Μαχαίρια Ψωμιού

11 items total
Μαχαίρι Σεφ ICE FORCE K2320214, 20 cm, από ανοξείδωτο χάλυβα, Tefal TEFK2320214
Μαχαίρι ψωμιού CLASSIC IKON CREME, 23 cm, Wüsthof
181 €
WU1030431123
Μαχαίρι ψωμιού PREMIUM, 20 cm, μαύρο, Laguiole
23,10 €
LAGSDV-300978
Μαχαίρι ψωμιού CLASSIC IKON, 20 cm, απόχρωση κρέμας, Wüsthof WU4166020
Μαχαίρι ψωμιού PROFESSIONAL "S", 20 cm, Zwilling
104 € –22 %
80,22 €
ZW31026201
Μαχαίρι ψωμιού FIVE STAR, 20 cm, Zwilling
102 € –5 %
96,60 €
ZW30046201
Μαχαίρι ψωμιού GOURMET, 20 cm, Wüsthof
Μαχαίρι ψωμιού GOURMET, 20 cm, Wüsthof
Online σε απόθεμα (6 pcs)
58,79 €
WU1035045720
Μαχαίρι ζαχαροπλαστικής TWIN GRIP, 11 cm, Zwilling
16,80 €
ZW38726110
Μαχαίρι ψωμιού GOURMET, 23 cm, Wüsthof
Μαχαίρι ψωμιού GOURMET, 23 cm, Wüsthof
Online σε απόθεμα (4 pcs)
70,34 €
WU1035045723
Μαχαίρι ψωμιού PRO, 20 cm, Zwilling
Μαχαίρι ψωμιού PRO, 20 cm, Zwilling
Online σε απόθεμα (1 pcs)
105 €
ZW38406201

Μαχαίρι ψωμιού - ένα μαχαίρι για κάθε κουζίνα

Τι κάνει ένα μαχαίρι μαχαίρι ψωμιού

Το μαχαίρι ψωμιού είναι ένα μακρύ μαχαίρι με οδοντωτή λεπίδα. Συνήθως είναι αρκετά εύκαμπτο και αρκετά λεπτό ώστε να κρατάει το ψωμί ανέπαφο, ενώ παράλληλα το κόβει σε φέτες. Η οδοντωτή λεπίδα σάς επιτρέπει να κόβετε μαλακό ψωμί και να περνάτε μέσα από την κρούστα του χωρίς οδοντωτές άκρες και χωρίς να συνθλίβετε και να ισοπεδώνετε το ψωμί. Αυτός ο τύπος μαχαιριού είναι ένα από τα τρία βασικά μαχαίρια για κάθε κουζίνα - δείτε τον απόλυτο οδηγό μας για την αγορά μαχαιριού εδώ.

Στο Kulina θα βρείτε ποιοτικά μαχαίρια ψωμιού από ανοξείδωτο ατσάλι που κατασκευάζονται από αξιόπιστες μάρκες όπως η Wusthof, η Zwilling ή η WMF. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε σφυρήλατα μαχαίρια ψωμιού από την ολλανδική μάρκα Forged ή να δείτε τα μαχαίρια ψωμιού με τις καλύτερες πωλήσεις εδώ.

Για ποιο λόγο χρησιμοποιείται ένα μαχαίρι ψωμιού

Ένα μαχαίρι ψωμιού είναι πολύ ευέλικτο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για το κόψιμο του ψωμιού. Χάρη στην οδοντωτή λεπίδα του είναι ιδανικό για την κοπή τόσο μαλακών κέικ (παντεσπάνι) όσο και πυκνών κέικ (κέικ λίρας), όλων των φρούτων και λαχανικών με σκληρή φλούδα - ντομάτες, ανανάδες, κολοκύθα, καρπούζι κ.λπ.

Πώς να ακονίσετε ένα μαχαίρι ψωμιού

Ένα μαχαίρι ψωμιού πρέπει να ακονίζεται, αλλά δεν χρειάζεται να ακονίζεται τόσο συχνά όσο ένα μαχαίρι σεφ. Δεν υπάρχει αυτόματο ακονιστήρι για πριονωτά μαχαίρια, οπότε πρέπει να το κάνετε χειροκίνητα. Για να ακονίσετε ένα μαχαίρι με οδοντωτή λεπίδα θα χρειαστείτε μια κεραμική ή ατσάλινη ράβδο ακονίσματος. Πάρτε το μαχαίρι ψωμιού, τοποθετήστε το πάνω στη ράβδο και μετακινήστε το πάνω-κάτω μερικές φορές. Πρέπει να το κάνετε αυτό δόντια προς δόντια σε όλη τη διαδρομή του μαχαιριού, περνώντας απαλά τη ράβδο μέσα από κάθε οδόντωση. Μπορείτε επίσης να πάτε το μαχαίρι σας σε έναν ειδικό.

Πώς να φροντίζετε το μαχαίρι ψωμιού σας

Αν θέλετε το μαχαίρι ψωμιού σας να κρατήσει για αιώνες, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε αυτούς τους απλούς κανόνες για τον καθαρισμό και την αποθήκευση των μαχαιριών σας:

  • τα μαχαίρια είναι συχνά κατάλληλα για πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων, αλλά σας συνιστούμε να καθαρίζετε το μαχαίρι σας με το χέρι, καθώς τα απορρυπαντικά του πλυντηρίου πιάτων μπορούν να καταστρέψουν την επιφάνεια της ατσάλινης λεπίδας
  • εάν ένα μαχαίρι έχει ξύλινη λαβή, μην το βάζετε στο πλυντήριο πιάτων
  • για να αποφύγετε την ξήρανση των ξύλινων λαβών, λαδώστε τις τακτικά με λινέλαιο ή κερί μέλισσας
  • να αποθηκεύετε τα μαχαίρια σας ξεχωριστά, ώστε να μην αμβλύνονται οι λεπίδες τους. Χρησιμοποιήστε ένα μπλοκ μαχαιριών ή μια θήκη μαχαιριών
  • ακονίζετε τακτικά το μαχαίρι σας