κουτάλια μπάρμαν

9 items total
Αναδευτήρας κοκτέιλ GRUNGE, House Doctor
13 € –3 %
12,60 €
HD211290814
Καλαμάκι ποτού SAVE, σετ 50 τεμαχίων, 22 cm, Nicolas Vahé NV160790100
Καλαμάκι TOUCH, από ανοξείδωτο ατσάλι, REVOL
6,30 €
RV647826
Καλαμάκι ποτού, 18 cm, καλαμοειδές, REVOL
1 €
RV655312

Κουτάλια μπαρ - σχεδιασμένα για να ανακατεύουν τα ποτά γρήγορα και εύκολα

Τι είναι τα κουτάλια μπαρ

Τα κουτάλια του μπαρ είναι κουτάλια με μακριά λαβή ειδικά κατασκευασμένα για την ανάμειξη ποτών. Συχνά έχουν περιστρεφόμενο άξονα, γεγονός που καθιστά απλούστερη τη χρήση τους για ανάδευση και στοίβαγμα ποτών. Έχουν μήκος περίπου 30 εκατοστά κατά μέσο όρο, ώστε να χρησιμοποιούνται άνετα με μακρύ ποτήρι ποτού και σέικερ κοκτέιλ.

Ο περιστρεφόμενος άξονας καθιστά επίσης εύκολο για τους μπάρμαν να φτάνουν στον πυθμένα ψηλών ποτηριών ή σέικερ και να μετρούν μικρές ποσότητες συστατικών, όπως σταγόνες bitters.

Ένας επίπεδος δίσκος βρίσκεται συχνά στο αντίθετο άκρο της λαβής των κουταλιών μπαρ, ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ανακατέψετε πράγματα όπως φρούτα ή κύβους ζάχαρης.

Ποιοι είναι οι τύποι κουταλιών ανάμειξης κοκτέιλ

Στο κατάστημα Kulina διαθέτουμε μια ποικιλία από κουτάλια μπαρ από γνωστούς παραγωγούς όπως Alessi και House Doctor. Ακολουθούν ορισμένοι από τους διάφορους τύπους αναδευτήρας κοκτέιλ :

  • Κουτάλι μπαρ με στριφτή λαβή: Έχει στριφτή λαβή και μακρύ, λεπτό στέλεχος.
  • Κουτάλι μπαρ σε σχήμα σταγόνας: Αυτό το στυλ του αναδευτήρας κοκτέιλ είναι κατάλληλο για το σερβίρισμα κοκτέιλ στρώματος λόγω του κεφαλιού του σε σχήμα σταγόνας.
  • Muddler Bar Spoon: Αυτό το είδος αναδευτήρας κοκτέιλ διαθέτει ένα muddler στο ένα άκρο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συνθλίψει βότανα, φρούτα και άλλα πράγματα.
  • Trident Bar Spoon: Αυτό το στυλ αναδευτήρας κοκτέιλ έχει τρεις αιχμές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν πιο αποτελεσματικά για την ανάμειξη κοκτέιλ.

Γιατί ορισμένα κοκτέιλ πρέπει να ανακατεύονται και άλλα να ανακινούνται

Η τεχνική ανακίνησης ή ανάδευσης ενός κοκτέιλ μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην τελική γεύση και υφή του. Γενικά, τα κοκτέιλ που περιέχουν θολά ή παχύρρευστα συστατικά, όπως χυμούς φρούτων, κρέμα γάλακτος ή ασπράδια αυγών, συνήθως ανακινούνται. Ανακινώντας αυτά τα συστατικά με τη χρήση ενός σέικερ για κοκτέιλ δημιουργεί ένα αφρώδες, καλά αναμεμειγμένο ποτό με πιο ελαφριά υφή.

Από την άλλη πλευρά, τα κοκτέιλ που περιέχουν διαυγή, ισχυρά αλκοολούχα ποτά και λικέρ, όπως το Martini ή το Manhattan, συνήθως ανακατεύονται. Ανακατεύοντας απαλά με ένα αναδευτήρας κοκτέιλ, αναμειγνύετε τα συστατικά χωρίς να αραιώνετε πολύ το ποτό, δημιουργώντας ένα απαλό και ισορροπημένο κοκτέιλ.

Επιπλέον, η επιλογή να ανακινήσετε ή να ανακατέψετε ένα κοκτέιλ μπορεί επίσης να εξαρτάται από την επιθυμητή θερμοκρασία και την αραίωση του ποτού. Το ανακάτεμα ενός κοκτέιλ συνήθως οδηγεί σε ένα πιο κρύο και πιο αραιωμένο ποτό από ό,τι το ανακάτεμα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε ένα πιο δυνατό και λιγότερο αραιωμένο κοκτέιλ.

Τελικά, η απόφαση για το αν θα ανακινήσετε ή θα ανακατέψετε ένα κοκτέιλ εξαρτάται από τη συνταγή και την επιθυμητή γεύση και υφή του τελικού ποτού.

Εκτός από ένα κουτάλι ανάδευσης, μπορεί να χρειαστείτε και άλλα εργαλεία μπάρμαν, γι' αυτό φροντίστε να ελέγξετε τις συλλογές μας από jiggers, σετ μπάρμαν και άλλα εργαλεία μπάρμαν.

Και αν είστε οπαδός των φανταχτερών κοκτέιλ ή αν ψάχνετε για ένα κομψό δώρο, θα πρέπει επίσης να περιηγηθείτε στις συλλογές μας από ποτήρια κοκτέιλ και ποτήρια μακράς διάρκειας για κομψά γυάλινα σκεύη για να απολαμβάνετε τα ποτά σας.