Μετζαλούνες

2 items total

Mezzaluna - ένα τέλειο εργαλείο για τα βότανά σας

Τι είναι η mezzaluna

Η mezzaluna (ή ο κόφτης βοτάνων) είναι ένας ειδικός τύπος μαχαιριού με μία ή δύο καμπύλες λεπίδες και λαβές και στις δύο άκρες που χρησιμοποιούνται για να κουνάτε το εργαλείο μπρος-πίσω ενώ κόβετε τα βότανα. Mezzaluna είναι μια ιταλική λέξη που σημαίνει "μισό φεγγάρι", η οποία προφανώς αναφέρεται στο σχήμα του κόφτη.

Αν και χρησιμοποιείται συχνά για να ψιλοκόψει σκόρδο ή βότανα, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να κόψει άλλα τρόφιμα.

Πώς λειτουργεί μια mezzaluna

Η mezzaluna είναι ένα είδος μαγειρικού σκεύους που συχνά έχει λαβές και στα δύο άκρα μιας μονής ή διπλής κυρτής λεπίδας. Ακούστε πώς λειτουργεί:

  • Τοποθετήστε το τρόφιμο που πρόκειται να τεμαχιστεί σε μια σανίδα κοπής ή σε μια άλλη επίπεδη επιφάνεια.
  • Κρατήστε τη mezzaluna από τις λαβές. Η λεπίδα πρέπει να είναι στραμμένη προς τα κάτω.
  • Τοποθετήστε τη λεπίδα πάνω από το αντικείμενο και κουνήστε την μπρος-πίσω. Η καμπύλη λεπίδα της mezzaluna της επιτρέπει να κουνιέται μπρος-πίσω, γεγονός που καθιστά απλούστερη την ταχεία και αποτελεσματική κοπή βοτάνων, λαχανικών και άλλων συστατικών.

Ποια είναι τα οφέλη μιας mezzaluna

Η χρήση ενός τεμαχιστή βοτάνων έχει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

  • Ψιλοκομμένο και ψιλοκομμένο: Έτσι, αν δεν ξέρετε πώς να κόβετε τα βότανα με ένα μαχαίρι του σεφ, είναι μια καλή εναλλακτική λύση. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μαζί με γουδί και γουδοχέρι για να φτιάξετε ένα νόστιμο πέστο ή πάστα.
  • Εξοικονόμηση χρόνου: Αν το χειριστείτε σωστά, μπορείτε να ψιλοκόψετε τα βότανα με έναν κόφτη βοτάνων γρηγορότερα από ό, τι όταν χρησιμοποιείτε ένα μαχαίρι
  • Ασφάλεια: η λαβή της mezzaluna εξασφαλίζει σταθερό κράτημα και μεγάλο έλεγχο της εργασίας, γεγονός που την καθιστά ασφαλέστερη από ένα μαχαίρι
  • Ευέλικτη χρήση: Αν και η mezzaluna χρησιμοποιείται συνήθως για τον τεμαχισμό βοτάνων ή σκόρδου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον τεμαχισμό άλλων πραγμάτων, όπως τυρί ή κρέας, το άλεσμα μπαχαρικών αν δεν έχετε κοντά σας μύλο μπαχαρικών, ακόμη και για τον τεμαχισμό πίτσας.