Γιαπωνέζικα μαχαίρια

64 items total
Ιαπωνικό μαχαίρι Σεφ KANETSUGU MIYABI ISSHIN, 21 cm, Dellinger
63,91 €
DNGRSXL2005
Μαχαίρι λαχανικών NAKIRI, 17 cm, Dellinger
32,75 €
DNGRSXLPO2500200
Μαχαίρι Σεφ GYUTO CLASSIC SANDAL WOOD, 20 cm, Dellinger
24,55 €
DNGRXZB9S8
Μαχαίρι Σεφ CHEF MANMOSU, 23 cm, Dellinger
Μαχαίρι Σεφ CHEF MANMOSU, 23 cm, Dellinger
Online σε απόθεμα (>5 pcs)
184 €
DNGRSXLKH108
Ιαπωνικό μαχαίρι tanto RED SPIRIT, 21 cm, F.Dick
107 €
FDCK8175321
Μαχαίρι Σεφ RED CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
131 €
DNGRKH165
Μαχαίρι Σεφ BROWN CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
131 €
DNGRKH167
Ιαπωνικό μαχαίρι Gyutoh 5000MCD, 24 cm, Miyabi
545 €
MB34373241
Μαχαίρι κοπής KITA NORTH DAMASCUS, 20,5 cm, Dellinger
131 €
DNGRSXLKH134
210574 cinsky nuz sefkuchare zen 18 cm cerna yaxell
270 €
YAX35519
210448 japonsky nuz kiritsuke bunka octagonal 27 cm hneda dellinger DNGR8595705405981
Ιαπωνικό μαχαίρι λαχανικών SHOTOH 5000MCD 14 cm, Miyabi MB34381141
Ιαπωνικό μαχαίρι λαχανικών SHOTOH 6000MCT, 9 cm, Miyabi MB34072091
Μαχαίρι Σεφ BBQ MAX SANDVIK RED NORTHERN SUN, 21 cm, Dellinger
115 €
DNGRKH206
210592 japonsky nuz kiritsuke ran plus 20 cm cerna yaxell
246 €
YAX36634
210535 japonsky nuz kiritsuke zen 20 cm cerna yaxell
192 €
YAX35534
Ιαπωνικό μαχαίρι Gyutoh 5000FCD, 20 cm, Miyabi
262 €
MB34681201
Ιαπωνικό μαχαίρι λαχανικών KUDAMONO 4000FC, 9 cm, Miyabi MB33950091
Μαχαίρι Σεφ BBQ MAX SANDVIK GREEN NORTHERN SUN, 21 cm, Dellinger
115 €
DNGRKH173
Ιαπωνικό μαχαίρι κρέατος GYUTOH 7000D, 24 cm, MIYABI
323 €
MB34543241
Ιαπωνικό μαχαίρι Σεφ PETTY, 15 cm, Dellinger
230 €
DNGRSXL9302
Ιαπωνικό μαχαίρι κρέατος GYUTOH 6000MCT, 20 cm, Miyabi
330 €
MB34073201
Μαχαίρι Σεφ BLUE CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
134 €
DNGRKH164
Up
More products

Ιαπωνικά μαχαίρια - κοφτερά σαν σπαθί

Τι είναι τα μαχαίρια ιαπωνικού τύπου

Τα ιαπωνικά μαχαίρια έχουν μακριά και λεπτή λεπίδα με αιχμηρή άκρη και χρησιμοποιήθηκαν αρχικά για την κοπή λεπτών φλουδών ωμού ψαριού και την προετοιμασία του σούσι. Είναι ελαφρύτερα, αισθάνονται πιο ισορροπημένα στο χέρι και είναι ιδανικά για εργασίες ακριβείας. Είναι κατασκευασμένα από σκληρότερο και λεπτότερο ατσάλι - ανοξείδωτο ατσάλι ή hagane, το οποίο είναι το ίδιο είδος ατσαλιού που χρησιμοποιείται για την κατασκευή ιαπωνικών σπαθιών. Οι λαβές των ιαπωνικών μαχαιριών είναι κατασκευασμένες από σκληρό ξύλο.

Για ποιο λόγο χρησιμοποιούνται τα ιαπωνικά μαχαίρια

Τα ιαπωνικά μαχαίρια - λόγω των μακρών, λεπτών λεπίδων τους - μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κοπή ψαριών ή μεγάλων κομματιών κρέατος (ειδικά για μπριζόλες). Υπάρχουν πολλοί τύποι ειδικών ιαπωνικών μαχαιριών (όπως τα Gyutou, Yanagi, Usuba ή Deba) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για όλες τις εργασίες ακριβείας, από το ξεκοίλιασμα κοτόπουλου μέχρι το φιλετάρισμα ψαριών και το λεπτό κόψιμο οποιουδήποτε λαχανικού.

Στο Kulina θα βρείτε ποιοτικά ιαπωνικά μαχαίρια που κατασκευάζονται από αξιόπιστες μάρκες όπως Dellinger ή MIYABI. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε σφυρήλατα ιαπωνικά μαχαίρια από την ολλανδική μάρκα Forged ή να δείτε τα Ιαπωνικά μαχαίρια με τις καλύτερες πωλήσεις εδώ.

Πώς να ακονίσετε ένα ιαπωνικό μαχαίρι

Τα ιαπωνικά μαχαίρια μπορεί να είναι δίκοπα ή μονόκοπα (παραδοσιακά). Είναι κατασκευασμένα από σκληρό ατσάλι, το οποίο ακονίζεται ευκολότερα από το μαλακό ατσάλι που χρησιμοποιείται για τα δυτικά μαχαίρια. Για να ακονίσετε το μαχαίρι σας ιαπωνικού τύπου χρειάζεστε μια ακονιστήρι. Μπορείτε επίσης να πάτε το μαχαίρι σας σε έναν ειδικό.

Πώς να φροντίζετε το ιαπωνικό σας μαχαίρι

Τα ιαπωνικά μαχαίρια είναι μια επένδυση, οπότε αν θέλετε το ιαπωνικό σας μαχαίρι να κρατήσει για αιώνες, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε αυτούς τους απλούς κανόνες για τον καθαρισμό και την αποθήκευση των μαχαιριών σας:

  • τα μαχαίρια είναι συχνά κατάλληλα για πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων, αλλά σας συνιστούμε να καθαρίζετε το μαχαίρι σας με το χέρι, καθώς τα απορρυπαντικά του πλυντηρίου πιάτων μπορούν να καταστρέψουν την επιφάνεια της ατσάλινης λεπίδας
  • εάν ένα μαχαίρι έχει ξύλινη λαβή, μην το βάζετε στο πλυντήριο πιάτων
  • για να αποφύγετε την ξήρανση των ξύλινων λαβών, λαδώστε τις τακτικά με λινέλαιο ή κερί μέλισσας
  • όταν κόβετε με ιαπωνικό μαχαίρι, μην κόβετε απευθείας σε σκληρές επιφάνειες, όπως πέτρινη επιφάνεια εργασίας, νεροχύτη από ανοξείδωτο ατσάλι, πιάτο ή σε σανίδες κοπής από γυαλί, κεραμικό, μπαμπού και άλλες σκληρές ουσίες. Η μαλακή πλαστική σανίδα κοπής είναι η καλύτερη
  • να αποθηκεύετε τα μαχαίρια σας ξεχωριστά, ώστε να μην αμβλύνονται οι λεπίδες τους. Χρησιμοποιήστε ένα μπλοκ μαχαιριών ή μια θήκη μαχαιριών.
  • ακονίζετε τακτικά το μαχαίρι σας