Κατσαρόλες ατμού & ένθετα
Ατμομάγειρες: Υγιεινό μαγείρεμα εύκολα και αποτελεσματικά
Οι ατμομάγειρες είναι η ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να μαγειρεύουν υγιεινά, χωρίς να θυσιάζουν τη γεύση. Μαγειρεύοντας στον ατμό, τα τρόφιμα διατηρούν τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά, τις βιταμίνες, τα μέταλλα και το φυσικό χρώμα, τη δομή και τη γεύση τους – χωρίς την ανάγκη προσθήκης λιπαρών ουσιών ή περιττών καρυκευμάτων. Είναι κατάλληλα για την παρασκευή λαχανικών, ψαριών, κρέατος, ρυζιού, ακόμη και για ζυμαρικά και παράλληλα εξοικονομούν ενέργεια χάρη στην ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας.
Πλεονεκτήματα των ατμομάγειρων
- Διατήρηση θρεπτικών συστατικών – απαλή προετοιμασία χωρίς περιττή έκπλυση βιταμινών και μετάλλων.
- Έντονη φυσική γεύση – τα συστατικά διατηρούν την αυθεντική τους γεύση χωρίς την ανάγκη μεγάλης ποσότητας μπαχαρικών.
- Ευέλικτη χρήση – από λαχανικά και ψάρια έως ζυμαρικά ή συνοδευτικά.
Κορυφαίες μάρκες ατμομάγειρων
Αν ψάχνετε για έναν ποιοτικό ατμομάγειρα, σίγουρα αξίζει να δείτε την προσφορά της μάρκας WMF, η οποία παράγει ανθεκτικούς και κομψούς ατμομάγειρες από ανοξείδωτο ατσάλι με πρακτικές λεπτομέρειες για την καθημερινή χρήση. Μια ενδιαφέρουσα επιλογή είναι επίσης η Alessi, μια μάρκα που δίνει έμφαση στον σχεδιασμό αλλά και τη λειτουργικότητα – οι ατμομάγειρες της είναι καλαίσθητοι και πλήρως λειτουργικοί σε κάθε κουζίνα.
Φροντίδα για τους ατμομάγειρες
Για να διατηρήσετε τη λειτουργικότητά τους, συνιστούμε να πλένετε τους ατμομάγειρες στο χέρι ή σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, να αποφεύγετε τα επιθετικά καθαριστικά και να τους αποθηκεύετε σε ξηρό μέρος. Επίσης, είναι σημαντικός ο τακτικός έλεγχος όλων των εξαρτημάτων – ειδικά των σουρωτηριών ή των διάτρητων ένθετων, τα οποία έρχονται σε άμεση επαφή με τα τρόφιμα και τον ατμό.
Ένας ατμομάγειρας σίγουρα δεν πρέπει να λείπει από την κουζίνα κανενός που εκτιμά έναν υγιεινό τρόπο ζωής και γεύματα με ισορροπημένη γεύση χωρίς συμβιβασμούς.