Πώς να κάψετε ένα χαλύβδινο τηγάνι

Ένας οδηγός για τα πρώτα σας βήματα με ένα χαλύβδινο τηγάνι

Τα τηγάνια από ανθρακούχο χάλυβα είναι φυσικά αντικολλητικά και θα τα έχετε για μια ζωή. Ωστόσο, απαιτούν κάποια αρχική φροντίδα για να διασφαλιστεί ότι σας εξυπηρετούν καλά.

Τηγάνια από ανθρακούχο χάλυβα
ocelová pánev zapečení


Αντικολλητική επίστρωση σε ένα ολοκαίνουργιο τηγάνι
Σε ένα νέο τηγάνι από ανθρακούχο χάλυβα πρέπει να πραγματοποιηθεί αντικολλητική επίστρωση. Αυτό σημαίνει τη δημιουργία μιας πολυμερισμένης επιφάνειας που είναι αντικολλητική και προστατεύει από τη διάβρωση. Δείτε πώς:

  1. Πλύνετε το νέο τηγάνι με ζεστό νερό. Χρησιμοποιώντας ένα μαλακό σφουγγάρι και μια σταγόνα σαπουνιού για τα πιάτα, αφαιρέστε τη στρώση κεριούκαι από τις δύο πλευρές του τηγανιού. Αυτό το κερί προστατεύει το τηγάνι από τη σκουριά κατά την αποθήκευση.
  2. Στεγνώστε καλά το τηγάνι. Επιλέξτε μια εστία που ταιριάζει με το μέγεθος της βάσης του τηγανιού.
  3. Ζεστάνετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε περίπου 1 mm λαδιού στο τηγάνι και ζεστάνετε μέχρι να αρχίσει να καπνίζει το λάδι (περιστρέψτε το τηγάνι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αντικολλητικής επίστρωσης για να βεβαιωθείτε ότι το λάδι φτάνει στις εσωτερικές πλευρές).
  4. Μετά από περίπου τρία λεπτά, η επιφάνεια του τηγανιού θα αρχίσει να σκουραίνει. Μετά από περίπου 10 λεπτά, θα αρχίσει να καπνίζει και το εσωτερικό θα γίνει καφέ (βλ. βίντεο).Το καφέ είναι το σωστό χρώμα για το τηγάνι σας. Όχι, δεν θα είναι ποτέ ξανά ασημί.
  5. Αφήστε το τηγάνι να κρυώσει και σκουπίστε τυχόν περίσσευμα λαδιού με μια χαρτοπετσέτα.
  6. Αυτή η αντικολλητική επίστρωση μπορεί να πραγματοποιείται επανειλημμένα. Εάν αισθάνεστε ότι η αρχική αντικολλητική επίστρωση ήταν ανεπαρκής, μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία.
  7. Το τηγάνι θα σκουραίνει με κάθε χρήση. Με απλά λόγια, όσο πιο πολύ χρησιμοποιείται το τηγάνι από ανθρακούχο χάλυβα τόσο πιο σκούρο θα γίνεται, και τόσο καλύτερες θα είναι οι ιδιότητές του.
Η μόνη πραγματικά υγιεινή αντικολλητική επιφάνεια ενός τηγανιού από ανθρακούχο χάλυβα είναι αυτή που δημιουργείται με φυσική αντικολλητική επίστρωση. Θα σας δώσουμε συμβουλές για το πώς να τη δημιουργήσετε και πώς να τη διατηρήσετε.
ocelove panve vypaleni
Τι να μην κάνετε ποτέ με ένα τηγάνι από ανθρακούχο χάλυβα
  1. Μην το πλένετε στο πλυντήριο πιάτων. Μην το μουλιάζετε.
  2. Ιδανικά, μην πλένετε καθόλου το τηγάνι. Αρκεί να το σκουπίζετε με μια χαρτοπετσέτα, η οποία μπορεί να έχει μια σταγόνα λαδιού πάνω της.
  3. Εάν πρέπει να πλύνετε το τηγάνι, σκουπίστε το αμέσως, μην το αφήνετε να στεγνώσει. Στη συνέχεια, επικαλύψτε το ιδανικά με ένα λεπτό στρώμα λαδιού για να προστατεύσετε την επιφάνειά του.
  4. Μην χρησιμοποιείτε πολύ υψηλή ταχύτητα θέρμανσης – μην ενεργοποιείτε τη λειτουργία booster στις επαγωγικές εστίες ή τη μέγιστη ρύθμιση σε άλλες εστίες! Χρησιμοποιείτε πάντα μόνο μεσαίες θερμοκρασίες.
  5. Μην υπερθερμαίνετε το τηγάνι εάν αυτό είναι άδειο.
Περισσότερα για τα τηγάνια από ανθρακούχο χάλυβα
vareni v ocelove panvi
Πώς να μαγειρέψετε σε ένα τηγάνι από ανθρακούχο χάλυβα


Λάβετε υπόψη ότι τα τηγάνια από ανθρακούχο χάλυβα είναι πιο κατάλληλα για φυτικά έλαια με υψηλό σημείο καπνού. Αυτά είναι έλαια που μπορούν να αντέξουν τις υψηλότερες θερμοκρασίες, όπως το κραμβέλαιο ή το ηλιέλαιο.

