Τηγάνια σοταρίσματος
Τηγάνια Σοτέ – Πώς διαφέρουν από τα βασικά τηγάνια και γιατί τα χρειάζεστε;
Τα βαθιά τηγάνια, τα οποία αποκαλούνται σοτέ είναι ειδικά τηγάνια με μεγάλη επιφάνεια και μεγάλες πλευρές που χρησιμοποιούνται για:
- σοτάρισμα,
- μαγειρική ποσέ,
- τσιγάρισμα,
- ή βαθύ τηγάνισμα
Η κατασκευή ενός βαθιού τηγανιού με ίσιες, ψηλές πλευρές, μακρύ χερούλι και μια μεγάλη επιφάνεια μαγειρέματος το καθιστά το τέλειο τηγάνι για μαγείρεμα συστατικών σε υγρή μορφή, για το ανακάτεμα μεγαλύτερης ποσότητας υλικών, για την προετοιμασία φαγητών κατσαρόλας ή διαφορετικά είδη βραστών. Για το λόγο αυτό, το τηγάνι σοτέ είναι ίσως το πιο ευέλικτο τηγάνι που μπορείτε να έχετε στην κουζίνα σας – δείτε τα καλύτερα σε πωλήσεις τηγάνια μας εδώ ή διαβάστε πώς να επιλέξετε τα καλύτερα τηγάνια μας για την κουζίνα σας στον ολοκληρωμένο οδηγό μας για τηγάνια εδώ.
Η χρήση ενός τηγανιού σοτέ με καπάκι βοηθά στο να κλειδώσετε την υγρασία για το μαγείρεμα φαγητού όπως κάρυ και μαγειρευτά, προστατεύει το φαγητό σας από το να στεγνώσει ή να καεί και κάνει το φαγητό σας πιο μαλακό και αρωματικό.
Τι χαρακτηρίζει ένα τηγάνι σοτέ;
- ίσιες και σχετικά ψηλές πλευρές
- φαρδύς και επίπεδος πάτος
- μεγάλη επιφάνεια και μεγάλο μέγεθος για ομοιόμορφο αποτέλεσμα
- μακρύ χερούλι και ένα επιπλέον μικρό χερούλι στην αντίθετη πλευρά, που διευκολύνει τη μεταφορά από την εστία στον πάγκο της κουζίνας ή στο τραπέζι για απευθείας σερβίρισμα φαγητού
- τα περισσότερα σοτέ τηγάνια έχουν καπάκια που κλειδώνουν τη θερμότητα και βοηθούν στο μαγείρεμα
Ποια είνα η διαφορά μεταξύ ενός sauté τηγανιού και ενός τηγανιού σεφ;
Το τηγάνι του σεφ είναι ένα ιδιαίτερο είδος βαθιού, σοτέ τηγανιού και έχει διπλή χρήση, αυτή του τηγανιού και της κλασικής κατσαρόλας. Είναι γενικής χρήσης και προσφέρει μία μεγάλη επιφάνεια μαγειρέματος και ψηλές πλευρές όπως ακριβώς τα βαθιά τηγάνια αλλά έχει κεκλιμένες πλευρές. Τα τηγάνια του σεφ είναι ιδανικά για ψήσιμο, σοτάρισμα, μαγείρεμα αυγών, παρασκευή σάλτσας και πολλά άλλα.
Στην Kulina προσφέρουμε μια μεγάλη γκάμα τηγανιών σοτέ και τηγάνια σεφ κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας υλικά από αξιόπιστες επωνυμίες όπως οι de Buyer, Woll, Mauviel ή η Eva Solo. Κάποια από αυτά διαθέτουν αντικολλητική επιφάνεια ή χερούλια από τιτάνιο κατάλληλα για χρήση στον φούρνο. Ένα βαθύ τηγάνι είναι απαραίτητο σε κάθε κουζίνα γι' αυτό επενδύστε σε ένα τηγάνι σοτέ υψηλής ποιότητας που θα σας επιτρέψει να μαγειρεύετε νόστιμα για χρόνια.