Γιαπωνέζικα μαχαίρια

31 items total
Ιαπωνικό μαχαίρι Σεφ SUJIHIKI, 24 cm, Dellinger
368 €
DNGRSXL9309
Μαχαίρι Σεφ CHEF MANMOSU, 23 cm, Dellinger
Μαχαίρι Σεφ CHEF MANMOSU, 23 cm, Dellinger
Online σε απόθεμα (8 pcs)
186 €
DNGRSXLKH108
Ιαπωνικό μαχαίρι ψωμιού 5000MCD, 23 cm, Miyabi
547 € –31 %
375 €
MB34376231
Μαχαίρι Σεφ GOLD CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
136,50 €
DNGRKH166
Μαχαίρι Σεφ KIRITSUKE CUBE EBONY WOOD, 20,5 cm, Dellinger
43,05 €
DNGRXZB58
Ιαπωνικό μαχαίρι tanto RED SPIRIT, 21 cm, F.Dick
108 € –8 %
98,70 €
FDCK8175321
Μαχαίρι Σεφ BBQ MAX SANDVIK RED NORTHERN SUN, 21 cm, Dellinger
117 €
DNGRKH206
Μαχαίρι Σεφ BROWN CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
132 €
DNGRKH167
Μαχαίρι λαχανικών NAKIRI, 17 cm, Dellinger
33,60 €
DNGRSXLPO2500200
Μαχαίρι Σεφ RED CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
134 € –10 %
119,70 €
DNGRKH165
Ιαπωνικό μαχαίρι Σεφ KIRITSUKE EYES, 20 cm, Dellinger
91,99 €
DNGRSXLKHAUS8K
Μαχαίρι λαχανικών SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS, 17 cm, Dellinger DNGRKHOK7C
Μαχαίρι Σεφ BBQ MAX SANDVIK GREEN NORTHERN SUN, 21 cm, Dellinger
116 €
DNGRKH173
Ιαπωνικό μαχαίρι Σεφ KANETSUGU MIYABI ISSHIN, 21 cm, Dellinger
64,99 €
DNGRSXL2005
Ιαπωνικό μαχαίρι Σεφ PETTY, 15 cm, Dellinger
Outlet
232 € –20 %
185 €
DNGRSXL9302
Ιαπωνικό μαχαίρι GOURMET, 17 cm, Wüsthof
82,11 €
WU1035046017
Μαχαίρι Σεφ GYUTO CLASSIC SANDAL WOOD, 20 cm, Dellinger
34,70 €
DNGRXZB9S8
Ιαπωνικό μαχαίρι Nakiri CLASSIC IKON, 17 cm, Wüsthof
163 €
WU1030332617
Μαχαίρι Σεφ SAMURAI, 20 cm, Dellinger
Μαχαίρι Σεφ SAMURAI, 20 cm, Dellinger
Online σε απόθεμα (31 pcs)
141 €
DNGRSXLKHP8
Ιαπωνικό μαχαίρι λαχανικών SEBRA, 17,5 cm, Forged
76,65 €
FORGEDSDV623460
Ιαπωνικό μαχαίρι λαχανικών BRUTE, 17,5 cm, Forged
90,30 €
FORGEDSDV304136
Μαχαίρι κοπής KITA NORTH DAMASCUS, 20,5 cm, Dellinger
133 €
DNGRSXLKH134
Μαχαίρι ξεκοκαλίσματος SAMURAI, 15 cm, Dellinger
82,95 €
DNGRSXLKHP6
Up
More products

Ιαπωνικά μαχαίρια - κοφτερά σαν σπαθί

Τι είναι τα μαχαίρια ιαπωνικού τύπου

Τα ιαπωνικά μαχαίρια έχουν μακριά και λεπτή λεπίδα με αιχμηρή άκρη και χρησιμοποιήθηκαν αρχικά για την κοπή λεπτών φλουδών ωμού ψαριού και την προετοιμασία του σούσι. Είναι ελαφρύτερα, αισθάνονται πιο ισορροπημένα στο χέρι και είναι ιδανικά για εργασίες ακριβείας. Είναι κατασκευασμένα από σκληρότερο και λεπτότερο ατσάλι - ανοξείδωτο ατσάλι ή hagane, το οποίο είναι το ίδιο είδος ατσαλιού που χρησιμοποιείται για την κατασκευή ιαπωνικών σπαθιών. Οι λαβές των ιαπωνικών μαχαιριών είναι κατασκευασμένες από σκληρό ξύλο.

