Παιδική ζώνη

13 items total
Παιχνίδι σπίτι AIDEN, 39 cm, Kids Concept
124 €
KC1000422
Κουδουνίστρα SEA JELLY, μπλε, Done by Deer
21 € –9 %
19,11 €
DBD4323572
Κουβούκλιο LUKKA 275 x 50 cm, καφέ, βαμβακερό, Bloomingville
New
BV82049816
Doctor DORAN σετ παιχνιδιού, σετ 6, γκρι, ξύλο, Bloomingville
New
BV82054192
Play set lunch box THYRA, σετ 12 τεμ., μπλε, ξύλο, Bloomingville
New
39,90 €
BV82054296
Playset cake TALA, σετ 16 τεμ., καφέ, ξύλο, Bloomingville
New
46,90 €
BV82053024
SIGFRED δαχτυλίδια κλωστής 18 cm, καφέ, ξύλο, Bloomingville
New
BV82054193
Κουδουνίστρα μωρού SEA JELLY, ροζ, Done by Deer
21 €
DBD4323571

Παιδικό δωμάτιο – πώς να οργανώσετε το χώρο του παιδιού σας;

Τα παιδιά χρειάζονται έναν ασφαλή χώρο στη ζωή τους. Έναν χώρο στον οποίο μπορούν να κρυφτούν, να ξεκουραστούν, να παίξουν και να χαλαρώσουν. Και το παιδικό δωμάτιο πρέπει σίγουρα να αποτελεί έναν τέτοιο χώρο. Πώς όμως να το διαμορφώσετε; Πώς να φτιάξετε το παιδικό δωμάτιο έτσι ώστε να είναι φιλικό τόσο προς τα παιδιά όσο και προς τους γονείς; Έτσι ώστε να αποτελεί ένα ήρεμο περιβάλλον και έναν χώρο στον οποίο τα παιδιά θα θέλουν να μένουν, να μαθαίνουν και να εξελίσσονται.

Ρίξτε μια ματιά στη σύντομη λίστα με τα απαραίτητα για το παιδικό δωμάτιο και βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα όσα χρειάζονται.

Παιχνίδια, φυσικά! Τα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά για τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού. Βοηθούν τα παιδιά να αναπτύξουν τόσο τις κοινωνικές και επικοινωνιακές τους δεξιότητες όσο και τις κινητικές τους δεξιότητες, ενεργοποιούν τα επίπεδα συγκέντρωσής τους και βελτιώνουν την προσοχή και τη μνήμη τους. Η μάθηση διαμέσου των παιχνιδιών αποτελεί ουσιαστικό μέρος της ανάπτυξής τους, γι' αυτό καλό είναι να παρέχετε στα παιδιά σας μια ποικιλία από διαφορετικά παιχνίδια. Αν θέλετε τα παιχνίδια τους να είναι φιλικά προς το περιβάλλον και να διαρκούν για πολλά χρόνια, προτιμήστε τα ξύλινα παιχνίδια και αν θέλετε τα παιδιά σας να αναπτύξουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, μην παραλείψετε παιχνίδια που επιτρέπουν το παιχνίδι ρόλων. Επιλέξτε διαφορετικά παιχνίδια ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας, αλλά μην το κατακλύσετε με πάρα πολλά από αυτά.

Παιδικά λευκά είδη και χαλιά - Τα παιδιά λατρεύουν να χουχουλιάζουν, χρειάζονται τη σωματική επαφή και λαχταρούν αγκαλιές και φιλιά. Χρειάζονται άνεση και ένα ασφαλές μέρος όπου μπορούν να χαλαρώσουν αν νιώθουν φόβο ή νευρικότητα. Παιδικά λευκά είδη όπως μαξιλάρια, κουβέρτες, χαλιά, ακόμη και μαλακά παιχνίδια, βοηθούν στη δημιουργία ενός άνετου, φιλικού προς τα παιδιά εσωτερικού χώρου, γι' αυτό φροντίστε να υπάρχουν αρκετά από αυτά στο δωμάτιο του παιδιού σας.

Παιδικά φωτιστικά είναι ιδανικά για τη δημιουργία μιας οικείας ατμόσφαιρας στο εσωτερικό. Όταν αναζητάτε φωτιστικά για το δωμάτιο του παιδιού σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει ένα φωτιστικό οροφής αλλά και επιτραπέζια φωτιστικά ή φωτιστικά τοίχου που θα χρησιμεύσουν ως φωτιστικά που φτιάχνουν τη διάθεση και βοηθούν στη δημιουργία μιας χαλαρής, ζεστής, ασφαλούς ατμόσφαιρας στο δωμάτιο.