Holmegaard

Η Holmegaard, η οποία ιδρύθηκε το 1825, αποτελεί σύμβολο σχεδιασμού και είναι από τους πιο αναγνωρισμένους κατασκευαστές προϊόντων γυαλιού για το σπίτι και το τραπέζι σας - όμορφα ποτήρια κρασιού και άλλα είδη ποτηριών, καράφες, βάζα, φαναράκια και πολλά άλλα. Ερωτευτείτε με τα προϊόντα γυαλιού από τη Holmegaard
58 items total
Ποτήρι νερού REGINA 190 ml, Holmegaard
KULINA WEEKEND
65,63 € –15 %
Ποτήρι νερού REGINA 190 ml, Holmegaard
Online σε απόθεμα (2 pcs)
55,78 €
HMG4302703
Ποτήρι κρασιού REGINA, 100 ml, Holmegaard
KULINA WEEKEND
79,80 € –15 %
67,83 €
HMG4302704
Κηροπήγιο CHARLOTTE AMALIE, 24 cm, Holmegaard
KULINA WEEKEND
95,55 € –15 %
81,21 €
HMG4343601
Ποτήρι κοκτέιλ FONTAINE, 250 ml, Holmegaard
KULINA WEEKEND
39,06 € –15 %
33,20 €
HMG4320648
Up
More products

Holmegaard - ποτήρια και μικρά κοσμήματα για τους λάτρεις του γυαλιού

Holmegaard, ένα δανέζικο είδωλο του σχεδιασμού και γνωστός παραγωγός τόσο φυσητού όσο και μηχανοφυούς γυαλιού, ιδρύθηκε από την κόμισσα Henriette Danneskiold-Samsøe το 1825. Ακολούθησε το όνειρο του αείμνηστου συζύγου της να δημιουργήσει υαλουργίες και το μετέτρεψε σε μια καλλιτεχνική και αισθητική μάρκα που εξακολουθεί -ακόμη και 200 χρόνια μετά τη γέννησή της- να είναι επίκαιρη και να έχει αντίκτυπο όσον αφορά τη διακόσμηση του σπιτιού και τον λειτουργικό σχεδιασμό.

Η ιστορία της μάρκας ξεκινά με δύο μικρά εργαστήρια γυαλιού, τα οποία με την πάροδο των ετών εξελίχθηκαν σε μια μεγάλη, σύγχρονη εταιρεία. Οι πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία της μάρκας σημαδεύτηκαν από τις ακόλουθες ημερομηνίες και σχέδια:

  • Το 1906 σχεδιάστηκε η πρώτη σειρά ποτηριών κρασιού,
  • το 1928, το περίφημο βάζο JEB 65 δημιουργήθηκε από τον Jacob E. Bang
  • Το 1942 ο Per Lütken άρχισε να εργάζεται για τη μάρκα και έδωσε ζωή σε περισσότερα από 3.000 γυάλινα προϊόντα
  • το 1969 η σειρά γυαλιών Fontaine σχεδιάστηκε από τον Michael Bang
  • το 1985 Holmegaard εντάχθηκε στο Royal Copenhagen
  • το 2008 το Holmegaard εξαγοράστηκε από την Rosendahl Design Group

Holmegaard - φυσητό γυαλί υψηλής ποιότητας από στόμα και μηχανή

Ως μία από τις πιο δημοφιλείς σκανδιναβικές μάρκες, το Holmegaard προσφέρει γυαλί που φυτεύεται με μηχανές και στόμια και παράγεται με τις τελευταίες και πιο προηγμένες τεχνολογίες. Κάθε κομμάτι από φυσητό γυαλί είναι μοναδικό και χειροποίητο από τον υαλουργό.

Από την άλλη πλευρά, το φυσητό γυαλί με μηχανική εμφύσηση περνάει από μια προηγμένη μέθοδο παραγωγής που απαιτεί ειδικά κατασκευασμένα εργαλεία και υψηλή ακρίβεια για να εξασφαλίσει την ίδια υψηλή ποιότητα με το φυσητό γυαλί με στόμιο.

