Αργόστροφοι αποχυμωτές

1 items total

Αργοί αποχυμωτές - ένας πιο υγιεινός τρόπος για να απολαμβάνετε φρέσκα φρούτα

Ποια φρούτα μπορείτε να συμπιέσετε σε έναν αποχυμωτής αργής σύνθλιψης

Ο αποχυμωτής αργής σύνθλιψης, γνωστός και ως μαστιχοποιητής, είναι ένας τύπος αποχυμωτή που λειτουργεί με χαμηλότερη ταχύτητα σε σύγκριση με τους παραδοσιακούς φυγοκεντρικούς αποχυμωτές. Οι αργοί αποχυμωτές είναι γνωστοί για την ικανότητά τους να εξάγουν χυμό διατηρώντας περισσότερα θρεπτικά συστατικά, ένζυμα και γεύσεις από τα φρούτα και τα λαχανικά. Μπορούν να χειριστούν μια μεγάλη ποικιλία φρούτων, και εδώ είναι μερικά κοινά φρούτα που μπορείτε συνήθως να στύψετε χρησιμοποιώντας έναν αποχυμωτής αργής σύνθλιψης:

 1. Εσπεριδοειδή: Οι αργοί αποχυμωτές είναι εξαιρετικοί για την εξαγωγή χυμού από εσπεριδοειδή όπως πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, λεμόνια και λάιμ. Η αργή διαδικασία συμπίεσης βοηθά στη διατήρηση των φυσικών αρωμάτων και των θρεπτικών συστατικών αυτών των φρούτων.

 2. Μήλα: Συμπεριλαμβανομένων τόσο των γλυκών όσο και των ξινών ποικιλιών. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει τους σπόρους και τον πυρήνα πριν από τη χυμοποίηση.

 3. Μούρα: Οι αργοί αποχυμωτές μπορούν να χειριστούν μούρα όπως φράουλες, βατόμουρα, σμέουρα και βατόμουρα. Αυτά τα φρούτα μπορεί να μην αποδίδουν τόσο πολύ χυμό όσο άλλα, αλλά μπορούν και πάλι να χυμοποιηθούν.

 4. Σταφύλια: Τα σταφύλια μπορούν να αποχυμωθούν χρησιμοποιώντας έναν αποχυμωτής αργής σύνθλιψης για να παραχθεί φρέσκος χυμός σταφυλιών. Αυτό περιλαμβάνει τόσο τις κόκκινες όσο και τις πράσινες ποικιλίες.

 5. Αχλάδια: Αχλάδια: Τα αχλάδια μπορούν να χυμοποιηθούν αφού αφαιρεθούν οι σπόροι και ο πυρήνας. Προσδίδουν γλυκιά και ήπια γεύση στους χυμούς.

 6. Ρόδια: Οι αργοί αποχυμωτές είναι αποτελεσματικοί στην εξαγωγή χυμού από τα ρόδια. Η αργή διαδικασία βοηθάει να βγει περισσότερος χυμός από τα κουκούτσια (σπόρους) χωρίς να τα σπάσετε.

 7. Πεπόνια: Τα πεπόνια όπως το καρπούζι και το πεπόνι μπορούν να αποχυμωθούν σε έναν αποχυμωτής αργής σύνθλιψης. Ωστόσο, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και ενδέχεται να μην παράγουν τόσο συμπυκνωμένο χυμό όσο τα πυκνότερα φρούτα.

 8. Ανανάδες: Ανανάδες μπορούν να χυμοποιηθούν σε έναν αποχυμωτής αργής σύνθλιψης. Αφαιρέστε τη σκληρή εξωτερική φλούδα πριν από τη χυμοποίηση.

 9. Ακτινίδιο: Τα ακτινίδια μπορούν να χυμοποιηθούν μετά το ξεφλούδισμα. Προσδίδουν μια πικάντικη και δροσιστική γεύση στους χυμούς.

 10. Πέτρινα φρούτα: Φρούτα όπως τα ροδάκινα, τα δαμάσκηνα και τα νεκταρίνια μπορούν να αποχυμωθούν σε έναν αποχυμωτής αργής σύνθλιψης. Αφαιρέστε τα κουκούτσια πριν από τη χυμοποίηση.

