Τρυπητές κουτάλες
Κουτάλες με τρυπητή - Τηγάνισμα με ευκολία
Για ποιο λόγο χρησιμοποιούνται τα κουτάλια με εγκοπές
Τα κουτάλια με εγκοπές είναι σκεύη κουζίνας που έχουν εγκοπές ή τρύπες στο μπολ τους, γεγονός που τα διαφοροποιεί από τα κανονικά κουτάλια ή τα κουτάλια ανάμειξης. Οι τρυπητές κουτάλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια σειρά από μαγειρικές εργασίες, όπως
- για να στραγγίζουν κομμάτια φαγητού από υγρό (ζωμό, βραστό νερό, σάλτσα κ.λπ.) γι' αυτό το λόγο ονομάζονται κουτάλια σουρωτήρι
- τηγάνισμα - τηγάνισμα φαγητού σε βαθύ, καυτό λάδι
- αποστράγγιση ζυμαρικών - αν θέλετε να στραγγίξετε τα ζυμαρικά από το νερό που βράζει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια τρυπητή κουτάλα για να βγάλετε τα ζυμαρικά ενώ αφήνετε το ζεστό νερό να στραγγίξει
Στο Kulina, προσφέρουμε μια ποικιλία κουταλιών με εγκοπές και σουρωτήρια που είναι ιδανικά για το στράγγισμα παχύτερων ή λεπτότερων σάλτσων από κορυφαίους κατασκευαστές όπως de Buyer και WMF.
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός κουταλιού σερβιρίσματος με υποδοχή και ενός διάτρητου κουταλιού σερβιρίσματος
Το διάτρητο κουτάλι σερβιρίσματος και το τρυπητό κουτάλι σερβιρίσματος είναι και οι δύο τύποι κουταλιών που χρησιμοποιούνται για να στραγγίζουν ή να σερβίρουν τρόφιμα, αλλά διαφέρουν ως προς το σχεδιασμό και τη λειτουργία τους. Η διάκριση έγκειται βασικά στο μέγεθος και το σχήμα των υποδοχών ή των οπών τους.
Ένα τρυπητό κουτάλι έχει μεγαλύτερες τρύπες που επιτρέπουν στις παχύτερες σάλτσες και στα μικρότερα σωματίδια φαγητού να στραγγίζουν καθώς χρησιμοποιείται για το σερβίρισμα. Ένα διάτρητο κουτάλι σερβιρίσματος έχει μικρότερες τρύπες για να στραγγίζει τον περιττό χυμό, το σιρόπι ή το νερό.
Βεβαιωθείτε ότι έχετε δει και την επιλογή μας σε σετ μαγειρικών σκευών, σουρωτήρια και σουρωτήρια, για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα στα μαγειρικά σας πειράματα.