Holmegaard είναι δημοφιλής για τα διακοσμητικά βάζα της σε διάφορα σχήματα, μεγέθη και χρώματα, διακοσμητικά αλλά και πρακτικά μπολ, όμορφα φανάρια και μια ευρεία προσφορά ποτηριών για αλκοολούχα και μη αλκοολούχα ποτά.

Αποστολή και όραμα της εταιρείας

Holmegaard καθώς η μάρκα παραμένει πιστή στην κληρονομιά της. Αποστολή της είναι να δημιουργεί λειτουργικά και διακοσμητικά προϊόντα με πάθος για τη χειροτεχνία. Η εταιρεία προσπαθεί να διευρύνει τα όρια του εφικτού όταν εργάζεται με γυαλί και προσπαθεί να δείξει στους πελάτες της πώς μπορεί να αντανακλάται το φως στο γυαλί. Το παιχνίδι με τα οπτικά εφέ αποτελεί σημαντικό μέρος κάθε σχεδίου από τον κατάλογο του Holmegaard.

Holmegaardαποστολή της δεν είναι μόνο να παράγει λειτουργικό γυαλί (όπως ποτήρια κρασιού), αλλά και να παρέχει στους σύγχρονους χρήστες γυάλινα αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιούν ως μικρά κομμάτια πολυτέλειας στην καθημερινή τους ζωή ή να τα εκθέτουν ως γυάλινη τέχνη στο σπίτι τους.

Holmegaardσχεδιαστές και εικονίδια σχεδιασμού

Με την πάροδο των ετών, πολλοί σχεδιαστές και καλλιτέχνες συνέβαλαν στην ανάπτυξη και τη δημοτικότητα του Holmegaard. Μέχρι σήμερα, μερικοί από τους καλύτερους καλλιτέχνες της Δανίας συμβάλλουν στην εμφάνιση του γυαλιού του Holmegaard.

Μεταξύ των διάσημων σχεδιαστών που εργάστηκαν για το Holmegaard ήταν οι Per Lütken, Jacob E. Bang, Cecilie Manz, Maria Berntsen, Peter Svarrer και Arne Jacobsen - ένας από τους πιο διάσημους σκανδιναβούς σχεδιαστές του20ού αιώνα και πατέρας του λειτουργικού σχεδιασμού.

Δύο από τα σχεδιαστικά σύμβολα του Holmegaard είναι το Βάζο Cocoon Βάζο που σχεδίασε ο Peter Svarrer και το μπολ Provence που σχεδίασε ο Per Lütken.

Ο Peter Svarrer (ο δάσκαλος του φωτός) εργάζεται για το Holmegaard από το 1997 και εκτός από το σχεδιασμό του βάζο Cocoon, το οποίο το 2023 γιορτάζει τα20α γενέθλιά του, δημιούργησε επίσης τη γνωστή και λειτουργική συλλογή Future και Cabernet, καθώς και τις θήκες τσαγιού από τη σειρά Reflections.

Με την πάροδο των ετών, το μπολ Provence του Per Lütken, με τα απαλά σχήματα, τα απαλά χρώματα και τη θηλυκή και ντελικάτη εμφάνιση, έχει εμφανιστεί σε πολλά διαφορετικά χρώματα και μεγέθη. Κάθε κύπελλο Provence είναι μοναδικό και φυσητό χωρίς τη χρήση καλουπιού και επομένως τα κύπελλα της σειράς μπορεί να διαφέρουν σε μέγεθος και σχήμα.

Δείτε τι έχουμε για εσάς στο Kulina και ερωτευτείτε τα γυάλινα προϊόντα της Holmegaard που θα γίνουν κομψά διακοσμητικά του τραπεζιού και του σπιτιού σας.