Κατσαρόλες ατμού & ένθετα

4 items total

Ατμομάγειρες - ένας υγιεινός και βολικός τρόπος μαγειρέματος

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του φαγητού στον ατμό

Ο ατμομάγειρας, επίσης γνωστός ως ατμομάγειρας, είναι μια μικρή συσκευή κουζίνας που χρησιμοποιεί τη θερμότητα του ατμού για να μαγειρέψει ή να προετοιμάσει μια ποικιλία τροφίμων, διατηρώντας τα τρόφιμα σε ένα κλειστό δοχείο για να αποτρέψει τη διαφυγή ατμού.

Ο ατμός είναι μια γρήγορη, εύκολη, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και θερμίδες μέθοδος μαγειρέματος που διατηρεί τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων και χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα μιας ποικιλίας τροφίμων. Ένα από τα γνωστά πλεονεκτήματα του ατμού είναι ότι είναι μια θρεπτική τεχνική μαγειρέματος που διατηρεί τις βιταμίνες και τα μέταλλα καθώς και άλλα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων. Είναι μια μέθοδος μαγειρέματος με χαμηλά λιπαρά και λίγες θερμίδες, καθώς δεν χρησιμοποιείται λάδι ή λίπος. Σε σύγκριση με το μαγείρεμα ή το τηγάνισμα, ο ατμός είναι επίσης μια γρήγορη και εύκολη μέθοδος μαγειρέματος. Σας προσφέρει μια τεχνική μαγειρέματος χωρίς χέρια, ώστε να μπορείτε να ασχολείστε με άλλες δραστηριότητες ενώ το γεύμα σας μαγειρεύεται.

Τέλος, επειδή αυτές οι κουζίνες δεν προσθέτουν πρόσθετες γεύσεις στο γεύμα, ενισχύουν τις φυσικές γεύσεις τροφίμων όπως τα λαχανικά.

Στο Kulina θα βρείτε επίσης κατσαρόλες ατμού και ένθετα.

Ποια φαγητά μπορώ να μαγειρέψω με έναν ατμομάγειρας

Τα λαχανικά, το κρέας, τα θαλασσινά και το άμυλο, όπως τα ψωμάκια στον ατμό, είναι τα πιο συχνά φαγητά που μαγειρεύονται στον ατμό. Αντί για πιο σκληρές τροφές όπως η μπριζόλα, οι τρυφερές πρωτεΐνες, όπως τα άπαχα φιλέτα ψαριού και το στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα, ατμίζουν καλύτερα.

Ορισμένα φρούτα, όπως τα ροδάκινα και τα αχλάδια, είναι επίσης ιδανικές επιλογές για μαγείρεμα στον ατμό, είτε θέλετε να ετοιμάσετε μια μαγειρεμένη κομπόστα φρούτων είτε σπιτικές παιδικές τροφές.

Πώς καθαρίζετε και απολυμαίνετε έναν ατμομάγειρας

Δεδομένου ότι το μαγείρεμα με ατμό δεν περιλαμβάνει έλαια ή σάλτσες, ο καθαρισμός του είναι μάλλον πολύ εύκολος. Όλα τα αποσπώμενα μπολ, οι δίσκοι και τα καπάκια των ατμομάγειρων, εκτός από τους ατμομάγειρες μπαμπού, μπορούν να καθαρίζονται στο χέρι ή στο πλυντήριο πιάτων σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Βεβαιωθείτε ότι ο ατμομάγειρας είναι απενεργοποιημένος και δροσερός στην αφή πριν τον καθαρισμό.

Η συγκέντρωση ανόργανων συστατικών στο νερό κάνει ορισμένα εξαρτήματα του ατμοποιητή να φαίνονται περιστασιακά θολά και δεν μπορούν να αφαιρεθούν με τον συνήθη καθαρισμό. Για να αφαιρέσετε τα άλατα από έναν ατμομάγειρα, χρησιμοποιήστε τον γεμάτο με λευκό ξύδι αντί για νερό και ξεπλύνετε καλά.

Υπάρχουν πολλές άλλες ηλεκτρικές συσκευές που διατίθενται στο Kulina, όπως φριτέζες, κουζίνες ρυζιού, κουζίνες κενού κ.λπ. Ελέγξτε τα!