των μαχαιριών WÜSTHOF χρησιμοποιείται γερμανικός χάλυβας υψηλής ποιότητας X50CrMoV15, ο οποίος έχει περίπου 0,5 % άνθρακα και χρώμιο, μολυβδαίνιο και βανάδιο ως κραματικά στοιχεία. Χάρη στο πρόσθετο χρώμιο, είναι ανθεκτικό στη διάβρωση, κάτι που είναι επιθυμητό για τα μαχαίρια κουζίνας.

Οι λεπίδες ακριβείας διαμορφώνονται από την ταινία χάλυβα με σφυρηλάτηση στη μήτρα. Αυτά σκληρύνονται για 15 λεπτά στους 1070 °C και στη συνέχεια ψύχονται ταχέως στους 60 °C σε δύο λεπτά. Η επακόλουθη σκλήρυνση (μια διαδικασία αργής θέρμανσης του υλικού σε θερμοκρασία 200 °C για 45 λεπτά) ανακουφίζει τη λεπίδα από τις εσωτερικές τάσεις και σταθεροποιεί τη μαρτενσιτική δομή της. Αυτό δίνει στη λεπίδα τη βέλτιστη απαιτούμενη σκληρότητα 58° Rockwell και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα.

Η ειδική διαδικασία ακονίσματος των μαχαιριών του WÜSTHOF που ονομάζεται PEtec (Precision Edge Technology) εξασφαλίζει ιδανική γωνία κοπής. Πρόκειται για μια τεχνολογία αιχμής όπου τα μαχαίρια ακονίζονται από ρομπότ που ελέγχονται και παρακολουθούνται από υπολογιστές. Το πλεονέκτημα αυτής της διαδικασίας είναι η ακριβής γεωμετρία σε όλο το μήκος της λεπίδας, η αξιοσημείωτη και εξαιρετικά υψηλή αρχική απόδοση κοπής του μαχαιριού, συγκρίσιμη με μια κοφτερή λεπίδα ξυραφιού, και, τέλος, η μεγάλη διάρκεια ζωής της λεπίδας.

Η σταθερή λεπίδα και η τέλεια γεωμετρία της λεπίδας προσφέρουν εξαιρετική απόδοση κοπής και ακριβή έλεγχο κατά την κοπή. Η αιχμηρή γωνία 15° παρέχει ακόμα μεγαλύτερη ευκρίνεια, κάνοντας το κόψιμο σε φέτες πιο ευχάριστο. Χάρη στη σφηνοειδή κοπή, το μαχαίρι διεισδύει αβίαστα στο φαγητό.

Το νεοσχεδιασμένο προστατευτικό και η καινοτόμος γεωμετρία του εξασφαλίζουν ομοιόμορφη κατανομή του βάρους στο κέντρο του μαχαιριού, καθιστώντας το πιο εύχρηστο. Ενσωματώνεται ως μέρος μιας λεπίδας κατασκευασμένης από ένα κομμάτι χάλυβα. Προστατεύει τα δάχτυλα από την ολίσθηση στη λεπίδα και εξασφαλίζει ακριβή έλεγχο του μαχαιριού.

Η εργονομική λαβή από φυσικές ίνες και ρητίνη έχει σχεδιαστεί για να ασκεί μεγαλύτερο βάρος στο αντικείμενο που πρόκειται να κοπεί και έτσι να λειτουργεί με πολύ μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Έχει ευρύτερο σχήμα στο μπροστινό τρίτο και στενεύει προς τα πίσω. Μόνο έτσι μπορεί να προσαρμοστεί στη φυσική λαβή του χεριού. Ταυτόχρονα, εγγυάται αυξημένη ασφάλεια και αισθητά ευκολότερη χρήση. Τα στελέχη στερεώνονται στο στέλεχος με δύο πριτσίνια. Η τέλεια συγκόλληση των επιμέρους τμημάτων αποτρέπει την παγίδευση καταλοίπων και βακτηρίων.

Ακόνισμα μαχαιριών WÜSTHOF

Κάθε μαχαίρι πρέπει να ακονίζεται από καιρό σε καιρό, καθώς γίνεται θαμπό μετά από παρατεταμένη χρήση. Για τη συντήρηση και την αναζωογόνηση της λεπίδας χρησιμοποιούνται επιχρωμιωμένες λειαντικές πέτρες, ενώ για το ακόνισμα των μαχαιριών συνιστούμε πέτρες ακονίσματος WÜSTHOF. Για τους λιγότερο έμπειρους, προσφέρουμε επίσης μύλους με ευκολότερο χειρισμό. Απλά περάστε το μαχαίρι απαλά μέσα από το αυλάκι λείανσης μερικές φορές και η λεπίδα θα αποκατασταθεί.

Ed. Η Wüsthof Dreizackwerk KG ιδρύθηκε στο Solingen ήδη από το 1814 και κατά τη διάρκεια των 200 ετών της ύπαρξής της, επτά γενιές της οικογένειας Wüsthof έχουν αναλάβει την ευθύνη. Διαθέτει μερικές από τις πιο προηγμένες, ιδιαίτερα αυτοματοποιημένες διαδικασίες παραγωγής στον κόσμο. Για παράδειγμα, στην παραγωγή μαχαιριών σε σχεδόν 40 στάδια, χρησιμοποιεί 100 ρομπότ.

Σήμερα, τα μαχαίρια WÜSTHOF πωλούνται σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η χρήση υλικών υψηλών προδιαγραφών και οι σύγχρονες τεχνολογίες που ελέγχονται από υπολογιστή καθιστούν τη χρήση και την προετοιμασία των τροφίμων εύκολη. Μια γαστρονομική απόλαυση από μόνη της.

Additional parameters

Category: Μαχαίρια Chef
Warranty: 2 years
Weight: 0.44 kg
Μήκος λεπίδας: 24 cm
Τύπος προϊόντος: Κουζινομάχαιρο
Συλλογή: WÜSTHOF EPICURE
Margin: E
Μέγεθος: 24 cm
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
The item has been sold out…

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: