κούπες & πιατάκια φλιτζανιών

118 items total
Φλιτζάνι καφέ με πιατάκι HYBRID CHUCUITO, Seletti
44 € –6 %
40,95 €
SLT09163
Σετ για εσπρέσο ESTETICO QUOTIDIANO, 6 τεμάχια, Seletti
69 € –2 %
67,20 €
SLT10100
Σετ για εσπρέσο COSMIC DINER LUNAR, 3 τεμάχια, Seletti
80,85 €
SLT10873
Κούπα καφέ BARISTA, σετ 2 τεμαχίων, σε λευκό, WMF
24,99 € –17 %
20,52 €
WM695959440
Φλιτζάνι τσαγιού με πιατάκι HYBRID ZORA, Seletti
64,89 €
SLT09744
Φλιτζάνι τσαγιού COLOMBINA, 200 ml, Alessi
Outlet
23,10 € –25 %
17,32 €
ALFM1078
Φλιτζάνι καφέ με πιατάκι HYBRID DJENNE, Seletti
45,99 €
SLT09161
Φλιτζάνι για καπουτσίνο MAMI, 200 ml, Alessi
18,90 €
ALSG5390
Φλιτζάνι τσαγιού με πιατάκι HYBRID ZENOBIA, Seletti
64,89 €
SLT09746
Φλιτζάνι τσαγιού PLATEBOWLCUP, 200 ml, Alessi
9,45 €
ALAJM2878
Φλιτζάνι τσαγιού με πιατάκι HYBRID ISIDORA, Seletti
62 € –6 %
57,75 €
SLT09745
Μαύρο μπολ σακέ κύλισης 40 ml MIJ
Μαύρο μπολ σακέ κύλισης 40 ml MIJ
Online σε απόθεμα (12 pcs)
6,29 €
MIJC1378
Up
More products

Φλιτζάνια και πιατάκια - ένα must-have για το τσάι σας στις πέντε η ώρα

Ποια είναι η προέλευση του φλιτζανιού και του πιατάκι

Το φλιτζάνι και το πιατάκι έχουν μακρά και συναρπαστική ιστορία και χρησιμοποιούνται για το σερβίρισμα του τσαγιού και του καφέ εδώ και αιώνες. Το φλιτζάνι και το πιατάκι λέγεται ότι προήλθαν από την Κίνα γύρω στον 17ο αιώνα, όταν η κατανάλωση τσαγιού έγινε δημοφιλής στις ανώτερες τάξεις.

Σήμερα, τα φλιτζάνια και τα πιατάκια χρησιμοποιούνται για το σερβίρισμα τσαγιού και καφέ τόσο στο σπίτι όσο και σε καφετέριες και εστιατόρια σε όλο τον κόσμο.

Τα φλιτζάνια τσαγιού και τα πιατάκια έχουν αλλάξει εμφάνιση με την πάροδο του χρόνου, αλλά η βασική τους λειτουργία παραμένει η ίδια: ένα μικρό φλιτζάνι για τη φύλαξη ζεστών ροφημάτων και ένα πιατάκι για να πιάνουν τυχόν διαρροές ή σταγόνες.

Στο Kulina μπορείτε να αγοράσετε φλιτζάνια και πιατάκια από γνωστές μάρκες όπως Bitz, Seletti, Viva και Scandinavia, σε όλα τα μεγέθη, στυλ και σε διάφορα υλικά.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ φλιτζανιών για τσάι και καφέ

Υπάρχουν κάποιες γενικές διακρίσεις μεταξύ των φλιτζανιών που προορίζονται για τσάι και καφέ, ενώ δεν υπάρχουν αυστηροί και σταθεροί κανόνες σχετικά με το ποιος τύπος πρέπει να χρησιμοποιείται. Αυτές είναι μερικές από τις βασικές διαφορές:

  • Μέγεθος και σχήμα: Ενώ τα φλιτζάνια του καφέ είναι μεγαλύτερα και έχουν πιο πλατύ και κυλινδρικό σχήμα.
  • Λαβή: Τα φλιτζάνια του τσαγιού έχουν συνήθως κοντό χερούλι που προορίζεται να πιαστεί με τα δάχτυλα, ενώ τα φλιτζάνια του καφέ έχουν μεγαλύτερο χερούλι που μπορεί να χειριστεί με ολόκληρο το χέρι.
  • Υλικά: Αλλά τα φλιτζάνια τσαγιού είναι μερικές φορές κατασκευασμένα από πιο ευαίσθητα υλικά, όπως πορσελάνη ή πορσελάνη από κόκκαλο.

Γενικά, η επιλογή του αγαπημένου σας φλιτζανιού για τσάι και καφέ εξαρτάται από τις προσωπικές σας προτιμήσεις.

Εθιμοτυπία τσαγιού - πώς αναμειγνύετε τη ζάχαρη σε ένα φλιτζάνι τσαγιού

Η εθιμοτυπία του τσαγιού αναφέρεται σε μια συλλογή κανόνων και διαδικασιών που έχουν χρησιμοποιηθεί ιστορικά σε σχέση με το σερβίρισμα και την κατανάλωση τσαγιού. Ο τρόπος με τον οποίο αναμειγνύεται η ζάχαρη σε ένα φλιτζάνι τσαγιού είναι ένα κρίσιμο μέρος της εθιμοτυπίας του τσαγιού.

Παραδοσιακά, αφού το τσάι χυθεί στο φλιτζάνι τσαγιού από μια τσαγιέρα, προστίθεται η κατάλληλη ποσότητα ζάχαρης, το τσάι ανακατεύεται απαλά με ένα κουταλάκι του γλυκού και στη συνέχεια δοκιμάζεται για να διαπιστωθεί αν το τσάι είναι αρκετά γλυκό.

Ο εθισμός στο τσάι με γάλα και ζάχαρη είναι κυρίως θέμα γούστου, επομένως δεν υπάρχει σωστή ή λανθασμένη μέθοδος. Τώρα που το τσάι σας είναι έτοιμο, μπορείτε να το σερβίρετε σε φλιτζάνι, κούπα ή ποτήρι για τσάι/καφέ.

Αν θέλετε περισσότερη καθοδήγηση σχετικά με τα βασικά αντικείμενα για την προετοιμασία και το σερβίρισμα του τσαγιού, διαβάστε τον οδηγό αγορών μας για να μάθετε περισσότερα.