Εξαρτήματα για ψησταριές ξύλου & κάρβουνου

9 items total
Περιστροφική σούβλα ROTISSERIE, Remundi
Sticker
499 € –15 %
424 €
RMDI801135
Δαχτυλίδι για τηγάνι wok L, Remundi
Sticker
116 € –15 %
98,60 €
RMDI801023
Δαχτυλίδι για τηγάνι wok M, Remundi
Sticker
95 € –15 %
80,75 €
RMDI801022
Χαλί BBQ εξωτερικού χώρου, 120 cm, Rösle
47,25 €
ROS25450

Αξεσουάρ για ψησταριές ξύλου ή κάρβουνου

Γιατί να επιλέξετε μια ψησταριά κάρβουνου

Χρησιμοποιώντας ψησταριά κάρβουνου (αντί για ηλεκτρική ψησταριά εξωτερικού χώρου για παράδειγμα) προσφέρει μια μοναδική εμπειρία μαγειρέματος και προσδίδει μια ξεχωριστή γεύση στο φαγητό σας. Ακολουθούν ορισμένες πτυχές που καθιστούν τις ψησταριές με κάρβουνα ξεχωριστές:

  • Γεύση: Οι ψησταριές με κάρβουνο δίνουν μια ξεχωριστή καπνιστή γεύση στο φαγητό. Τα κάρβουνα που καίγονται δημιουργούν καπνό, ο οποίος προσδίδει στο φαγητό μια πλούσια και αυθεντική γεύση που είναι δύσκολο να αναπαραχθεί με άλλες μεθόδους μαγειρέματος.

  • Ευελιξία: Οι ψησταριές με κάρβουνα επιτρέπουν τόσο το άμεσο ψήσιμο (ψήσιμο φαγητού απευθείας πάνω από τα κάρβουνα) όσο και το έμμεσο ψήσιμο (ψήσιμο φαγητού μακριά από τα κάρβουνα με κλειστό καπάκι), παρέχοντας ευελιξία για το μαγείρεμα μιας μεγάλης γκάμας φαγητών.

  • Υψηλή θερμότητα: Οι ψησταριές με κάρβουνο μπορούν να φτάσουν σε υψηλότερες θερμοκρασίες σε σύγκριση με ορισμένες ψησταριές αερίου. Αυτή η υψηλή θερμότητα είναι ιδανική για το ψήσιμο των κρεάτων και την επίτευξη της πολυπόθητης καμένης κρούστας στο εξωτερικό, ενώ το εσωτερικό τους παραμένει ζουμερό και τρυφερό.

  • Έλεγχος: Με λίγη εξάσκηση, μπορείτε να μάθετε να ελέγχετε τη θερμότητα μιας ψησταριά κάρβουνου ρυθμίζοντας την ποσότητα των κάρβουνων και τη ροή του αέρα μέσω των αεραγωγών. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίζετε τη διαδικασία μαγειρέματος για διαφορετικούς τύπους τροφίμων.

  • Αυθεντική εμπειρία: Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν τη διαδικασία του ανάμματος των κάρβουνων, της αναμονής μέχρι να γίνει στάχτη και της φροντίδας της ψησταριάς. Προσφέρει μια πιο πρακτική και καθηλωτική εμπειρία μαγειρέματος σε σύγκριση με τις ψησταριές αερίου.

  • Παραδοσιακή έφεση: Το ψήσιμο στα κάρβουνα φέρει μια αίσθηση παράδοσης και νοσταλγίας, καθώς είναι μια δημοφιλής μέθοδος μαγειρέματος εδώ και γενιές. Μπορεί να δημιουργήσει μια κλασική και φιλόξενη ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια υπαίθριων συγκεντρώσεων.

  • Φορητότητα: Υπάρχουν ψησταριές κάρβουνου σε διάφορα μεγέθη, συμπεριλαμβανομένων των φορητών μοντέλων. Αυτό τις καθιστά κατάλληλες για πικνίκ, εκδρομές για κάμπινγκ, φαγητό και άλλες υπαίθριες δραστηριότητες.

  • Προσιτότητα: Συχνά οι ψησταριές με κάρβουνο είναι πιο προσιτές εκ των προτέρων από ορισμένες ψησταριές αερίου υψηλών προδιαγραφών ή άλλους τύπους εξοπλισμού μαγειρέματος σε εξωτερικούς χώρους.

  • Κοινοτική και κοινωνική πτυχή: Το ψήσιμο στα κάρβουνα μπορεί να είναι μια κοινωνική δραστηριότητα. Οι φίλοι και η οικογένεια συγκεντρώνονται συχνά γύρω από τη σχάρα, απολαμβάνοντας συζητήσεις ενώ περιμένουν να ψηθεί το φαγητό.

  • Πειραματισμός: Οι ψησταριές με κάρβουνα ενθαρρύνουν τον πειραματισμό με διαφορετικούς τύπους κάρβουνων, ξυλοτεμαχίδια και τεχνικές καπνίσματος για τη δημιουργία μοναδικών και γευστικών πιάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση ψησταριά κάρβουνου απαιτεί κάποια επιπλέον προετοιμασία και υπομονή σε σύγκριση με τις ψησταριές αερίου. Πρέπει να ανάψετε τα κάρβουνα, να περιμένετε να ζεσταθούν και να γίνει στάχτη και να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία χειροκίνητα. Ωστόσο, πολλοί λάτρεις βρίσκουν τη διαδικασία ικανοποιητική και απολαμβάνουν τα αποτελέσματα που μπορούν να επιτύχουν με αυτή την παραδοσιακή μέθοδο μαγειρέματος σε εξωτερικούς χώρους.

Ποια είναι τα ειδικά εξαρτήματα που προορίζονται για ψησταριές ξύλου/κάρβουνου

Ειδικά αξεσουάρ που έχουν σχεδιαστεί για το ψήσιμο γενικά ή για το ψήσιμο με ψησταριές ξυλάνθρακα βελτιώνουν την εμπειρία του ψησίματος και καθιστούν τη λειτουργία του απλούστερη και ασφαλέστερη.

Στο Kulina προσφέρουμε όχι μόνο ψησταριές κάρβουνου από κορυφαίους κατασκευαστές όπως Outdoorchef ή Höfats αλλά και ειδικά αξεσουάρ που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε την εμπειρία ακόμα πιο απολαυστική. Αυτά περιλαμβάνουν σχάρες ψησίματος, πλάκες ψησίματος και σουβλάκια που προορίζονται για τις ψησταριές που προσφέρουμε και σας επιτρέπουν να μαγειρεύετε περισσότερα είδη φαγητού. Θα βρείτε επίσης εδώ πλαϊνά τραπέζια για τις ψησταριές που σας δίνουν περισσότερο χώρο για να κρατάτε το φαγητό σας στο χέρι κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει επίσης τα αξεσουάρ γενικής χρήσης που προσφέρουμε, όπως εργαλεία ψησίματος, εξοπλισμό καθαρισμού, πιάτα ψησίματος κ.λπ.