145 items total
Βιοαιθανόλη σε gel Höfats 1,0 μεγάλο 6 τεμ
34 €
HO0908016
LED διακόσμηση τοίχου JOB-BLOW MOUTH Seletti 47 cm
New
280 €
SLT13100
LED διακόσμηση τοίχου JOB-BLOW TONGUE Seletti 58 cm
New
291 €
SLT13101
LED διακόσμηση τοίχου SANTA-SATAN Seletti 52 cm
New
390 €
SLT13006
Lightshade MONKEY Seletti μαύρο
New
Lightshade MONKEY Seletti μαύρο
Online σε απόθεμα (1 pcs)
16 €
SLT14918BLK
Επιτραπέζια λάμπα USB CHAMELEON GOING DOWN Seletti 21cm λευκό
New
SLT15091
Επιτραπέζια λάμπα USB MOUSE LIE DOWN Seletti 8 cm λευκό
New
SLT15222
Επιτραπέζιο φωτιστικό BANANA DEWEY Seletti 33 cm κίτρινο
New
SLT13071
Επιτραπέζιο φωτιστικό BANANA HUEY Seletti 30 cm κίτρινο
New
SLT13070
Επιτραπέζιο φωτιστικό BIRD PLAYING Seletti 33 cm λευκό
New
SLT14733
Επιτραπέζιο φωτιστικό BIRD PLAYING Seletti 33 cm μαύρο
New
SLT14736
Επιτραπέζιο φωτιστικό BIRD WAITING Seletti 33 cm λευκό
New
SLT14732
Επιτραπέζιο φωτιστικό BIRD WAITING Seletti 33 cm μαύρο
New
SLT14735
Επιτραπέζιο φωτιστικό DISCOBOLUX Seletti 51 cm λευκό
New
SLT14807
Επιτραπέζιο φωτιστικό MONKEY SITTING Seletti 32 cm λευκό
New
SLT14882
Επιτραπέζιο φωτιστικό MONKEY STANDING Seletti 54 cm λευκό
New
SLT14880
Επιτραπέζιο φωτιστικό RIO Seletti 42 cm λευκό
New
293 €
SLT14794
Επιτραπέζιο φωτιστικό WONDER CLOUD Seletti 40,5 cm μπλε
New
SLT14804
Up
More products

Φωτισμός - ας αλλάξουμε την ατμόσφαιρα!

Ο φωτισμός παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στην εσωτερική διακόσμηση. Μπορείτε να αναβαθμίσετε το χώρο σας με ένα υπέροχο φωτιστικό, να δημιουργήσετε μια φιλική διάθεση, να τονίσετε τις υφές και τα αντικείμενα ντιζάιν ή… ακόμα και να καταστρέψετε τα πάντα εξαιτίας ενός κακού φωτισμού.

Πόσες λάμπες χρειάζομαι σε ένα δωμάτιο;

Δεν υπάρχει σταθερός αριθμός λαμπτήρων για χρήση σε ένα δωμάτιο, αλλά σίγουρα ένας δεν είναι αρκετός. Ένας από τους πιο σημαντικούς κανόνες φωτισμού ενός χώρου είναι ο πολυεπίπεδος φωτισμός που περιλαμβάνει τη χρήση πολλαπλών τύπων φωτισμού για τη δημιουργία ενός καλά φωτισμένου και ισορροπημένου εσωτερικού χώρου με υπέροχη ατμόσφαιρα. Η χρήση πολλαπλών πηγών φωτός– φωτιστικά οροφής, επιτραπέζια φωτιστικά, φωτιστικά τοίχου και φωτιστικά δαπέδου- επιτρέπει την ομαλή μετάβαση από ένα φωτεινό δωμάτιο που χρησιμοποιείται για εργασία τη μέρα σε έναν άνετο χώρο για ξεκούραση το βράδυ ή σε ένα δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό για να παρακολουθήσετε την αγαπημένη σας σειρά.

Ο ρόλος του φωτισμού

Τα φωτιστικά μπορούν να παίξουν διαφορετικούς ρόλους όταν πρόκειται για το σχεδιασμό του χώρου σας. Οι πιο σημαντικοί τύποι φωτισμού είναι:

  • Φωτισμός περιβάλλοντος ή γενικός φωτισμός (παρέχει σε ένα δωμάτιο συνολικό φωτισμό και δημιουργεί αρκετό φως για να βλέπετε, να εργάζεστε και να μετακινείστε άνετα και με ασφάλεια),
  • Φωτισμός εργασιών (εξυπηρετεί ειδικούς σκοπούς – εργασία, διάβασμα, προετοιμασία φαγητού κλπ.),
  • Φωτισμός για έμφαση (δημιουργεί ένα σημείο εστίασης, προσθέτει διάσταση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τραβήξει την προσοχή σε ένα έργο τέχνης, ένα φυτό ή για να τονίσει ένα μοναδικό στοιχείο ντιζάιν)
  • Ατμοσφαιρικός φωτισμός (δημιουργεί μια ζεστή, οικεία, φιλική και χαλαρωτική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό)
  • Διακοσμητικός φωτισμός (εξυπηρετεί καθαρά διακοσμητικούς σκοπούς)

Τύποι φωτισμού

Για να βεβαιωθείτε ότι ο χώρος σας είναι καλά φωτισμένος και φαίνεται καλός τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα χρησιμοποιήστε διαφορετικούς τύπους λαμπτήρων:

  1. Φωτιστικά οροφής – οι κύριες πηγές φωτός

Τα φωτιστικά οροφής είναι συνήθως η κύρια πηγή φωτός σε ένα δωμάτιο. Ανάλογα με το μέγεθος και το στιλ του εσωτερικού σας χώρου μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ διακοσμητικών πολυελαίων, κομψών κρεμαστών φωτιστικών, μοντέρνων προβολέων ή διαχρονικών και μινιμαλιστικών πλαφονιέρων.

