Φόρμα ELASTOMOULE για 20 μίνι κεκάκια canelé με διάμετρο 3,5 cm, de Buyer

Code: DB185621
Brand: de Buyer
35,49 €
Online σε απόθεμα (2 pcs)

Το επαγγελματικό καλούπι σιλικόνης για 20 mini canelé ? 3,5 cm Elastomoule® είναι κατάλληλο τόσο για ζεστή όσο και για κρύα παρασκευή. Τέλειο σχήμα με αιχμηρές άκρες για τέλεια παρουσίαση των δημιουργιών σας.

Detailed information

Product detailed description

Το επαγγελματικό καλούπι σιλικόνης για 20 μίνι ψωμάκια canelé ⌀ 3,5 cm Elastomoule® είναι κατάλληλο τόσο για ζεστή όσο και για κρύα παρασκευή. Τέλειο σχήμα με αιχμηρές άκρες για τέλεια παρουσίαση των δημιουργιών σας.

Τα επαγγελματικά καλούπια σιλικόνης Elastomoule® της γαλλικής εταιρείας de Buyer αποτελούν την απόλυτη κορυφή της αγοράς. Χάρη στο ειδικό υλικό - αφρός σιλικόνης που περιέχει μεταλλική σκόνη, αυτά τα καλούπια είναι εξαιρετικά θερμικά αγώγιμα και εγγυώνται τέλεια αποτελέσματα. Η ζύμη θα ψηθεί ομοιόμορφα, με ένα καραμελωμένο στρώμα σε όλη την επιφάνεια. Οι φόρμες Elastomoule® αντέχουν σε θερμοκρασίες από -70°C έως +300°C, επομένως είναι κατάλληλες τόσο για ψήσιμο όσο και για μετέπειτα αποθήκευση στην κατάψυξη. Οι Γάλλοι γαστρονόμοι χρησιμοποιούν αυτά τα καλούπια για να παρασκευάσουν διάφορα ορεκτικά και επιδόρπια, ψητά και άψητα. Είναι επίσης κατάλληλες για διάφορες κρέμες αυγών, αφρούς με σαντιγί, ασπίκλες κ.λπ.

Επαγγελματικά καλούπια σιλικόνης Elastomoule® de Buyer εν συντομία:

  • εύκαμπτος και αντικολλητικός αφρός σιλικόνης με μεταλλική σκόνη
  • εξαιρετικά γρήγορη μεταφορά θερμότητας λόγω μικροφυσαλίδων στο υλικό
  • τέλεια καραμελοποίηση του ψημένου περιεχομένου
  • πατενταρισμένο σύστημα
  • κατάλληλο για ψήσιμο και κατάψυξη, αντέχει σε θερμοκρασίες από -70°C έως +300°C
  • επαγγελματική ποιότητα

Χρήση καλουπιών Elastomoule®:

  • Πλύνετε τα καλούπια με σαπουνόνερο ή στο πλυντήριο πιάτων πριν τα χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά. Βουτυρώστε τη φόρμα μόνο με λίγο λάδι ή βούτυρο πριν από την πρώτη χρήση. Αυτό δεν θα είναι απαραίτητο για περαιτέρω χρήση.
  • Αν χρησιμοποιείτε τις φόρμες στο φούρνο, τοποθετήστε τις απευθείας στη σχάρα και όχι στο ταψί. Το πλέγμα θα έχει ως αποτέλεσμα πολύ καλύτερη κυκλοφορία της θερμότητας και πιο ομοιόμορφο μαγείρεμα του περιεχομένου. Η σχάρα πρέπει να τοποθετηθεί στο κάτω μέρος του φούρνου.
  • Οι θερμοκρασίες που χρησιμοποιούνται για το ψήσιμο στις φόρμες σιλικόνης Elastomoule® είναι οι ίδιες με αυτές των συμβατικών δίσκων ψησίματος.
  • Μη χρησιμοποιείτε το φούρνο σε λειτουργία γκριλ, οι υπέρυθρες ακτίνες μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά στα καλούπια.
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο φούρνο μικροκυμάτων.
  • Ποτέ μη βάζετε το προϊόν στο φούρνο αν κάποια από τις κοιλότητες του καλουπιού είναι άδεια! Ρίξτε λίγο λάδι στα κενά ή πασπαλίστε τα με αλεύρι.
  • Μην χρησιμοποιείτε μαχαίρι ή άλλα αιχμηρά αντικείμενα για να χειριστείτε το καλούπι.
  • Καθαρίζεται εύκολα κάτω από τρεχούμενο νερό ή στο πλυντήριο πιάτων.

