καράφες κρασιού
Καράφες κρασιού - κάντε το κρασί σας πιο αρωματικό και βαθύ
Ποιος είναι ο σκοπός μιας καράφας κρασιού
Η καράφα κρασιού είναι ένα γυάλινο δοχείο που χρησιμοποιείται για το σερβίρισμα του κρασιού. Κατασκευάζεται με φαρδιά βάση και στενό λαιμό για να αερίζει το κρασί και να ενισχύει τη γεύση και το άρωμά του. Το άδειασμα του κρασιού στην καράφα το εκθέτει στον αέρα, επιτρέποντας στις τανίνες να μαλακώσουν και επιτρέποντας στο κρασί να "αναπνεύσει".
Μπορεί να είναι σεμνά και απλά ή τεράστια και περίτεχνα, και υπάρχουν σε διάφορα μεγέθη και μορφές. Ορισμένες καράφες διαθέτουν επίσης πώμα για να διατηρούν τη φρεσκάδα του κρασιού μετά το άδειασμα.
Το μετάγγισμα μπορεί επίσης να είναι μια κομψή και κομψή μέθοδος για να σερβίρετε κρασί σε δείπνα ή ειδικές εκδηλώσεις. Όταν αδειάζετε το κρασί σε μια καράφα, μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε ένα ποτήρι για να αποφύγετε τις διαρροές. Μπορείτε επίσης να δείτε τη συλλογή μας από τιρμπουσόν για να αφαιρέσετε τον φελλό από τις φιάλες κρασιού σας.
Ποιο σχήμα είναι το καλύτερο για μια καράφα κρασιού
Οι καράφες κρασιού διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία μορφών και σχεδίων, από απλά και παραδοσιακά έως περίτεχνα και δημιουργικά. Όταν σερβίρετε το κρασί σε καράφα, μεγαλύτερη επιφάνεια του κρασιού εκτίθεται στον αέρα, γεγονός που συμβάλλει στο να μαλακώσουν οι τανίνες και να βελτιωθεί η γεύση και το άρωμα του ποτού.
Το ιδανικό σχήμα για μια καράφα κρασιού βελτιώνει τη γεύση και το άρωμα του κρασιού, ενώ επιτρέπει τον βέλτιστο αερισμό του υγρού. Τα καλύτερα καράφια για βέλτιστο αερισμό έχουν συχνά φαρδιά βάση και λεπτό λαιμό, όπως αυτά που προσφέρουμε στο κατάστημά μας.
Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ μεταγγιστικών δοχείων και μεταγγιστικών ποτηριών
Παρόλο που τόσο οι καράφες όσο και οι ποτηροθήκες χρησιμοποιούνται για το σερβίρισμα του κρασιού, πρόκειται για διαφορετικά προϊόντα.
Αδειάζοντας το κρασί στην καράφα και δίνοντάς του χρόνο να αναπνεύσει, εξομαλύνετε τις τανίνες και βελτιώνετε τη γεύση και το άρωμα του κρασιού. Οι καράφες προορίζονται για χρήση στο σπίτι ή σε ένα εστιατόριο και συνήθως χωράνε μία έως δύο φιάλες κρασιού. Φαίνονται τέλεια στο τραπέζι της τραπεζαρίας σας και είναι μια υπέροχη διακόσμηση για το μπαρ του σπιτιού σας.
Από την άλλη πλευρά, το καζανάκι είναι ένα μικροσκοπικό στόμιο που τοποθετείται στο λαιμό μιας φιάλης κρασιού . Σκοπός του είναι να αερίζει το κρασί καθώς χύνεται, γεγονός που μπορεί να ενισχύσει τη γεύση και το άρωμα του κρασιού. Τα δοχεία μεταγγίσεως είναι συνήθως κατασκευασμένα από πλαστικό ή ανοξείδωτο ατσάλι, είναι βολικά στη λειτουργία και την αποθήκευση και είναι αρκετά προσιτά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δοχείο μεταγγίσεως για να χύσετε το κρασί σε μια καράφα κρασιού ή απευθείας στο ποτήρι κρασιού.
Οι καράφες κρασιού αποτελούν μια εξαιρετική ιδέα δώρου για κάθε λάτρη του κρασιού ή για κάθε άνδρα, είναι επίσης μια ωραία προσθήκη στο τραπέζι σας και μπορούν να αγοραστούν μερικές φορές σε σετ με ασορτί ποτήρια.