 11. Μάνγκο: Αφού αφαιρέσετε τη φλούδα και το κουκούτσι, μπορείτε να αποχυμώσετε τα μάνγκο σε έναν αποχυμωτής αργής σύνθλιψης . Προσδίδουν τροπική και γλυκιά γεύση στους χυμούς.

Θυμηθείτε να προετοιμάσετε τα φρούτα σωστά πριν από τη χυμοποίηση. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει το σχολαστικό πλύσιμο, το ξεφλούδισμα, αν είναι απαραίτητο, και την αφαίρεση τυχόν σπόρων, κουκουτσιών ή σκληρών μερών. Ενώ οι αργοί αποχυμωτές είναι ευέλικτοι, ορισμένα φρούτα μπορεί να αποδίδουν περισσότερο χυμό και θρεπτικά συστατικά από άλλα, οπότε είναι καλό να πειραματιστείτε με διαφορετικούς συνδυασμούς για να βρείτε τις γεύσεις που προτιμάτε.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός αργού και ενός συνηθισμένου αποχυμωτή

Οι αργοί αποχυμωτές διαφέρουν από τους συνηθισμένους αποχυμωτές στο ότι οι ευαίσθητες στη θερμότητα βιταμίνες, τα μέταλλα και άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά μπορεί να χαθούν κατά τη λειτουργία ενός συνηθισμένου αποχυμωτή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η τριβή από τις λεπίδες σε έναν συνηθισμένο αποχυμωτή παράγει θερμότητα.

Οι συνηθισμένοι ηλεκτρικοί αποχυμωτές λειτουργούν κόβοντας τα φρούτα σε κομμάτια με γρήγορη ταχύτητα, που συχνά υπερβαίνει τις 20.000 περιστροφές ανά λεπτό, για την εξαγωγή χυμού. Ο αποχυμωτής αργής σύνθλιψης, από την άλλη πλευρά, περιστρέφεται μεταξύ 30 και 200 φορές το λεπτό.

Οι συνηθισμένοι αποχυμωτές αυξάνουν επίσης την ποσότητα του οξυγόνου που προστίθεται στο χυμό κατά τη διαδικασία αποχυμώσεως, η οποία επιταχύνει την οξείδωση και μπορεί επίσης να προκαλέσει απώλεια θρεπτικών συστατικών. Έτσι, οι αργοί αποχυμωτές προσφέρουν γενικά χυμό υψηλότερης ποιότητας με περισσότερα θρεπτικά συστατικά και πιο φυσική γεύση.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της χρήσης αργών αποχυμωτών

Η ικανότητα ενός αποχυμωτής αργής σύνθλιψηςνα δημιουργεί χυμό με περισσότερες βιταμίνες, μέταλλα και άλλα θρεπτικά συστατικά είναι το πιο σημαντικό πλεονέκτημά του. Όχι μόνο παράγουν καλύτερο χυμό για εσάς, αλλά έχουν και καλύτερη γεύση!

Επιπλέον, τα φυλλώδη χόρτα, όπως η μέντα, το λάχανο, το σιταρόχορτο και άλλα πράσινα λαχανικά μπορούν να αποχυμωθούν χρησιμοποιώντας αργούς αποχυμωτές. Οι ξηροί καρποί και οι κόκκοι καφέ μπορούν επίσης να υποστούν επεξεργασία με τη χρήση του. Ένας αποχυμωτής αργής σύνθλιψης έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι επιτρέπει την τοποθέτηση ολόκληρου του φρούτου στο εσωτερικό του. Ο χυμός θα εξαχθεί από τον αποχυμωτή και θα περάσει απευθείας στο δοχείο. Οι φλούδες, ο πολτός, οι σπόροι και τα στελέχη από τα πυρηνόκαρπα τοποθετούνται σε διαφορετικό δοχείο.

Επίσης, είναι σημαντικά πιο αθόρυβοι από τους συμβατικούς αποχυμωτές.

Άλλες συλλογές αποχυμωτών από γνωστές εταιρείες είναι διαθέσιμες στο Kulina, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών αποχυμωτών και των χειροκίνητων αποχυμωτών εσπεριδοειδών.