Μαχαίρι Σεφ FIBRE KARBON 2, 17 cm, de Buyer

Code: DB428017
Sale
Brand: de Buyer
102,82 € –26 %
Μαχαίρι Σεφ FIBRE KARBON 2, 17 cm, de Buyer
102,82 € –26 % 75,59 €
Εξαντλήθηκαν
The item has been sold out…

Το ασιατικό μαχαίρι σεφ De Buyer έχει ειδικά διαμορφωμένη λεπίδα μήκους 17 cm από υψηλής ποιότητας γερμανικό ατσάλι μαχαιροποιίας. Ακραία κοφτερή κόψη, μοναδικό σύστημα ισορροπίας μαχαιριών που ταιριάζει στις ανάγκες του σεφ. Λαβή για άνετη και χωρίς κόπωση εργασία.

Detailed information

Product detailed description

POPIS

Japonský nůž Fibre Karbon 2 De Buyer

Το ασιατικό μαχαίρι σεφ από τη συλλογή Fibre Karbon 2 της De Buyer συνδυάζει τα καλύτερα ευρωπαϊκά και ιαπωνικά μαχαίρια. Χαρακτηρίζεται από εξαιρετική ευκρίνεια και έχει ευέλικτη χρήση.

Η λεπίδα είναι κατασκευασμένη από υψηλής ποιότητας γερμανικό ανοξείδωτο χάλυβα X50CrMoV15 (ειδικός χάλυβας μαχαιριών) με σκληρότητα 56 HRC (κλίμακα σκληρότητας Rockwell). Η σειρά FK2 διαθέτει ένα μοναδικό σύστημα εξισορρόπησης του μαχαιριού ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε σεφ. Απλά ξεβιδώστε το πόδι από ανοξείδωτο χάλυβα στη λαβή και αφαιρέστε την απαραίτητη ποσότητα ενθέτων από ανοξείδωτο χάλυβα.

Η λαβή του μαχαιριού κατασκευάζεται στο χέρι με στρώσεις ανθρακονήματος. Αυτό το καθιστά πολύ ανθεκτικό, ισχυρό και δίνει ένα ωραίο και άνετο κράτημα για κοπή χωρίς κόπωση. Το προστατευτικό προστατεύει τα δάχτυλα. Συνιστούμε μόνο απαλό πλύσιμο στο χέρι και τακτική συντήρηση με ακονιστήρι και ακονιστήρι μαχαιριών. Μια σχάρα μαχαιριών είναι ιδανική για την ασφαλή αποθήκευση των μαχαιριών σας.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΈΣ

Μήκος μαχαιριού: 30 cm

Μήκος λεπίδας: 17 cm

Βάρος: 180 g

Υλικό: ειδικό μαχαίρι nocel, ανθρακονήματα (λαβή)

Χρώμα: ασημί, μαύρο (λαβή)

ΠΛΕΟΝΕΚΤΉΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΉΜΑΤΑ

plus

Το μαχαίρι έχει ασυνήθιστο σχήμα λεπίδας.

Η λεπίδα συνδυάζει την ιαπωνική και την ευρωπαϊκή κουλτούρα κοπής.

Η λεπίδα του μαχαιριού είναι κατασκευασμένη από γερμανικό ανοξείδωτο ατσάλι κορυφαίας ποιότητας.

Μοναδικό σύστημα εξισορρόπησης του μαχαιριού ανάλογα με τις ανάγκες του σεφ.

Το προστατευτικό προστατεύει τα δάχτυλα. Ομαλή μετάβαση μεταξύ προστατευτικού και λαβής.

Η εργονομική λαβή παρέχει ασφαλές, άνετο και ευχάριστο κράτημα για εργασία χωρίς κόπωση.

Το μαχαίρι είναι επίσης κατάλληλο για επαγγελματική χρήση.

