Μαχαίρια ζαχαροπλαστικής

1 items total
Μαχαίρι ζαχαροπλαστικής GOURMET, 26 cm, Wüsthof
87,14 €
WU1035047726

Μαχαίρια ζαχαροπλαστικής - ένα εξαιρετικό εργαλείο για την επεξεργασία των κέικ σας

Τι είναι το μαχαίρι ζαχαροπλαστικής

Το μαχαίρι ζαχαροπλαστικής είναι ένα ειδικό είδος μαχαιριού κουζίνας. Είναι μακρύ και κομψό και είναι κατάλληλο για το κόψιμο κέικ και γλυκών.

Τι κάνει ένα μαχαίρι ζαχαροπλαστικής διαφορετικό από τα άλλα μαχαίρια κουζίνας

Τα ακόλουθα χαρακτηριστικά είναι χαρακτηριστικά των μαχαιριών ζαχαροπλαστικής και τα καθιστούν κατάλληλα για την επεξεργασία κέικ και διάφορες εργασίες ψησίματος:

 • Οδοντωτή άκρη: Ιδανικό για να κόβετε την κρούστα ζαχαροπλαστικής με τάξη. Όταν μοιράζετε ευαίσθητα κέικ και γλυκά, η μικροσκοπική οδόντωση είναι χρήσιμη.
 • Η μακριά λεπίδα βοηθά στη μεταφορά κέικ από και προς το φούρνο, στην οριζόντια κοπή παντεσπάνιων και στρογγυλών κέικ.
 • Ευρεία λεπίδα: Η ευρεία λεπίδα είναι ειδικά σχεδιασμένη για την κοπή, το μοίρασμα και το σερβίρισμα βάσεων κέικ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το άπλωμα γεμισμάτων όπως γλάσο και μαρμελάδα.
 • Στρογγυλεμένη μύτη: επιτρέπει την εύκολη και χωρίς φθορές αφαίρεση κέικ και γλυκών από τα σκεύη ψησίματος.

Πώς πρέπει να ακονίζεται το μαχαίρι ζαχαροπλαστικής

Λόγω της ασυνήθιστης μορφής της λεπίδας του, ένα μαχαίρι ζαχαροπλαστικής δεν μπορεί να ακονιστεί με ένα συμβατικό ακονιστήρι μαχαιριών. Αντίθετα, θα χρειαστείτε μια κεραμική ράβδο ακονίσματος, που μερικές φορές αναφέρεται ως ράβδος ακονίσματος. Να πώς θα το εφαρμόσετε:

 • Βρείτε τη λοξή πλευρά του μαχαιριού. Τα μαχαίρια με οδόντωση έχουν πάντα μια επίπεδη και μια λοξή πλευρά. Θα ακονίσετε την πλευρά που είναι λοξή, αφού αυτή είναι που κάνει την κοπή.
 • Ένα μαχαίρι ζαχαροπλαστικής πρέπει να ακονίζεται ακονίζοντας κάθε τμήμα ανάμεσα στις οδοντώσεις, επομένως δεν υπάρχει δυστυχώς καμία συντόμευση. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να λειανθούν όλες οι σχισμές κρατώντας τη ράβδο λείανσης παράλληλη με τη λοξότμηση καθ' όλη τη διάρκεια, ενώ την κρατάτε επίπεδη στη γωνία της λοξότμησης.

Αν ψάχνετε για περισσότερα εργαλεία για το ψήσιμο και τη διακόσμηση κέικ, δείτε την προσφορά μας σε σπάτουλες διακόσμησης, σερβιτόρους κέικ και ταψιά ψησίματος.

Πώς να φροντίζετε το μαχαίρι ζαχαροπλαστικής σας

Τα μαχαίρια κουζίνας είναι μια επένδυση, οπότε αν θέλετε το μαχαίρι ζαχαροπλαστικής σας να κρατήσει για αιώνες, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε αυτούς τους απλούς κανόνες για τον καθαρισμό και την αποθήκευση των μαχαιριών σας:

 • τα μαχαίρια είναι συχνά κατάλληλα για πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων, αλλά σας συνιστούμε να καθαρίζετε το μαχαίρι σας με το χέρι, καθώς τα απορρυπαντικά του πλυντηρίου πιάτων μπορούν να καταστρέψουν την επιφάνεια της ατσάλινης λεπίδας
 • εάν ένα μαχαίρι έχει ξύλινη λαβή, μην το βάζετε στο πλυντήριο πιάτων
 • για να αποφύγετε την ξήρανση των ξύλινων λαβών, λαδώστε τις τακτικά με λινέλαιο ή κερί μέλισσας
 • να αποθηκεύετε τα μαχαίρια σας ξεχωριστά, ώστε να μην αμβλύνονται οι λεπίδες τους. Χρησιμοποιήστε ένα μπλοκ μαχαιριών ή μια θήκη μαχαιριών
 • ακονίζετε τακτικά το μαχαίρι σας