κούπες & πιατάκια φλιτζανιών

109 items total
Μπολ τσαγιού Peacock 9 cm MIJ
Μπολ τσαγιού Peacock 9 cm MIJ
Online σε απόθεμα (>5 pcs)
6,59 €
MIJC1830
Φλιτζάνι τσαγιού με πιατάκι HYBRID ZORA, Seletti
63,40 €
SLT09744
Φλιτζάνι τσαγιού με πιατάκι HYBRID KANNAUJ, Seletti
60 € –12 %
52,50 €
SLT09172
Κούπα NICOLA, σετ 2 τεμαχίων, 150 ml, μαύρη, Viva Scandinavia VS35703
Μπολ για σάκε AQUA & DK GREEN DRIP, 30 ml, MIJ
11 €
MIJC7926
Μπολ για σάλτσα BLUE BLACK, 8 cm, 20 ml, MIJ
5,30 €
MIJC7939
Κούπα καφέ BARISTA, σετ 2 τεμαχίων, σε λευκό, WMF
26,10 €
WM695959440
Κούπα NICOLA, σετ 2 τεμαχίων, 80 ml, σε μαύρο, Viva Scandinavia VS35803
Πιατάκι για φλιτζάνι καφέ CARACTERE, σε χακί, REVOL
15,80 €
RV652769
Κύπελλο WHITE FADE 120 ml, μπεζ, MIJ
New
Κύπελλο WHITE FADE 120 ml, μπεζ, MIJ
Online σε απόθεμα (>5 pcs)
6,59 €
MIJC0676
Φλιτζάνι τσαγιού με πιατάκι CLASSIC, 300 ml, Viva Scandinavia VS75800
Πιατάκι για φλιτζάνι MESH, λευκό, Rosenthal
11,49 € –30 %
8 €
RS1177080000110421
Up
More products

Φλιτζάνια και πιατάκια - ένα must-have για το τσάι σας στις πέντε η ώρα

Ποια είναι η προέλευση του φλιτζανιού και του πιατάκι

Το φλιτζάνι και το πιατάκι έχουν μακρά και συναρπαστική ιστορία και χρησιμοποιούνται για το σερβίρισμα του τσαγιού και του καφέ εδώ και αιώνες. Το φλιτζάνι και το πιατάκι λέγεται ότι προήλθαν από την Κίνα γύρω στον 17ο αιώνα, όταν η κατανάλωση τσαγιού έγινε δημοφιλής στις ανώτερες τάξεις.

Σήμερα, τα φλιτζάνια και τα πιατάκια χρησιμοποιούνται για το σερβίρισμα τσαγιού και καφέ τόσο στο σπίτι όσο και σε καφετέριες και εστιατόρια σε όλο τον κόσμο.

Τα φλιτζάνια τσαγιού και τα πιατάκια έχουν αλλάξει εμφάνιση με την πάροδο του χρόνου, αλλά η βασική τους λειτουργία παραμένει η ίδια: ένα μικρό φλιτζάνι για τη φύλαξη ζεστών ροφημάτων και ένα πιατάκι για να πιάνουν τυχόν διαρροές ή σταγόνες.

Στο Kulina μπορείτε να αγοράσετε φλιτζάνια και πιατάκια από γνωστές μάρκες όπως Bitz, Seletti, Viva και Scandinavia, σε όλα τα μεγέθη, στυλ και σε διάφορα υλικά.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ φλιτζανιών για τσάι και καφέ

Υπάρχουν κάποιες γενικές διακρίσεις μεταξύ των φλιτζανιών που προορίζονται για τσάι και καφέ, ενώ δεν υπάρχουν αυστηροί και σταθεροί κανόνες σχετικά με το ποιος τύπος πρέπει να χρησιμοποιείται. Αυτές είναι μερικές από τις βασικές διαφορές:

  • Μέγεθος και σχήμα: Ενώ τα φλιτζάνια του καφέ είναι μεγαλύτερα και έχουν πιο πλατύ και κυλινδρικό σχήμα.
  • Λαβή: Τα φλιτζάνια του τσαγιού έχουν συνήθως κοντό χερούλι που προορίζεται να πιαστεί με τα δάχτυλα, ενώ τα φλιτζάνια του καφέ έχουν μεγαλύτερο χερούλι που μπορεί να χειριστεί με ολόκληρο το χέρι.
  • Υλικά: Αλλά τα φλιτζάνια τσαγιού είναι μερικές φορές κατασκευασμένα από πιο ευαίσθητα υλικά, όπως πορσελάνη ή πορσελάνη από κόκκαλο.

Γενικά, η επιλογή του αγαπημένου σας φλιτζανιού για τσάι και καφέ εξαρτάται από τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Εθιμοτυπία τσαγιού - πώς αναμειγνύετε τη ζάχαρη σε ένα φλιτζάνι τσαγιού

Η εθιμοτυπία του τσαγιού αναφέρεται σε μια συλλογή κανόνων και διαδικασιών που έχουν χρησιμοποιηθεί ιστορικά σε σχέση με το σερβίρισμα και την κατανάλωση τσαγιού. Ο τρόπος με τον οποίο αναμειγνύεται η ζάχαρη σε ένα φλιτζάνι τσαγιού είναι ένα κρίσιμο μέρος της εθιμοτυπίας του τσαγιού.

Παραδοσιακά, αφού το τσάι χυθεί στο φλιτζάνι τσαγιού από μια τσαγιέρα, προστίθεται η κατάλληλη ποσότητα ζάχαρης, το τσάι ανακατεύεται απαλά με ένα κουταλάκι του γλυκού και στη συνέχεια δοκιμάζεται για να διαπιστωθεί αν το τσάι είναι αρκετά γλυκό.

Ο εθισμός στο τσάι με γάλα και ζάχαρη είναι κυρίως θέμα γούστου, επομένως δεν υπάρχει σωστή ή λανθασμένη μέθοδος. Τώρα που το τσάι σας είναι έτοιμο, μπορείτε να το σερβίρετε σε φλιτζάνι, κούπα ή ποτήρι για τσάι/καφέ.

Αν θέλετε περισσότερη καθοδήγηση σχετικά με τα βασικά αντικείμενα για την προετοιμασία και το σερβίρισμα του τσαγιού, διαβάστε τον οδηγό αγορών μας για να μάθετε περισσότερα.