ΠΡΑΚΤΙΚΈΣ ΣΥΜΒΟΥΛΈΣ

Πλυντήριο πιάτων: ΟΧΙ

Πλένετε πάντα το μαχαίρι μόνο σε κρύο νερό για να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη διάρκεια στην αιχμηρότητα.

Η ΔΙΑΦΟΡΆ ΜΕΤΑΞΎ ΜΙΑΣ ΑΚΟΝΙΣΤΙΚΉΣ ΠΈΤΡΑΣ, ΕΝΌΣ ΑΚΟΝΙΣΤΗΡΊΟΥ ΜΑΧΑΙΡΙΏΝ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΑΚΟΝΙΣΤΙΚΉΣ ΠΈΤΡΑΣ

Χρησιμοποιήστε το ακονιστήρι μαχαιριών κατά την τακτική συντήρηση - πριν από κάθε χρήση του μαχαιριού. Ωστόσο, χρησιμοποιήστε ένα ακονιστήρι ή μια πέτρα ακονίσματος μόνο μια φορά στο τόσο για να επαναφέρετε το μαχαίρι στην αρχική του οξύτητα, δηλαδή όταν το μαχαίρι είναι πραγματικά θαμπό.

ΠΛΑΚΑ ΜΑΧΑΡΙΟΥ

Το ακονιστήρι μαχαιριών χρησιμοποιείται για την τακτική συντήρηση των μαχαιριών. Χρησιμοποιήστε το ακονιστήρι μαχαιριών για να επαναφέρετε γρήγορα και εύκολα την αρχική οξύτητα των μαχαιριών σας. Χρησιμοποιήστε το ακονιστήρι για να διατηρήσετε τη λεπίδα. Δεν είναι εύκολο να δημιουργήσετε μια αιχμηρή άκρη σε ένα ήδη θαμπό μαχαίρι - σε αυτή την περίπτωση, επιλέξτε ένα ακονιστήρι μαχαιριών ή μια πέτρα ακονίσματος. Το ακονιστήρι διαθέτει λαβή και το τμήμα λείανσης μπορεί να έχει λεπτότερη ή χονδρότερη επιφάνεια. Το ακονιστήρι δεν είναι πρακτικό για τη συντήρηση μαχαιριών που είναι πολύ μεγάλα.

Το τμήμα λείανσης της λειαντικής πέτρας μπορεί να είναι κατασκευασμένο από διάφορα υλικά - διαμάντι, κεραμικό, ειδικό χάλυβα κοπής κ.λπ. Το μήκος του τμήματος ακονίσματος πρέπει να επιλέγεται ανάλογα με το μήκος των λεπίδων μαχαιριού που πρόκειται να ακονιστούν. Διαθέτουμε ακονιστήρια με τμήματα ακονίσματος από 20 cm έως 31,5 cm - ειδικό ακονιστήριο κρεοπωλείου για το ακόνισμα μεγάλων μαχαιριών.

Ακόνισμα του μαχαιριού με ακονιστήρι

broušení nože ocílkou

Κρατήστε το ακονιστήρι κάθετα στο ένα χέρι και το μαχαίρι στο άλλο χέρι (με κλίση περίπου 20° προς την επιφάνεια του ακονιστηρίου). Είναι καλύτερο να έχετε ένα στήριγμα (π.χ. ένα τραπέζι και μια πετσέτα για να μην γλιστράει το ακονιστήρι) για να διατηρείτε την ίδια γωνία σε όλη τη λεπίδα και να κρατάτε το ακόνισμα ακριβές. Η εργασία με το ακονιστήρι απαιτεί εξάσκηση για να αποφύγετε ανεπιθύμητα δόντια στη λεπίδα. Τραβήξτε το μαχαίρι από τη φτέρνα προς την άκρη της λεπίδας και επαναλάβετε το ίδιο από την άλλη πλευρά της λεπίδας (20 φορές σε κάθε πλευρά). Προσπαθήστε να διατηρήσετε την ίδια γωνία μεταξύ του μαχαιριού και του ακονιστηρίου και μην πιέζετε πολύ δυνατά.

