Καφετιέρες εκχύλισης

13 items total
Καφετιέρα φίλτρου SMART'N'LIGHT CM600810, μαύρο, Tefal
73,49 €
TEFCM600810
Καφετιέρα φίλτρου PLISSÉ 1,5 l, σε λευκό, Alessi
188 €
ALMDL14W
Καφετιέρα φίλτρου PLISSÉ 1,5 l, γκρι, Alessi
188 €
ALMDL14G
Καφετιέρα φίλτρου KA 5763 CAPRICE, ασημί, Severin
178 €
SEVEKA5763
Καφετιέρα φίλτρου PLISSÉ 1,5 l, σε μαύρο, Alessi
188 €
ALMDL14B
Καφετιέρα φίλτρου 5KCM1209, σε μαύρο, KitchenAid
195 €
KA5KCM1209EOB
Καφετιέρα φίλτρου KA 4826 TYPE SWICH, 1,25 l, Severin
62,90 €
SEVEKA4826
Καφετιέρα φίλτρου KA 4850 FILKA, ασημί, Severin
314 €
SEVE3488439
Καφετιέρα αργού φιλτραρίσματος STELIO, WMF
94,40 €
WM0412150011

Καφετιέρες στάγδην - Αποκτώντας την καλύτερη γεύση του καφέ σας

Τι είναι η καφετιέρα στάγδην και πώς λειτουργεί

Σε μια καφετιέρα στάγδην, μετρημένες ποσότητες κρύου νερού χύνονται σε μια δεξαμενή, όπου ένα θερμαντικό στοιχείο θερμαίνει το νερό μέχρι να βράσει. Χάρη σε αυτό, ο ατμός ανεβαίνει μέσω ενός σωλήνα και συμπυκνώνεται. Στη συνέχεια, ο αλεσμένος καφές που τοποθετείται σε ένα φίλτρο υγραίνεται με συμπυκνωμένο νερό και αρχίζει να στάζει.

Μια καράφα συλλέγει το νερό αφού περάσει από το φίλτρο και εμποτιστεί με καφέ. Η καράφα υποστηρίζεται από μια μεταλλική πλάκα που διαθέτει επίσης ένα θερμαντικό στοιχείο για να διατηρεί τον καφέ ζεστό.

Στο Kulina, διαθέτουμε μια μεγάλη ποικιλία από καφετιέρες στάγδην από γνωστούς κατασκευαστές όπως KitchenAid, Severin, και WMF.

Τι πρέπει να λάβω υπόψη μου όταν αγοράζω μια καφετιέρα στάγδην

Παύση ζυθοποιίας

Με τη βοήθεια της λειτουργίας brew-pause, μπορείτε να διακόψετε στιγμιαία τη διαδικασία παρασκευής και να χύσετε ένα ή δύο φλιτζάνια καφέ πριν γεμίσει η καράφα. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο όταν δεν μπορείτε να περιμένετε άλλο δευτερόλεπτο για την καφεΐνη σας.

Χρονοδιακόπτης

Ορισμένες από αυτές τις μηχανές είναι εξοπλισμένες με προγραμματιζόμενο χρονοδιακόπτη, επιτρέποντάς σας να φορτώσετε τον καφέ και το νερό εκ των προτέρων και να απολαύσετε τον καφέ σας όποτε θέλετε, είτε αυτό είναι το πρώτο πράγμα το πρωί είτε μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά.

Φίλτρο καφέ

Στον σχεδιασμό των καφετιέρες σταγόνας περιλαμβάνονται διάφορα φίλτρα. Τα περισσότερα καλάθια φίλτρου έχουν κωνικό ή επίπεδο πυθμένα και είναι αποσπώμενα. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα χάρτινα φίλτρα καφέ, επειδή τα περισσότερα φίλτρα της καφετιέρας είναι επαναχρησιμοποιήσιμα. Υπάρχουν επίσης μεταλλικές και χαλύβδινες παραλλαγές μόνιμων φίλτρων.

Για πιο συμβατικές διαδικασίες παρασκευής καφέ, μπορείτε επίσης να δείτε τη συλλογή μας από αυτόματες καφετιέρες και ημιαυτόματες μηχανές καφέ.

Πώς μπορώ να καθαρίσω την καφετιέρα μου

Οι καφετιέρες στάγδην καθαρίζονται συχνά πολύ πιο εύκολα από άλλες καφετιέρες, επειδή έχουν λιγότερα κινούμενα μέρη.

Όταν έρθει η ώρα να καθαρίσετε την καφετιέρα σας, πετάξτε τον εμποτισμένο καφέ και βγάλτε το φίλτρο από τη συσκευή. Στη συνέχεια μπορείτε να ξεπλύνετε την καράφα καφέ και το φίλτρο.

Επιπλέον, θα πρέπει επίσης να φροντίζετε να αφαιρείτε τα άλατα από την καφετιέρα σας τουλάχιστον μία φορά το μήνα, ανάλογα με το πόσο συχνά τη χρησιμοποιείτε. Μια συγκεκριμένη αναλογία ξιδιού, κιτρικού οξέος ή ενός χημικού αφαλατωτή μπορεί να προστεθεί στο δοχείο νερού για την αφαλάτωσή του.