Για ποιο λόγο χρησιμοποιούνται τα ιαπωνικά μαχαίρια

Τα ιαπωνικά μαχαίρια - λόγω των μακρών, λεπτών λεπίδων τους - μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κοπή ψαριών ή μεγάλων κομματιών κρέατος (ειδικά για μπριζόλες). Υπάρχουν πολλοί τύποι ειδικών ιαπωνικών μαχαιριών (όπως τα Gyutou, Yanagi, Usuba ή Deba) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για όλες τις εργασίες ακριβείας, από το ξεκοίλιασμα κοτόπουλου μέχρι το φιλετάρισμα ψαριών και το λεπτό κόψιμο οποιουδήποτε λαχανικού.

Στο Kulina θα βρείτε ποιοτικά ιαπωνικά μαχαίρια που κατασκευάζονται από αξιόπιστες μάρκες όπως Dellinger ή MIYABI. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε σφυρήλατα ιαπωνικά μαχαίρια από την ολλανδική μάρκα Forged ή να δείτε τα Ιαπωνικά μαχαίρια με τις καλύτερες πωλήσεις εδώ.

Πώς να ακονίσετε ένα ιαπωνικό μαχαίρι

Τα ιαπωνικά μαχαίρια μπορεί να είναι δίκοπα ή μονόκοπα (παραδοσιακά). Είναι κατασκευασμένα από σκληρό ατσάλι, το οποίο ακονίζεται ευκολότερα από το μαλακό ατσάλι που χρησιμοποιείται για τα δυτικά μαχαίρια. Για να ακονίσετε το μαχαίρι σας ιαπωνικού τύπου χρειάζεστε μια ακονιστήρι. Μπορείτε επίσης να πάτε το μαχαίρι σας σε έναν ειδικό.

Πώς να φροντίζετε το ιαπωνικό σας μαχαίρι

Τα ιαπωνικά μαχαίρια είναι μια επένδυση, οπότε αν θέλετε το ιαπωνικό σας μαχαίρι να κρατήσει για αιώνες, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε αυτούς τους απλούς κανόνες για τον καθαρισμό και την αποθήκευση των μαχαιριών σας:

  • τα μαχαίρια είναι συχνά κατάλληλα για πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων, αλλά σας συνιστούμε να καθαρίζετε το μαχαίρι σας με το χέρι, καθώς τα απορρυπαντικά του πλυντηρίου πιάτων μπορούν να καταστρέψουν την επιφάνεια της ατσάλινης λεπίδας
  • εάν ένα μαχαίρι έχει ξύλινη λαβή, μην το βάζετε στο πλυντήριο πιάτων
  • για να αποφύγετε την ξήρανση των ξύλινων λαβών, λαδώστε τις τακτικά με λινέλαιο ή κερί μέλισσας
  • όταν κόβετε με ιαπωνικό μαχαίρι, μην κόβετε απευθείας σε σκληρές επιφάνειες, όπως πέτρινη επιφάνεια εργασίας, νεροχύτη από ανοξείδωτο ατσάλι, πιάτο ή σε σανίδες κοπής από γυαλί, κεραμικό, μπαμπού και άλλες σκληρές ουσίες. Η μαλακή πλαστική σανίδα κοπής είναι η καλύτερη
  • να αποθηκεύετε τα μαχαίρια σας ξεχωριστά, ώστε να μην αμβλύνονται οι λεπίδες τους. Χρησιμοποιήστε ένα μπλοκ μαχαιριών ή μια θήκη μαχαιριών.
  • ακονίζετε τακτικά το μαχαίρι σας