Σπάτουλα για κρέπες

2 items total

Απλωτήρες κρέπας - για ομοιόμορφο άπλωμα της κρέπας σας

Τι είναι ο απλωτήρας κρέπας

Ο απλωτήρας κρέπας είναι ένα μαγειρικό εργαλείο που χρησιμοποιείται για να απλώνεται ομοιόμορφα το μείγμα της κρέπας στην επιφάνεια μιας ταψιού κρέπας. Οι απλωτήρες κρέπας ή τηγανίτας είναι εργαλεία σε σχήμα Τ με μακριά λαβή και στενό σωλήνα στην άκρη που θυμίζει πλάστη.

Για να χρησιμοποιήσετε έναν απλωτήρα κρέπας, ρίχνετε πρώτα μια μικρή ποσότητα ζύμης κρέπας στο κέντρο του ταψιού κρέπας ή της σχάρας. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τη στρογγυλεμένη άκρη του σπάτουλα, απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα με κυκλική κίνηση, από το κέντρο του ταψιού προς τις άκρες του ταψιού.

Η ιδέα είναι να απλώσετε το μείγμα ομοιόμορφα και αραιά, ώστε να ψηθεί γρήγορα. Ο απλωτήρας κρέπας είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για όποιον θέλει να δημιουργεί κρέπες στο σπίτι, αφού εξασφαλίζει ότι οι κρέπες σας θα είναι τέλειες!

Ποιο είναι το καλύτερο μέγεθος για έναν απλωτήρα κρέπας

Οι απλωτήρες κρέπας διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και το καλύτερο μέγεθος του απλωτήρα κρέπας εξαρτάται από το μέγεθος των κρέπας που θέλετε να φτιάξετε και από το μαγειρικό σας σκεύος.

Ένας μικρότερος απλωτήρας κρέπας είναι ιδανικός αν θέλετε να φτιάξετε μικρότερες κρέπες και αν χρησιμοποιείτε μικρό τηγάνι, ενώ ένας μεγαλύτερος απλωτήρας θα είναι πιο κατάλληλος αν επιθυμείτε μεγαλύτερες κρέπες, αν χρησιμοποιείτε μεγάλο τηγάνι ή ηλεκτρική κρεπετομηχανή.

Είναι απαραίτητος ο απλωτήρας κρέπας

Ο απλωτήρας κρέπας είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο κουζίνας αν ετοιμάζετε πολλές κρέπες για την οικογένειά σας ή αν χρησιμοποιείτε μηχανή παραγωγής κρέπας. Μπορεί να είναι χρήσιμο για διάφορους λόγους, όπως:

  • Ομοιόμορφη κατανομή: Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση ενός απλωτήρα κρέπας.
  • Ταχύτητα: Το άπλωμα του ζυμαριού με τον απλωτήρα κρέπας είναι ταχύτερο και απλούστερο από τη χρήση κουταλιού ή σπάτουλας, γεγονός που συμβάλλει στην επιτάχυνση της διαδικασίας παρασκευής κρέπας.
  • Συνέπεια: Εάν δημιουργείτε μια μεγάλη παρτίδα κρέπες, η χρήση ενός απλωτήρα κρέπας μπορεί να εγγυηθεί ότι όλες οι κρέπες σας θα είναι πανομοιότυπες σε μέγεθος και μορφή.

Και αν χρειάζεστε ένα γυριστήρι για να γυρίζετε τις κρέπες, τις τηγανίτες ή άλλα φαγητά (τηγανητά ή ψητά) δείτε τα γυριστήρια κουζίνας μας.