  1. Επιτραπέζια φωτιστικά – τα καλύτερα για τη δημιουργία διάθεσης

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι επιτραπέζιων φωτιστικών που εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς. Τοποθετήστε μερικά φωτιστικά στα κομοδίνα δίπλα στο κρεβάτι για μια ζεστή ατμόσφαιρα στην κρεβατοκάμαρά σας, επιλέξτε ένα πρακτικό μοντέρνο επιτραπέζιο φωτιστικό για το γραφείο στη δουλειά ή ένα καθαρά διακοσμητικό, που θα τοποθετήσετε σε ένα τραπεζάκι του σαλονιού σας. Για μια όμορφη νότα στην κουζίνα σας, μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε ένα μικρό επιτραπέζιο φωτιστικό σε κάποιο ράφι της ή στον πάγκο και αν είστε λάτρης των μοντέρνων κλασικών εσωτερικών χώρων, μην παραλείψετε να τοποθετήσετε ένα ζευγάρι φωτιστικών κονσόλας στον μπουφέ ή σε μια κονσόλα.

Τα επιτραπέζια φωτιστικά είναι ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε μια φιλική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό, μια ατμόσφαιρα που θα επιτρέψει τη χαλάρωση μετά από μια δύσκολη μέρα εργασίας, επομένως μην παραλείψετε να τα συμπεριλάβετε στο σχέδιο φωτισμού σας.

  1. Επιτοίχια φωτιστικά

Τα επιτοίχια φωτιστικά συνήθως χρησιμεύουν ως διακοσμητικός φωτισμός ή φωτισμός διάθεσης και θα πρέπει να σκεφτείτε να τα τοποθετήσετε όχι μόνο στο διάδρομο ή στο μπάνιο και στις δύο πλευρές του καθρέφτη, αλλά και στο σαλόνι και την κρεβατοκάμαρα. Τα επιτοίχια φωτιστικά χρησιμοποιούνται επίσης πολύ συχνά ως φωτιστικά πάνω από το κομοδίνο, ειδικά αν σας αρέσει να διαβάζετε πριν από τον ύπνο, καθώς και στις κουζίνες industrial ή Scandi στιλ, ως φωτισμός πάγκου κουζίνας.

Είναι επίσης ιδανικά για να εστιάσετε την προσοχή σας σε συγκεκριμένα αντικείμενα, διακοσμητικά ή έπιπλα και σας βοηθούν να μετακινηθείτε μέσα στο σπίτι κατά τη διάρκεια της νύχτας χωρίς να χρειάζεται να ανάψετε τα μεγάλα φώτα.

  1. Φωτιστικά δαπέδου

Τα φωτιστικά δαπέδου είναι ιδανικά για να φωτίζουν τις σκοτεινές γωνίες του δωματίου σας, μπορούν να εξυπηρετήσουν καθαρά διακοσμητικούς σκοπούς ή να αναδείξουν το στιλ του εσωτερικού σας χώρου. Μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ πολλών διαφορετικών τύπων όρθιων φωτιστικών και να τα τοποθετήσετε δίπλα στον καναπέ ή την αγαπημένη σας πολυθρόνα ή σε ένα υπνοδωμάτιο για να δημιουργήσετε μια ζεστή και χαλαρωτική ατμόσφαιρα.

Πώς να επιλέξω φωτιστικά για το φωτισμό του χώρου μου;

Πριν επιλέξετε συγκεκριμένα φωτιστικά σκεφτείτε προσεκτικά τον χώρο σας. Τι θα κάνετε σε αυτό το δωμάτιο; Ποια θα είναι η κύρια λειτουργία του εσωτερικού σας χώρου ή θα υπάρχουν περισσότεροι από ένας λειτουργικοί χώροι στο δωμάτιο και –αντίστοιχα– τι ρόλο πρέπει να παίζουν τα φωτιστικά; Σκεφτείτε το στιλ και επιλέξτε φωτιστικά που ταιριάζουν με αυτό. Συνδυάστε και ταιριάξτε διαφορετικούς τύπους φωτισμού και μην φοβάστε να αναζητήσετε φωτιστικά επώνυμων σχεδιαστών που θα δώσουν άποψη στο χώρο σας!

Φωτιστικά Kulina

Στην Kulina θα βρείτε όλα τα φωτιστικά που χρειάζεστε για να φωτίσετε τον χώρο σας – εσωτερικού αλλά και εξωτερικού χώρου. Επιλέξτε από τη σειρά από επώνυμες μάρκες που προσφέρουν μοντέρνα φωτιστικά για κάθε στιλ εσωτερικού χώρου. Θα βρείτε τόσο μινιμαλιστικά φωτιστικά όσο και κλασικά – μαύρα, λευκά, χρυσά, καθώς και πολύχρωμα έργα για πιο δυναμικούς εσωτερικούς χώρους. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μεταξύ λαμπτήρων κατασκευασμένων από γυαλί, μέταλλο ή πλαστικό, σε διάφορα μεγέθη και σχήματα.