Μοκέτες και διάδρομοι

2 items total
Χαλί POPPY, 120 x 180 cm, μωβ/λευκό, Hübsch
160 €
HU700904
Χαλί διάδρομος KAWA, 80 x 200 cm, μωβ/μπλε, Hübsch
149 €
HU701410

Χαλιά & Διάδρομοι – για το σπίτι σας

Τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα δαπέδου – όλοι οι τύποι χαλιών, διαδρόμων και άλλες επενδύσεις δαπέδου – κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται πιο άνετο, πιο ζεστό και πιο απαλό. Αν και απαιτούν περισσότερο χρόνο καθαρισμού σε σύγκριση με τα σκληρά δάπεδα (ξύλινα, πέτρινα ή πορσελάνινα), κάνουν το σπίτι σας πιο άνετο και μπορούν να αλλάξουν ολόκληρη την εμφάνιση του εσωτερικού σας χώρου.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ χαλιών και διαδρόμων;

Τα χαλιά χρησιμοποιούνται γενικά ως πλήρης επένδυση δαπέδου ή αν όχι πλήρης καλύπτουν μεγάλο χώρο του δαπέδου. Οι διάδρομοι είναι  μακρύτεροι από το φάρδος τους και γενικά χρησιμοποιούνται σε στενούς χώρους ή σε χώρους με πολλή κίνηση – χολ, εισόδους, διαδρόμους, στην κουζίνα, στις σκάλες κλπ.

Ποια στιλ χαλιών και υλικών είναι τα πιο δημοφιλή;

Τα χαλιά κατασκευάζονται από ίνες που είναι κομμένες και θηλιάζονται σε κόμπους. Το πιο δημοφιλές στιλ χαλιού είναι το στριμμένο χαλί με πέλος με το νήμα σφιχτά στριμμένο και κόμπους. Το πιο δημοφιλές ύφασμα για χαλιά είναι το μάλλινο και το νάιλον, το οποίο είναι η πιο ανθεκτική και με αντίσταση στους λεκέδες ίνα χαλιών που υπάρχει, ιδανικό για σπίτια με παιδιά και κατοικίδια, αλλά και για όσους διασκεδάζουν πολύ. Τα μάλλινα και νάιλον χαλιά καθαρίζονται ευκολότερα, είναι πιο ανθεκτικά, αντιστέκονται στο ξεθώριασμα και προσφέρουν περισσότερες επιλογές χρωμάτων και στιλ. Οι ίνες πολυαμιδίου (νάιλον) δεν ισιώνουν εύκολα και παίρνουν αμέσως το αρχικό τους σχήμα, πράγμα που σημαίνει ότι το χαλί σας θα δείχνει ωραίο για περισσότερο.

Τα μοντέρνα χαλιά και οι διάδρομοι είναι διαθέσιμα σε μια μεγάλη γκάμα από κομψά χρώματα και σχέδια, τα οποία μπορείτε να προσαρμόσετε στο στιλ και τα χρώματα του εσωτερικού σας. Χρησιμοποιούνται πιο συχνά και δείχνουν υπέροχα μπροστά από τον καναπέ, την είσοδο, την κρεβατοκάμαρά σας, αλλά και στο παιδικό σας δωμάτιο. Στην Kulina θα βρείτε επίσης κομψά χαλάκια εισόδου ώστε να είστε βέβαιοι ότι τα χαλιά και οι διάδρομοί σας παραμένουν καθαρά όσο το δυνατόν περισσότερο.