Κατσαρόλες ατμού & ένθετα

7 items total
Κατσαρόλα ατμομάγειρας MINI, 16 cm, WMF
59,90 € –8 %
54,60 €
WM0716836040
Κατσαρόλα VITALIS, 28 cm, WMF
199 € –12 %
Κατσαρόλα VITALIS, 28 cm, WMF
Online σε απόθεμα (2 pcs)
174 €
WM1743016040
Κατσαρόλα ατμομάγειρας ORIGINAL-PROFI COLLECTION, 24 cm, Fissler FS84788240000
Ατμομάγειρας ULTRACOMPACT VC204810, Tefal
61,40 €
TEFVC204810
Κατσαρὀλάκι για σπαράγγια EDO, 4 l, Alessi
131 €
ALPU309

Γλάστρες ατμού και ένθετα ατμού - ένας υγιεινός τρόπος μαγειρέματος

Πώς λειτουργεί ένα δοχείο ατμού

Οι κατσαρόλες ατμού και τα ένθετα ατμομάγειρας έχουν σχεδιαστεί για να μαγειρεύουν τα τρόφιμα με τη χρήση ατμού. Ο ατμομάγειρας κρατάει τα τρόφιμα πάνω και όχι μέσα σε νερό που βράζει και ο ατμός που παράγεται μαγειρεύει τα τρόφιμα με υγρό ζεστό αέρα.

Είναι ο ατμός πιο υγιεινός από το βράσιμο ή το σιγοβράσιμο

Ο ατμός επιτρέπει στα τρόφιμα να διατηρούν τα φυσικά τους θρεπτικά συστατικά, τη γεύση, το χρώμα, το σχήμα και την υφή τους καλύτερα από ό,τι όταν βράζονται ή σιγοβράζονται στο νερό. Ο ατμός είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθούν τα φλαβονοειδή, οι ενώσεις που μπορούν να συμβάλλουν και να παρέχουν οφέλη για την υγεία στην καταπολέμηση ασθενειών, καθώς και οι βιταμίνες Β και C που χάνονται με άλλες μεθόδους μαγειρέματος.

Πώς μοιάζει ένα ένθετο ατμομάγειρα

Υπάρχουν διάφορα είδη ατμοποιητών, όπως δοχεία ατμού ενός στρώματος, στοιβαγμένοι ατμοποιητές, ατμοποιητές μπαμπού, ένθετα ατμοποιητών και καλάθια ατμοποιητών. Είναι συνήθως κατασκευασμένα από αλουμίνιο ή ανοξείδωτο χάλυβα και ο πυθμένας των καλαθιών είναι διάτρητος με πολλές οπές. Τα καλάθια με 2 επίπεδα επιτρέπουν το ταυτόχρονο μαγείρεμα διαφορετικών τροφίμων, το ένα πάνω από το άλλο.

Τι μπορείτε να μαγειρέψετε σε μια κατσαρόλα ατμού ή σε ένα ένθετο ατμομάγειρα

  • λαχανικά
  • ψάρια
  • κρέας και πουλερικά
  • ρύζι και δημητριακά

Πώς μαγειρεύετε σε μια κατσαρόλα ατμού

Το μαγείρεμα με ένα δοχείο ατμού ή με ένα ένθετο στελέχους είναι αρκετά εύκολο.

  • προσθέστε λίγο νερό στην κατσαρόλα,
  • βάλτε το ένθετο,
  • τοποθετήστε τα λαχανικά σας στο καλάθι
  • κλείστε το καπάκι της κατσαρόλας
  • περιμένετε μέχρι τα λαχανικά σας να είναι έτοιμα (φροντίστε να μην τα παραψήσετε, το μαγείρεμα των λαχανικών σας "aldente" είναι πολύ καλύτερο και πιο υγιεινό και αυτό είναι στην πραγματικότητα το νόημα του ατμού)

Να θυμάστε ότι ο συνολικός χρόνος μαγειρέματος ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο και την ποσότητα των λαχανικών που μαγειρεύετε, αλλά το μαγείρεμα στον ατμό μπορεί να διαρκέσει περίπου 30 έως 45 λεπτά. Εάν έχετε ατμόπλοιο 2 επιπέδων, τοποθετήστε τα τρόφιμα που απαιτούν περισσότερο χρόνο μαγειρέματος στο κάτω επίπεδο και εκείνα που απαιτούν λιγότερο χρόνο μαγειρέματος στο πάνω επίπεδο.

Στο Kulina θα βρείτε τόσο κατσαρόλες ατμού όσο και ένθετα ατμού, οπότε αν θέλετε να αρχίσετε να μαγειρεύετε πιο υγιεινά, βρίσκεστε στο σωστό μέρος για να ξεκινήσετε!