Μαχαίρια κρεοπώλη
Μαχαίρι κρεοπώλη - το πολυχρηστικό σας μαχαίρι κρέατος
Τι είναι το μαχαίρι κρεοπώλη
Το χασαπομάχαιρο είναι ένα μεγάλο κουζινομάχαιρο, συνήθως με μακριά, καμπυλωτή λεπίδα, σχεδιασμένο για το χασάπημα και το σπάσιμο μεγάλων κομματιών κρέατος. Είναι απαραίτητο για κάθε λάτρη του κρέατος και θα αποτελέσει μια εξαιρετική προσθήκη στο μπαλτάς, μαχαίρι φιλεταρίσματος ή μαχαίρι ξεκοκαλίσματος.
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός μαχαίρι κρεοπώλη και ενός μαχαίρι Σεφ
Και τα δύο μαχαίρι Σεφ και το μαχαίρι χασάπη είναι πολύ χρήσιμα μαχαίρια με ισχυρές λεπίδες. Το μαχαίρι κρεοπώλη , ωστόσο, είναι ένας εξειδικευμένος τύπος μαχαιριού κουζίνας που έχει σχεδιαστεί για την κοπή χοντρών κομματιών κρέατος. Τα μαχαίρια του σεφ, από την άλλη πλευρά, είναι μαχαίρια κουζίνας πολλαπλών χρήσεων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κοπή διαφόρων τροφίμων, συμπεριλαμβανομένου του κρέατος.
Συνήθως ένα μαχαίρι κρεοπώλη έχει μια μακριά, καμπυλωτή λεπίδα με άκρη που δείχνει προς τα πάνω και το σχήμα του το καθιστά καλύτερο εργαλείο για τη διάσπαση, τον τεμαχισμό και την απογύμνωση της σάρκας.
Τι κάνει ένα καλό μαχαίρι κρεοπώλη
Ένα μαχαίρι κρεοπώλη υψηλής ποιότητας θα σας βοηθήσει πολύ στην κουζίνα σας. Θα πρέπει να προσφέρει καλή ισορροπία, άνετη λαβή και ισχυρή κοφτερή λεπίδα που προσφέρει κάποια ευελιξία που θα διευκολύνει την πλοήγηση γύρω από τα οστά. Το μαχαίρι κρεοπώλη σας θα πρέπει να είναι αρκετά μακρύ με μήκος λεπίδας έως και 33 εκατοστά.
Στο Kulina θα βρείτε παραδοσιακά μαχαίρια κρεοπωλείου που κατασκευάζονται από αξιόπιστους κατασκευαστές όπως Forged, καθώς και μαχαίρια γενικής χρήσης για την προετοιμασία κρέατος που προσφέρονται από τους Zwilling ή WMF. Επιλέξτε ένα μαχαίρι που θα ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας και φροντίστε να το συντηρείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για να μπορείτε να απολαμβάνετε τα πλεονεκτήματά του για χρόνια.
Πώς να φροντίζετε το μαχαίρι κρεοπώλησας
Τα μαχαίρια κουζίνας είναι μια μεγάλη επένδυση, οπότε αν θέλετε τα κρεοπωλεία σας να διαρκέσουν για αιώνες, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε αυτούς τους απλούς κανόνες για τον καθαρισμό και την αποθήκευση των μαχαιριών σας:
- τα μαχαίρια είναι συχνά κατάλληλα για πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων, αλλά σας συνιστούμε να καθαρίζετε το μαχαίρι σας με το χέρι, καθώς τα απορρυπαντικά του πλυντηρίου πιάτων μπορούν να καταστρέψουν την επιφάνεια της ατσάλινης λεπίδας
- εάν ένα μαχαίρι έχει ξύλινη λαβή, μην το βάζετε στο πλυντήριο πιάτων
- για να αποφύγετε την ξήρανση των ξύλινων λαβών, λαδώστε τις τακτικά με λινέλαιο ή κερί μέλισσας
- αποθηκεύετε το μαχαίρι για το ζαμπόν ξεχωριστά, ώστε να μην θαμπώνουν οι λεπίδες. Χρησιμοποιήστε ένα μπλοκ μαχαιριών ή ράφι ή θήκη μαχαιριών
- ακονίζετε τακτικά το μπαλτάς σας χρησιμοποιώντας ένα ακονιστήρι μαχαιριού
- χρησιμοποιήστε μια σανίδα κοπής που να είναι φιλική προς το μαχαίρι και αρκετά μεγάλη για να χωρέσει το ζαμπόν που θέλετε να κόψετε σε φέτες