Τηγάνια ψησίματος

22 items total
Σχαροτήγανο SIMPLE COOK, 26 x 26 cm, Tefal
37,28 € –20 %
Σχαροτήγανο SIMPLE COOK, 26 x 26 cm, Tefal
Online σε απόθεμα (16 pcs)
29,82 €
TEFB5564053
Σχαροτήγανο MINERAL B ELEMENT, 26 cm, de Buyer
75,29 € –18 %
61,22 €
DB561326
Σχαροτήγανο FORTE, 28 cm, Zwilling
Σχαροτήγανο FORTE, 28 cm, Zwilling
Online σε απόθεμα (2 pcs)
125 €
ZW66561128
Σχαροτήγανο CENIT, 28 cm, Fissler
94,99 € –16 %
Σχαροτήγανο CENIT, 28 cm, Fissler
Online σε απόθεμα (2 pcs)
78,96 €
FS45601281000
Σχαροτήγανο PERMADUR PREMIUM, 28 x 28 cm, WMF
129,99 € –29 %
92 €
WM0576504291

Τηγάνια γκριλιέρες - ένα ισχυρό εργαλείο στην κουζίνα σας

Τηγάνι γκριλιέρα – τι είναι αυτό που κάνει ένα τηγάνι γκριλιέρα να θεωρείται καλό;

Τα τηγάνια γκριλιέρες είναι παρόμοια με τα κανονικά τηγάνια, αλλά ο πάτος τους είναι διαφορετικός και διαθέτει γραμμές γκριλ στην επιφάνειά του. Οι ανασηκωμένες γραμμές (συνήθως ύψους 0,5-1,5 εκ.) δίνουν τα χαρακτηριστικά σημάδια κάρβουνου στο φαγητό, προσθέτοντας χρώμα και υφή στα πιάτα σας (ρίξτε μια ματιά στα καλύτερα σε πωλήσεις τηγάνια γκριλιέρες εδώ).

Οι γραμμές, ωστόσο, δεν υπάρχουν μόνο για να κάνουν τη μπριζόλα ή τα λαχανικά σας να φαίνονται ωραία, αλλά κάνουν επίσης τα λίπη και τους χυμούς να στραγγίζουν, κάτι που διασφαλίζει ότι το φαγητό σας είναι πραγματικά ψητό και όχι μαγειρεμένο, επιτρέποντάς σας να απαλλαγείτε από το περιττό λίπος.

Τα τηγάνια γκριλιέρες είναι συνήθως αρκετά βαριά (ειδικά τα τηγάνια από μαντέμι ή αλουμίνιο) και συχνά έχουν τετράγωνο σχήμα που προσφέρει μεγαλύτερη επιφάνεια μαγειρέματος από ένα τυπικό τηγάνι, ώστε να μπορείτε να ψήνετε τα λαχανικά σας την ίδια στιγμή που ψήνετε και μια μπριζόλα!

Ποιο υλικό είναι το καλύτερο για ένα τηγάνι γκριλιέρα;

Τα τηγάνια γκριλιέρες κατασκευάζονται συνήθως από μαντέμι, πράγμα που τα καθιστά αρκετά βαριά, αλλά το υλικό αυτό μπορεί να διατηρήσει τη θερμότητα σε υψηλές θερμοκρασίες, κάτι που είναι σημαντικό για το ψήσιμο στη σχάρα. Μην ξεχάσετε να κάνετε seasoning το σιδερένιο τηγάνι σας πριν από την πρώτη χρήση και αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για τα διάφορα υλικά που χρησιμοποιούνται για τηγάνια, δείτε τον πλήρη οδηγό μας για τηγάνια εδώ.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα τηγάνι γκριλιέρα;

Η χρήση ενός τηγανιού γκριλιέρας είναι λίγο διαφορετική από τη χρήση ενός κανονικού τηγανιού και υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που θα πρέπει να ακολουθήσετε:

  • να θυμάστε πάντα να λαδώνετε το ταψί σας πριν τη χρήση. Αυτό θα αποτρέψει το φαγητό να κολλήσει και θα εξασφαλίσει ότι τα σημάδια θα είναι τέλεια. Ωστόσο, μην χρησιμοποιείτε πολύ λάδι. Χρησιμοποιήστε ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής για το μαρινάρισμα του κρέατος και περάστε ελαφρά με αυτό τις ανασηκωμένες γραμμές του τηγανιού πριν ξεκινήσετε. Όταν κόβετε τα τρόφιμα (κατά προτίμηση σε σχετικά λεπτές φέτες) πρέπει να τα λαδώσετε και αυτά με ένα πινέλο
  • Φροντίστε να προθερμάνετε το τηγάνι για τουλάχιστον πέντε λεπτά πριν τοποθετήσετε το φαγητό στο τηγάνι
  • για να περιστρέψετε το φαγητό ή να το αναποδογυρίσετε, χρησιμοποιήστε λαβίδες κουζίνας αλλά αποφύγετε να μετακινήσετε το φαγητό το πρώτο λεπτό. Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τα χαρακτηριστικά σημάδια γκριλ
  • αν θέλετε να επιταχύνετε το μαγείρεμα ή να βελτιώσετε τη καπνιστή γεύση στα κάρβουνα, χρησιμοποιήστε αντίστοιχη πρέσα ή καπάκι.

Πώς να καθαρίσετε ένα τηγάνι γκριλιέρα;

Αφού κρυώσει το τηγάνι σας, ξεπλύνετέ το καλά με ζεστό νερό και καθαρίστε το με ένα νωπό πανί, φροντίζοντας να εστιάσετε στις αυλακώσεις. Όταν τελειώσετε, στεγνώστε το τηγάνι με μια πετσέτα.

Εάν χρησιμοποιείτε μαντεμένιο τηγάνι γκριλιέρα, μπορεί να θέλετε να κάνετε seasoning μετά από κάθε χρήση. Για να το κάνετε αυτό, τρίψτε μια ελαφριά στρώση φυτικού λίπους στο τηγάνι με μια χαρτοπετσέτα, τοποθετήστε το στη μεσαία σχάρα του φούρνου και βάλτε τη θερμοκρασία στους 190 °C. Αφήστε το τηγάνι στο φούρνο για 1 ώρα, σβήστε το φούρνο και αφήστε το τηγάνι να κρυώσει.

Ένα τηγάνι γκριλιέρα, κατασκευασμένο από υλικό υψηλής ποιότητας, μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο σε κάθε κουζίνα και γι' αυτό στην Kulina σας προσφέρουμε τηγάνια γκριλιέρες κατασκευασμένα από αξιόπιστες μάρκες. Τετράγωνα, μαντεμένια τηγάνια γκριλιέρες με αντίστοιχη πρέσα από τη Woll, τηγάνια γκριλιέρες από αλουμίνιο ή ανοξείδωτο ατσάλι από την WMF και μοναδικά τηγάνια για ψήσιμο από ατσάλι με ρουστίκ σχεδιασμό που παραπέμπει σε σφυρήλατα τηγάνια από την de Buyer.