Επιτοίχια Φωτιστικά

8 items total
LED διακόσμηση τοίχου JOB-BLOW MOUTH Seletti 47 cm
New
280 €
SLT13100
LED διακόσμηση τοίχου JOB-BLOW TONGUE Seletti 58 cm
New
291 €
SLT13101
LED διακόσμηση τοίχου SANTA-SATAN Seletti 52 cm
New
390 €
SLT13006
Φωτιστικό τοίχου BIRD LOOKING LEFT Seletti 33 cm λευκό
New
168 €
SLT14734
Φωτιστικό τοίχου BIRD LOOKING LEFT Seletti 33 cm μαύρο
New
168 €
SLT14737
Φωτιστικό τοίχου BIRD LOOKING RIGHT Seletti 33 cm μαύρο
New
168 €
SLT14738
Φωτιστικό τοίχου HEART Seletti 32 cm λευκό
New
176 €
SLT09925
Φωτιστικό τοίχου SPARROW TAKING OFF Seletti 100 cm λευκό
New
129 €
SLT15315

Επιτοίχια φωτιστικά – ο πιο ιδιαίτερος τύπος φωτισμού

Τα φωτιστικά τοίχου παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στο σχεδιασμό του οικιακού φωτισμού. Είναι η πηγή φωτισμού που δημιουργεί διάθεση και προσδίδει έμφαση, αλλά μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν και ως φωτισμός για εργασία. Σας βοηθούν να φωτίσετε καλά τον χώρο και αν το χρειάζεστε μπορούν ακόμη και να χαρίσουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στον εσωτερικό σας χώρο.

Ποιοι είναι οι πιο συνηθισμένοι τύποι επιτοίχιων φωτιστικών;

Ανάλογα με το στιλ του εσωτερικού σας χώρου και τον ρόλο που πρέπει να έχουν τα φωτιστικά τοίχου σε αυτόν, μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των παρακάτω τύπων επιτοίχιων φωτιστικών:

  • απλίκες τοίχου με φως που απλώνεται προς τα κάτω ή/και προς τα πάνω (δείχνουν υπέροχες σε μοντέρνους ή μίνιμαλ εσωτερικούς χώρους, ιδανικές για τη δημιουργία διακοσμητικών, δραματικών εφέ)
  • απλίκες σε στιλ κεριών (με σχεδιασμό που μιμείται κεριά)
  • απλίκες με αρθρωτή κατασκευή (με προσαρμόσιμους βραχίονες - ιδανικές ως φωτισμός για εργασίες)
  • φωτιστικά πινάκων (τέλεια πάνω από πίνακες, αφίσες και γραφικά)
  • απλίκες σε στιλ φαναριού (με σχεδιασμό που μιμείται φανάρια)

Πού μπορώ να χρησιμοποιήσω φωτιστικά τοίχου;

Τα επιτοίχια φωτιστικά χρησιμοποιούνται συνήθως στο διάδρομο, στην είσοδο ή στο μπάνιο, αλλά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σε πολλά και διαφορετικά μέρη. Στην κρεβατοκάμαρά σας για παράδειγμα, αντί για κλασικά φωτιστικά κομοδίνου (χρησιμοποιήστε ρυθμιζόμενες απλίκες αν σας αρέσει να διαβάζετε πριν από τον ύπνο), στο πάνω μέρος της κουζίνας σας (αυτό θα δείχνει καλύτερο σε εσωτερικούς χώρους βασισμένους στο σκανδιναβικό ή το industrial στιλ), αλλά και στο σαλόνι για να χαρίσετε δέσμες φωτός στο εσωτερικό ή για να εστιάστε το φως σε ορισμένα διακοσμητικά στοιχεία.

Όταν επιλέγετε φωτιστικά τοίχου για τον εσωτερικό σας χώρο, να θυμάστε πάντα να ανταποκρίνεται το στιλ τους στο στιλ των φωτιστικών οροφής και των άλλων διακοσμητικών στοιχείων του σπιτιού. Έχετε πάντα κατά νου το λειτουργικό ρόλο που πρέπει να εκπληρώσουν οι απλίκες σας και επιλέξτε το σωστό σχήμα του καπέλου τους και την ανάλογη έντασης του φωτός.