Φόρμες ψωμιού
Ταψιά για ψωμί και φρατζόλες - για σπιτικό ψωμί και άλλα γλυκά ή ξινά σπιτικά γλυκίσματα
Τι είναι τα ταψιά για ψωμί και φρατζόλες
Τα ταψιά του ψωμιού, που συνήθως αναφέρονται ως φόρμες ψωμιού, είναι ένας τύπος ταψιού για κέικ που έχει συνήθως ορθογώνιο σχήμα και βαθιά τοιχώματα που επιτρέπουν το φούσκωμα της ζύμης. Έχουν σχεδιαστεί κυρίως για το ψήσιμο ψωμιού, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το ψήσιμο μιας ποικιλίας άλλων πιάτων, όπως ρολό, λεμόνι, τερίνα, ψωμί μπανάνας και διάφορα κέικ και πατέ.
Τι πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν αγοράζετε ένα ταψί για ψωμί και φρατζόλες
- Μέγεθος: Αποφασίστε τι είδους ψωμί θα ψήνετε πιο συχνά. Στο Kulina θα βρείτε παραδοσιακές φόρμες ψωμιού με ψηλό θόλο, μακρύτερες ή κοντύτερες φόρμες ψωμιού, καθώς και φόρμες σιλικόνης για μπαγκέτες ή ψωμάκια.
- Υλικό: Αλουμίνιο, χυτοσίδηρος, σιλικόνη και κεραμικά είναι δημοφιλή υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ταψιών ψωμιού.
- Χαρακτηριστικά: Οι διάτρητες οπές ενθαρρύνουν την κυκλοφορία του αέρα για πιο τραγανή κρούστα και το κάλυμμα θα κρατήσει το ψωμί όμορφα τετράγωνο.
Για το τακτικό ψήσιμο ψωμιού και κέικ, το Kulina διαθέτει ποικιλία ταψιών για ψωμί και κέικ, από κορυφαίες μάρκες όπως η de Buyer, Emile Henry, Eva Solo και Lékué. Πολλά από τα ταψιά μας έχουν αντικολλητική επίστρωση που διευκολύνει την αφαίρεση της φρατζόλας ή του κέικ από το ταψί.
Ποιο είναι το ιδανικό ταψί ψησίματος για ψωμί
Κατά το ψήσιμο του ψωμιού πρέπει να χρησιμοποιείται το κατάλληλο ταψί για να ψηθεί με συνέπεια και να σχηματίσει μια υπέροχη εξωτερική κρούστα. Ένα ταψί ψωμιού ή φρατζόλας με ψηλές άκρες που επιτρέπουν στο ψωμί να φουσκώνει, έχει σχεδιαστεί ειδικά για το ψήσιμο ψωμιού. Για σταθερή θέρμανση και εύκολη αφαίρεση, χρησιμοποιήστε ένα αντικολλητικό ταψί ψωμιού από ατσάλι αλουμινίου. Ένα ταψί με καπάκι θα εμποδίσει το ψωμί σας να φουσκώσει, με αποτέλεσμα ένα τετράγωνο ψωμί με ομοιόμορφη δομή και βαθιά χρυσαφένια κρούστα.
Είναι προτιμότερο ένα μεταλλικό ταψί για το ψήσιμο ψωμιού
Τα μεταλλικά ταψιά είναι η προτιμώμενη μέθοδος ψησίματος για τους περισσότερους αρτοποιούς. Οι μεταλλικές φόρμες για φραντζόλες διοχετεύουν τη θερμότητα εύκολα και γρήγορα, επιτρέποντας τη μεταφορά της θερμότητας μέσα στη φόρμα και στη συνέχεια στη ζύμη σας, ώστε να βοηθήσουν στο πιο ομοιόμορφο ψήσιμο των φραντζόλων.
Είστε έτοιμοι να αρχίσετε να ψήνετε ψωμί Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα επαγγελματικό ταψί για ψωμί από την εκτεταμένη συλλογή επαγγελματικών ειδών αρτοποιίας του Kulina για να απλοποιήσετε τη διαδικασία.