ΑΚΟΝΙΣΤΉΡΙ ΜΑΧΑΙΡΙΏΝ

Το ακονιστήρι μαχαιριών χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση της αρχικής οξύτητας του μαχαιριού. Σε αντίθεση με το ακονιστήρι μαχαιριών, μπορεί να χειριστεί ακόμη και θαμπά μαχαίρια. Το ακονιστήρι μαχαιριών περιέχει τροχούς λείανσης από διάφορα υλικά, τους οποίους χρησιμοποιείτε για να τεντώσετε το μαχαίρι. Το ακόνισμα των μαχαιριών με το ακονιστήρι μαχαιριών είναι επομένως πολύ εύκολο και γρήγορο. Απλά περάστε τη λεπίδα σε όλο το μήκος του μαχαιριού με τους τροχούς λείανσης μερικές φορές και θα έχετε ξανά ένα απόλυτα κοφτερό μαχαίρι. Χρειάζεται να χρησιμοποιείτε το ακονιστήρι μόνο μία φορά το μήνα ή αν το μαχαίρι είναι ήδη θαμπό. Ένα ακονιστήρι μαχαιριών αρκεί για την τακτική συντήρηση πριν από την κοπή.

ΚΑΦΈ ΠΈΤΡΑ

Η πέτρα ακονίσματος μαχαιριών έχει επιφάνεια με ορισμένη τραχύτητα. Υπάρχει επίσης μια πέτρα λείανσης διπλού κόκκου με τη μία πλευρά χοντρή και την άλλη λεπτή. Η πέτρα ακονίσματος χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση της αρχικής οξύτητας των μαχαιριών - ως ακονιστήρι μαχαιριών. Η πέτρα λείανσης πρέπει να υγραίνεται πριν από τη χρήση και οι λεπίδες των μαχαιριών πρέπει να τοποθετούνται υπό τη σωστή γωνία (περίπου 12 - 15°).

Ακόνισμα μαχαιριών με λειαντική πέτρα

broušení nože brusným kamenem

Τοποθετήστε τη λεπίδα του μαχαιριού στο ένα άκρο της πέτρας και τραβήξτε το μαχαίρι ομοιόμορφα ελαφρώς προς τα δεξιά κατά τη λεπίδα. Γυρίστε το μαχαίρι και τραβήξτε με τον ίδιο τρόπο αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση. Να σαρώνετε πάντα όλο το μήκος της λεπίδας. Ωστόσο, προσέξτε να μην πιάσετε τη λεπίδα στην άκρη της πέτρας λείανσης. Τραβήξτε το μαχαίρι σαν να προσπαθείτε να κόψετε μια λεπτή φέτα από μια ξύστρα. Μην ασκείτε μεγάλη πίεση στο μαχαίρι. Αλέστε πρώτα σε μια πιο χοντρή επιφάνεια και στη συνέχεια σε μια πιο λεπτή επιφάνεια για να εξομαλύνετε τη λεπίδα και να αφαιρέσετε τα γρέζια.

ΚΌΚΚΟΣ ΤΗΣ ΠΈΤΡΑΣ ΛΕΊΑΝΣΗΣ

Επιλέξτε τον κόκκο της πέτρας λείανσης ανάλογα με τη χρήση του μαχαιριού. Η λεπίδα αλέθεται σε μια πέτρα λείανσης με πιο χοντρή άκρη, ιδανική για την κοπή μαλακών και ινώδους υφής υλικών, όπως λαχανικά ή κρέας. Σε πιο λεπτές πέτρες λείανσης (με μικρότερη χονδρότητα) έχετε μια λεία άκρη, η οποία είναι κατάλληλη για κοπή με πίεση και όχι με τράβηγμα, π.χ. όταν κόβετε ή γδέρνετε. Η προκύπτουσα ακμή εξαρτάται από τη χονδρότητα (κόκκους) της πέτρας λείανσης και τη γωνία υπό την οποία ακονίζετε το μαχαίρι.

