σετ κουταλάκια γλυκού

9 items total
Κουταλάκι εσπρέσο NUOVA, σετ 6 τεμαχίων, WMF
17,90 €
WM1291386040
Κουταλάκι NUOVA, σετ 6 τεμαχίων, WMF
20 €
WM1291656046
Κουτάλι για αυγά NUOVA, σετ 6 τεμαχίων, WMF
20 €
WM1291466040
Κουταλάκια καφέ NUOVA, σετ 6 τεμαχίων, WMF
22,10 €
WM1291746046
Κουτάλι εσπρέσο STELLA, σετ 4 τεμαχίων, Blomus
34,63 €
BM63953
Μακρύ κουτάλι ποτού DINNER, σετ 6 τεμαχίων, Zwilling ZW07150313
Κουτάλι εσπρέσο DINNER, σετ 6 τεμαχίων, Zwilling
16,80 €
ZW07150247

ΣετΚουταλάκι - απαραίτητο για κάθε τραπεζαρία

Τι είναι τα κουταλάκια του τσαγιού και σε τι χρησιμεύουν

Τα κουταλάκια του τσαγιού είναι ένα συγκεκριμένο είδος μικρού κουταλιού που έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται για την ανάδευση και την απόλαυση ζεστών ροφημάτων όπως το τσάι και ο καφές. Χρησιμοποιούνται επίσης για τη μέτρηση μικρών ποσοτήτων συστατικών κατά το μαγείρεμα ή το ψήσιμο, καθώς και για την προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών σε ποτά και την κατανάλωση παγωτού ή άλλων ειδών επιδόρπιων.

Τα κουταλάκια του τσαγιού (που πωλούνται συνήθως σε σετ των 6 ή 12) είναι συνήθως κατασκευασμένα για να μεταφέρουν 2,5 έως 5 χιλιοστόλιτρα υγρού και είναι μικρότερα από τα κουτάλια του γλυκού. Συνήθως κατασκευάζονται από ανθεκτικά υλικά και διατίθενται συνήθως σε ασημί, χρυσό ή μαύρο χρώμα.

Εκτός από την κύρια χρήση τους για το ανακάτεμα και την κατανάλωση ζεστών ροφημάτων, τα σετ κουταλιών είναι επίσης χρήσιμα για ένα ευρύ φάσμα άλλων εργασιών στην κουζίνα, όπως η μέτρηση μικρών ποσοτήτων συστατικών (το κουταλάκι είναι ένα μέτρο που χρησιμοποιείται συχνά σε βιβλία μαγειρικής, συνταγές κ.λπ.), η προσθήκη συστατικών σε πιάτα ή η κατανάλωση μικρών μερίδων φαγητού, όπως επιδόρπια ή ορεκτικά.

Αν είστε οπαδός του τσαγιού, ελέγξτε επίσης τον οδηγό αγορών μας για περισσότερα αξεσουάρ και συμβουλές σχετικά με το τσάι.

Το κουταλάκι είναι το ίδιο με το κουτάλι του εσπρέσο

Όχι, ένα κουτάλι εσπρέσο δεν είναι το ίδιο με ένα κουταλάκι από άποψη όγκου. Ένα κουτάλι εσπρέσο είναι συνήθως μικρότερο και χωράει περίπου 3-5 χιλιοστόλιτρα υγρού, ενώ ένα κουταλάκι χωράει περίπου 5 χιλιοστόλιτρα.

Τα κουτάλια εσπρέσο είναι σχεδιασμένα για χρήση με φλιτζάνια εσπρέσο, τα οποία είναι μικρότερα από τα κανονικά φλιτζάνια καφέ και έχουν χωρητικότητα περίπου 60 χιλιοστόλιτρα. Ένα κουταλάκι χρησιμοποιείται συνήθως για την ανάδευση ζάχαρης ή γάλακτος σε ένα κανονικό φλιτζάνι καφέ ή τσάι, το οποίο έχει μεγαλύτερο όγκο από ένα φλιτζάνι εσπρέσο.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο ακριβής όγκος ενός κουταλιού μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το σχήμα και το μέγεθός του, οπότε είναι πάντα καλή ιδέα να μετράτε τον πραγματικό όγκο ενός κουταλιού, αν απαιτούνται ακριβείς μετρήσεις.

Ποιοι είναι οι άλλοι τύποι σετ μαχαιροπήρουνων

Ανεξάρτητα από το είδος του φαγητού που τρώμε ή τις απαιτήσεις μας, χρησιμοποιούμε πάντα μαχαιροπήρουνα. Κάθε μαχαιροπήρουνο έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί μια συγκεκριμένη λειτουργία. Πολλοί τύποι μαχαιροπήρουνων πωλούνται σε σετ (καθώς σπάνια αγοράζουμε ένα μόνο πιρούνι ή μαχαίρι) και στο Kulina μπορείτε να βρείτε κομψά σετ μαχαιροπήρουνων τραπεζαρίας, σετ πιρουνιών για επιδόρπια, σετ σερβιρίσματος σαλάτας και σετ μαχαιροπήρουνων για μπριζόλες.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ των κουταλιών της σούπας και των κουταλιών του γλυκού

Το μέγεθος και η προβλεπόμενη χρήση ενός κουταλάκι και μιας κουταλιάς της σούπας είναι οι βασικές διαφορές.

Το κουταλάκι είναι ένα μικροσκοπικό κουτάλι που χρησιμοποιείται συχνά για να ανακατεύετε και να πίνετε ζεστά ροφήματα, όπως τσάι και καφέ, καθώς και για την ενσωμάτωση μικρών ποσοτήτων υλικών κατά το ψήσιμο ή το μαγείρεμα.

Από την άλλη πλευρά, η κουταλιά της σούπας είναι ένα μεγαλύτερο κουτάλι που χρησιμοποιείται στο μαγείρεμα και το ψήσιμο τόσο για το σερβίρισμα όσο και για τη μέτρηση των συστατικών. Μια κουταλιά της σούπας έχει χωρητικότητα περίπου 15 ml, που την καθιστά μεγαλύτερη από ένα κουταλάκι.

Οι χρήσεις τόσο των κουταλιών του γλυκού όσο και των κουταλιών της σούπας ποικίλλουν εκτός από τις διαφορές τους στο μέγεθος. Ενώ οι κουταλιές της σούπας χρησιμοποιούνται για τη μέτρηση και το σερβίρισμα μεγαλύτερων ποσοτήτων υλικών στο μαγείρεμα και το ψήσιμο, τα κουταλάκια του γλυκού χρησιμοποιούνται συνήθως για το ανακάτεμα και την απόλαυση ζεστών ροφημάτων ή για την προσθήκη μικρών ποσοτήτων συστατικών.