Μαχαίρια μπαλτάδες

10 items total
Μπαλτάς OLIVE, 19 cm, με λαβή από ξύλο ελιάς, Forged FORGEDSDV623200
Μπαλτάς CLASSIC, 16 cm, Wüsthof
Μπαλτάς CLASSIC, 16 cm, Wüsthof
Online σε απόθεμα (1 pcs)
231 €
WU1040102816
Μπαλτάς GOURMET, σετ 2 τεμαχίων, Zwilling
155 €
ZW36130000
Μπαλτάς PRO, 16 cm, Zwilling
Μπαλτάς PRO, 16 cm, Zwilling
Online σε απόθεμα (2 pcs)
156 €
ZW38415161
Ματσέτα URBAN FARMER, 18 cm, Wüsthof
Ματσέτα URBAN FARMER, 18 cm, Wüsthof
Online σε απόθεμα (2 pcs)
110 €
WU1025247918
Κινέζικο μαχαίρι κουζίνας ROSE WOOD DAMASCUS, 16,5 cm, Dellinger DNGRXZB27RW7CH
Κινέζικος μπαλτάς PRO, Zwilling
Outlet
97,90 € –15 %
Κινέζικος μπαλτάς PRO, Zwilling
Online σε απόθεμα (1 pcs)
82,45 €
ZW38415121
Μπαλτάς CLASSIC, 16 cm, Wüsthof
Μπαλτάς CLASSIC, 16 cm, Wüsthof
Online σε απόθεμα (1 pcs)
98,99 €
WU468016
Μπαλτάς MO-V, 18 cm, Samura
55,99 € –8 %
Μπαλτάς MO-V, 18 cm, Samura
Online σε απόθεμα (2 pcs)
51,45 €
SMRSNMVKNS
Μπαλτάς PRO, σετ 2 τεμαχίων, Zwilling
274 €
ZW38447005

Μαχαίρι Cleaver - το ισχυρό εργαλείο της κουζίνας σας

Τι είναι ο μπαλτάς και για ποιο λόγο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον μπαλτά

Ο μπαλτάς είναι ένα τεράστιο μαχαίρι που μοιάζει με ορθογώνιο τσεκούρι. Αν και μπορεί να φαίνεται άβολο, μόλις αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε, θα το χρησιμοποιείτε τόσο συχνά όσο και το μαχαίρι του σεφ σας. Η ισχυρή λεπίδα πολλαπλών χρήσεων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για:

  • διάσπαση μεγάλων κομματιών μαλακών οστών
  • τεμαχισμός μεγάλων κομματιών κρέατος
  • κοπή μεγάλων λαχανικών, όπως κολοκύθας, λάχανου ή κολοκύθας
  • ψιλοκόβω όλα τα είδη λαχανικών
  • σύνθλιψη σκελίδων σκόρδου
  • φιλετάρισμα ψαριών
  • μαζεύετε τα ψιλοκομμένα υλικά και τα μεταφέρετε στην κατσαρόλα, το τηγάνι ή το γουόκ

Πόσα είδη μαχαιριών υπάρχουν

Στο Kulina, θα βρείτε μια ποικιλία από εξαιρετικής ποιότητας μπαλτάδες από παγκοσμίως γνωστές μάρκες όπως η Wusthof και η Zwilling. Η επιλογή του σωστού σουγιά είναι ζωτικής σημασίας και εξαρτάται από την εργασία που θα θέλατε να εκτελείτε συχνότερα και τα υλικά που θέλετε να ετοιμάσετε με αυτόν. Υπάρχουν διάφορα είδη μπαλτάδων που μπορείτε να αγοράσετε, με λεπίδες διαφορετικών σχημάτων και μεγεθών και το καθένα έχει τα δικά του χαρακτηριστικά.

  • Τσεκούρι κρέατος

Ο μπαλτάς κρέατος είναι ένα μαγειρικό εργαλείο που χρησιμοποιείται για να κόβει τεράστιες μερίδες κρέατος, τένοντες και οστά. Ο μπαλτάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να χειριστεί πιο μαλακά κομμάτια κρέατος, καθώς και για να κόψει κόκαλα, χόνδρους και τένοντες. Μπορεί αβίαστα να χειριστεί μοσχάρι, χοίρο και ψάρι και χρησιμοποιείται συνήθως για να χωρίσει ψητά και πουλερικά.

  • Κινέζικος μπαλτάς

Τα μεγάλα μαχαίρια που είναι γνωστά ως "κινέζικοι μπαλτάδες" χρησιμοποιούνται γενικά στην κινεζική κουζίνα, αλλά είναι κατάλληλα για διάφορες μορφές οικιακής μαγειρικής. Διαθέτουν ευρεία λεπίδα με απαλές καμπύλες και στρογγυλεμένη άκρη. Θα πιάνετε τον εαυτό σας να πιάνει καθημερινά έναν κινέζικο μπαλτά για να κόβει, να κόβει σε φέτες, να κόβει σε κύβους και να ψιλοκόβει όλα τα συστατικά για τα αγαπημένα σας γεύματα.

  • Κόφτης λαχανικών

Ένας μπαλτάς λαχανικών - ένα μεγάλο, τετράγωνο μαχαίρι με πολύ φαρδιά λεπίδα - είναι ιδανικός για την κοπή μεγάλων λαχανικών όπως το λάχανο, για τον τεμαχισμό σκληρών λαχανικών όπως τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σέλινο, αλλά και πιο μαλακών όπως οι ντομάτες.

Πώς να φροντίζετε το μαχαίρι σας

Τα μαχαίρια κουζίνας είναι μια επένδυση, οπότε αν θέλετε ο μπαλτάς σας να κρατήσει για αιώνες, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε αυτούς τους απλούς κανόνες για τον καθαρισμό και την αποθήκευση των μαχαιριών σας:

  • τα μαχαίρια είναι συχνά κατάλληλα για πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων, αλλά σας συνιστούμε να καθαρίζετε το μαχαίρι σας με το χέρι, καθώς τα απορρυπαντικά του πλυντηρίου πιάτων μπορούν να καταστρέψουν την επιφάνεια της ατσάλινης λεπίδας
  • εάν ένα μαχαίρι έχει ξύλινη λαβή, μην το βάζετε στο πλυντήριο πιάτων
  • για να αποφύγετε την ξήρανση των ξύλινων λαβών, λαδώστε τις τακτικά με λινέλαιο ή κερί μέλισσας
  • αποθηκεύετε το μαχαίρι για το ζαμπόν ξεχωριστά, ώστε να μην θαμπώνουν οι λεπίδες. Χρησιμοποιήστε ένα μπλοκ μαχαιριών ή ράφι ή θήκη μαχαιριών
  • ακονίζετε τακτικά το μαχαίρι σας χρησιμοποιώντας ένα ακονιστήρι μαχαιριών -
  • χρησιμοποιήστε μια σανίδα κοπής που να είναι φιλική προς το μαχαίρι και αρκετά μεγάλη για να χωρέσει το ζαμπόν που θέλετε να κόψετε σε φέτες