Η γαλλική σπεσιαλιτέ - Canelés de Bordeaux, επίσης γνωστή ως cannelés Bordelais είναι απολύτως μαγική. Μικρά κέικ με πλούσιο άρωμα ρούμι-βανίλιας που περικλείονται κάτω από μια τραγανή κρούστα καραμέλας. Αυτή η δημοφιλής συνταγή αναπτύχθηκε πριν από περίπου 300 χρόνια από έναν άγνωστο σεφ του Μπορντό. Από τότε, έχει υποστεί πολλές τροποποιήσεις. Μια γυαλιστερή, σκούρα καφέ έως σχεδόν μαύρη επιφάνεια, μια γλυκόπικρη γεύση στην πρώτη μπουκιά, μια τραγανή γλυκιά κρούστα καραμέλας που έρχεται σε τέλεια αντίθεση με ένα λεπτό κέντρο με άρωμα βανίλιας και ρουμιού - αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό αυτού του γλυκού. Αυτά τα μικρά τσουρέκια επανέρχονται στο προσκήνιο μετά από χρόνια και είναι βέβαιο ότι με τον καιρό θα ανταγωνιστούν την Crème brûlée ως το πιο δημοφιλές γλυκό με καραμέλα. Ψήνονται σε ειδικά καλούπια - είτε χάλκινα με κασσιτεροειδές εσωτερικό είτε σε πιο σύγχρονα καλούπια σιλικόνης. Συχνά σερβίρονται με κονιάκ ή κρασί, όπως γινόταν στις παραδοσιακές γαλλικές γευσιγνωσίες.

Συνταγή για 12-16 κέικ bundt, ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας

1/2 λίτρο γάλα

2 ολόκληρα αυγά

2 κρόκοι αυγών χτυπημένοι

1/2 λοβό βανίλιας ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

3 - 4 κουταλιές της σούπας ρούμι

1 φλιτζάνι απλό αλεύρι

1 φλιτζάνι ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

βούτυρο για να λαδώσετε τις φόρμες

ζάχαρη για το πασπάλισμα

Διαδικασία:

1. Την προηγούμενη ημέρα: βράστε το γάλα με βανίλια και βούτυρο.

2. Μετά τη θέρμανση, αφήστε να κρυώσει αργά

3. Ανακατέψτε το αλεύρι με τη ζάχαρη, προσθέστε τα αυγά και τους κρόκους, προσθέστε τα όλα στο ζεστό μείγμα γάλακτος-βανίλιας

4. Ανακατέψτε απαλά για να αποκτήσετε μια υγρή και λεία μάζα, όπως για τηγανίτες, αφήστε να κρυώσει και προσθέστε το ρούμι.

5. Τοποθετήστε το στο ψυγείο για 24 ώρες (48 ώρες το πολύ).

6. Όταν είστε έτοιμοι να ψήσετε τα caneles: προθερμάνετε το φούρνο στους 250°C.

7. Βουτυρώστε γενναιόδωρα τις φόρμες με βούτυρο και πασπαλίστε με ζάχαρη.

8. Αδειάστε το μείγμα στις φόρμες μέχρι τα 3/4 .

9. Τοποθετήστε τις φόρμες σε ένα ταψί, ψήστε σε υψηλή θερμοκρασία για 5 λεπτά, στη συνέχεια μειώστε στους 175°C και ψήστε για 1 ώρα. (Ανάλογα με το φούρνο σας, ο σωστός χρόνος μπορεί να είναι μέχρι και 1 ώρα και ένα τέταρτο!) Θα έχουν μια καφέ κρούστα στην κορυφή και θα είναι υγρά στο εσωτερικό τους.

10. Αφαιρέστε τα προσεκτικά από τις φόρμες όσο είναι ακόμα ζεστά. Αφήστε το να κρυώσει.

11. Σερβίρετε με τσάι ή καφέ για πρωινό ή με ένα ποτήρι κρασί ή κονιάκ αργά το απόγευμα ή το βράδυ.

Καλή όρεξη!

Additional parameters

Category: Φόρμες για κέικ
Warranty: 2 years
Weight: 0.2 kg
Υλικό: Σιλικόνη
Τύπος προϊόντος: Ταψί
Συλλογή: de Buyer Elastomoule®
Margin: E
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: