Μπολ σάλτσας
Μπολ σάλτσας και κανάτες σάλτσας - μικρά πιάτα που κάνουν τη διαφορά
Τι είναι το μπολ σάλτσας
Το μπολ σάλτσας είναι ένα μικροσκοπικό μπολ που χρησιμοποιείται συχνά για το σερβίρισμα σάλτσας και ντιπ. Συνήθως διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και σχήματα και είναι κατασκευασμένα από κεραμικό ή πορσελάνη. Συνήθως χρησιμοποιούνται σε εστιατόρια, καφετέριες και νοικοκυριά για να σερβίρουν κέτσαπ, μουστάρδα, σάλτσα σόγιας, σάλτσα και άλλα ντιπ ή σάλτσες με τα κύρια πιάτα.
Οι κανάτες σάλτσας είναι μικρές κανάτες με χερούλι που χρησιμοποιούνται για να σερβίρουν ζεστές ή κρύες σάλτσες. Συνήθως είναι κατασκευασμένες από πορσελάνη και οι σύγχρονες κανάτες σάλτσας μπορεί να είναι επίσης κατασκευασμένες από ανοξείδωτο χάλυβα.
Στο Kulina θα βρείτε επίσης καραβάκια σάλτσας ή saucières - χαμηλές κανάτες με χερούλι και σχήμα που μοιάζει με βάρκα, στις οποίες σερβίρεται η σάλτσα ή η σάλτσα. Είναι πολύ κομψά και χρησιμοποιούνται συνήθως σε επίσημες περιστάσεις. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δοχείο σάλτσας με κουτάλι σερβιρίσματος σάλτσας.
Και αν ψάχνετε για ένα διαφορετικό είδος πιάτου, ελέγξτε τα μπολ σερβιρίσματος, τις κανάτες γάλακτος και τα πιάτα για το σερβίρισμα σνακ.
Γιατί χρειάζεστε σάλτσα με το πιάτο σας
Η σάλτσα είναι ένα υγρό ή ημίρρευστο παρασκεύασμα που είτε σερβίρεται με το φαγητό είτε προστίθεται σε αυτό καθώς μαγειρεύεται. Οι σάλτσες προσθέτουν γεύση και υγρασία στο πιάτο, βελτιώνουν την υφή του γεύματος και κάνουν το πιάτο σας να δείχνει πιο όμορφο.
Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι σάλτσας
Υπάρχουν διάφοροι τύποι σάλτσας, κάθε μία από τις οποίες έχει ιδιαίτερη γεύση, υφή και συστατικά. Ακολουθούν μερικές από τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες σάλτσας:
- Σάλτσες με βάση τη ντομάτα: Σάλτσες ζυμαρικών, σάλτσα πίτσας και σάλτσα μαρινάρα: Αυτές περιλαμβάνουν σάλτσα ζυμαρικών, σάλτσα πίτσας και σάλτσα μαρινάρα και δημιουργούνται κυρίως με ντομάτες ως συστατικό.
- Οι σάλτσες με βάση την κρέμα, όπως η σάλτσα Alfredo, η μπεσαμέλ και η σάλτσα τυριού, παρασκευάζονται με τη χρήση κρέμας γάλακτος, γάλακτος ή άλλων γαλακτοκομικών συστατικών.
- Σάλτσες με βάση τη σάλτσα: Περιλαμβάνουν τη σάλτσα βοδινού κρέατος, τη χοιρινή σάλτσα, τη σάλτσα κοτόπουλου και τη σάλτσα γαλοπούλας.
- Οι σάλτσες με βάση το πέστο, όπως η ρόκα, η λιαστή ντομάτα και το πέστο βασιλικού, παρασκευάζονται με φρέσκα βότανα, τυρί, ξηρούς καρπούς και σκόρδο.
- Καυτερές σάλτσες: Ταμπάσκο και η σάλτσα χαμπανέρο και παράγονται από πιπεριές τσίλι.
- Σάλτσες με βάση τη σόγια: Η σάλτσα Teriyaki, η σάλτσα hoisin και η σάλτσα soy ginger είναι παραδείγματα σάλτσας με βάση τη σόγια που παράγονται από σόγια.
- Σάλτσες με βάση τα φρούτα: Σάλτσα μάνγκο, σάλτσα μήλου και σάλτσα βατόμουρου είναι μερικά παραδείγματα αυτών των σάλτσων με βάση τα φρούτα.
- Οι σάλτσες με βάση την ολαντέζ, όπως η ολαντέζ, η μπεαρνέζ και η μαγιονέζα, δημιουργούνται με τη χρήση αυγών και βουτύρου.
Τελικά, υπάρχουν διάφορες ποικιλίες σάλτσας, η καθεμία με ξεχωριστή γεύση και χρήση. Οι συγκεκριμένες ανάγκες σας και το φαγητό που ετοιμάζετε θα καθορίσουν το είδος της σάλτσας που θα επιλέξετε και θα βρείτε το κατάλληλο μπολ σάλτσας στο Kulina. Προσφέρουμε κανάτες και μπολ σάλτσας από αξιόπιστες μάρκες όπως MIJ.