Ζεστάνετε αρκετά το τηγάνι πριν το μαγείρεμα. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αποφύγετε να κολλήσει το φαγητό. Βεβαιωθείτε ότι το μέγεθος της εστίας ταιριάζει με το μέγεθος της βάσης του τηγανιού.

Μαγειρέψτε το φαγητό σε μεσαίες θερμοκρασίες. Η υψηλή θερμότητα μπορεί να κάνει το φαγητό να κολλήσει ή να καεί.

Μην ανακατεύετε τα υλικά πολύ νωρίς, αντιθέτως αφήστε αρκετό χρόνο να σχηματιστεί μια κρούστα γύρω τους ώστε να αποκολληθούν φυσικά από την επιφάνεια του τηγανιού.


Τα πιο δημοφιλή χαλύβδινα τηγάνια σύμφωνα με τις κριτικές πελατών μας


Η συμβουλή μας
Διαβάστε επίσης
->
panve ocel de buyer
Σύγκριση των χαλύβδινων τηγανιών De Buyer: ποιο είναι κατάλληλο για εσάς;
Σκέφτεστε να αγοράσετε ένα εμβληματικό τηγάνι de Buyer από ανθρακούχο χάλυβα και αναρωτιέστε ποια σειρά να επιλέξετε; Σας παρουσιάζουμε μια πρακτική επισκόπηση των βασικών χαρακτηριστικών και παραμέτρων.
Συχνές ερωτήσεις
Συχνές ερωτήσεις
Γιατί το φαγητό μου κολλάει στο χαλύβδινο τηγάνι;
Πιθανώς επειδή η αντικολλητική επίστρωση δεν ήταν επαρκής. Επαναλάβετέ τη ξανά – μπορείτε να το κάνετε αρκετές φορές.
Πώς να πραγματοποιήσετε σωστά αντικολλητική επίστρωση σε ένα νέο τηγάνι από ανθρακούχο χάλυβα;
Πλύνετε το τηγάνι με ζεστό νερό και υγρό πιάτων, στεγνώστε, εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα φυτικού ελαίου και θερμάνετε σε μέτρια-υψηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να καπνίζει το λάδι. Αφήστε το τηγάνι να κρυώσει και σκουπίστε τυχόν περίσσεια λαδιού. Θερμάνετε ξανά το τηγάνι για λίγο.
Μπορώ να πλύνω ένα τηγάνι από ανθρακούχο χάλυβα στο πλυντήριο πιάτων;
Όχι, το πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων μπορεί να αφαιρέσει την προστατευτική επίστρωση και να προκαλέσει σκουριά.
Τι είδους λίπος είναι καλύτερο για μαγείρεμα σε χαλύβδινο τηγάνι;
Τα φυτικά έλαια με υψηλό σημείο καπνού, όπως το ηλιέλαιο ή το κραμβέλαιο, είναι τα καλύτερα. Μην χρησιμοποιείτε βούτυρο ή ελαιόλαδο σε υψηλές θερμοκρασίες καθώς έχουν χαμηλότερο σημείο καπνού και μπορούν να καούν.
Τι πρέπει να κάνω εάν εμφανιστεί σκουριά στο τηγάνι από ανθρακούχο χάλυβα;
Αφαιρέστε τη χρησιμοποιώντας ένα λεπτό σύρμα, ένα λειαντικό σφουγγάρι ή χοντρό αλάτι και στη συνέχεια αλατοπιπερώστε ξανά το τηγάνι.
Πώς να διατηρήσετε την αντικολλητική ιδιότητα ενός χαλύβδινου τηγανιού;
Μετά τη χρήση, απλώς σκουπίστε το τηγάνι με μια χαρτοπετσέτα. Εάν είναι απαραίτητο, πλύνετέ το με ζεστό νερό, στεγνώστε το καλά και στη συνέχεια αλείψτε το με ένα λεπτό στρώμα λαδιού.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα χαλύβδινο τηγάνι σε μια επαγωγική εστία;
Ναι, τα χαλύβδινα τηγάνια είναι συμβατά με κουζίνες με επαγωγικές εστίες. Βεβαιωθείτε ότι το τηγάνι διαθέτει επίπεδη βάση για βέλτιστη επαφή με την επαγωγική πλάκα ψησίματος.
Πώς να επαναφέρετε τις αντικολλητικές ιδιότητες ενός χαλύβδινου τηγανιού;
Πραγματοποιήστε ξανά αντικολλητική επίστρωση στο τηγάνι. Αυτή η διαδικασία θα αποκαταστήσει τις αντικολλητικές ιδιότητες και θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής του τηγανιού.