Η κοκκομετρία (χονδρότητα) της πέτρας λείανσης δίνεται από έναν αριθμό που αντιστοιχεί στον αριθμό των ματιών του κόσκινου ανά ίντσα (25,4 mm), μέσα από τα οποία το λειαντικό πέφτει κατά το κοσκίνισμα. Έτσι, όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός, τόσο πυκνότερο είναι το κόσκινο και τόσο λεπτότερο το λειαντικό. Τα διεθνή πρότυπα FEPA (Federation of European Grinding Aid Manufacturers) υποδεικνύουν το μέγεθος του κόκκου, βλέπε πίνακα:

Μέγεθος κόκκου σύμφωνα με την FEPA

Λεκτικό όνομα

7, 8, 10, 12

rough

14, 16, 20, 22, 24, 30

rough

36, 40, 46, 54, 60

medium

70, 80, 90, 100, 120

fine

150, 180, 220, 240

πολύ λεπτή

280, 320, 400, 500, 600

ιδιαίτερα ευαίσθητα

800, 1000, 1200

εξαιρετικά λεπτό

Πηγή: http://www.vsharp.cz/o-brouseni/

ΣΥΝΤΑΓΉ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΆ ΡΟΛΆ

Letní závitky

Συστατικά

2 πακέτα ρυζόχαρτο (τουλάχιστον 20 τεμάχια), 1 πακέτο γυάλινα ζυμαρικά με ρύζι, 1 μαρούλι iceberg, 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, 400 γραμμάρια στήθος κοτόπουλου, 2 καρότα, 1 κολοκυθάκι, 1 πακέτο φύτρα σόγιας, αγγούρι σαλάτας, κομμάτι τζίντζερ, πιπέρι τσίλι, σάλτσα ψαριού, λάιμ, γλυκιά σάλτσα τσίλι, κόλιανδρος, δυόσμος, αλάτι

Διαδικασία

1. Βράζετε το κρέας με τζίντζερ και αλατοπιπερώνετε με σάλτσα ψαριού, το στραγγίζετε και το αφήνετε να κρυώσει μετά το μαγείρεμα.

2. Βράστε τα ζυμαρικά για περίπου 2 - 3 λεπτά.

3. Στραγγίξτε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και αφήστε τα να μουλιάσουν σε κρύο νερό.

4. Κόψτε τα λαχανικά σε λεπτές χυλοπίτες και αλατίστε τα ελαφρά για να βγάλουν λίγο νερό.

5. Ψιλοκόψτε το κρέας σε λεπτά κομμάτια, στραγγίστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε τα με το κρέας, αλατοπιπερώστε με σάλτσα ψαριού, κόλιανδρο, χυμό λάιμ και τσίλι. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σάλτσα σόγιας.

6. Μουλιάστε το ρυζόχαρτο σε χλιαρό νερό για λίγα δευτερόλεπτα και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.

7. Τοποθετήστε τα καρυκευμένα ζυμαρικά και τα λαχανικά στον πάτο, διπλώστε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίξτε το ρολό.

8. Αφήστε τα ρολά να στεγνώσουν για λίγο και στη συνέχεια σερβίρετε με σάλτσα γλυκού τσίλι στην οποία θα προσθέσετε μερικά φύλλα δυόσμου.

Πλυντήριο πιάτων: ναι

Additional parameters

Category: Μαχαίρια Chef
Warranty: 2 years
Weight: 0.18 kg
Υλικό: Ανοξείδωτο ατσάλι
Μήκος λεπίδας: 17 cm
Τύπος προϊόντος: Κουζινομάχαιρο
Συλλογή: De Buyer Fiber Carbon
Margin: B
Μέγεθος: 17 cm
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
The item has been sold out…

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: