Σπάτουλες γλασαρίσματος & διακόσμησης

9 items total

Σπάτουλες για γλάσο και διακόσμηση - μετατρέψτε το κέικ σας σε έργο τέχνης

Τι είναι η σπάτουλα επικάλυψης

Οι σπάτουλες επικάλυψης, όπως υποδηλώνει το όνομά τους, χρησιμοποιούνται κυρίως για την επάλειψη γλάσου, την επάλειψη γέμισης μεταξύ των στρώσεων κέικ και την ομοιόμορφη επάλειψη βουτυρόκρεμας σε κέικ, cupcakes και μπισκότα. Οι σπάτουλες γλάσου και διακόσμησης έχουν συνήθως μακριές λαβές που κρατούν τα δάχτυλά σας μακριά από την κρέμα ή το γλάσο και έχουν συνήθως μακριές, στενές και λίγο εύκαμπτες λεπίδες, συνήθως από μέταλλο.

Η σπάτουλα σας πρέπει να εφαρμόζει άνετα στο χέρι και η λεπίδα της πρέπει να είναι ανθεκτική αλλά ταυτόχρονα εύκαμπτη για να σας βοηθάει να έχετε ωραίες, λείες άκρες.

Ανάμεσα στις σπάτουλες διακόσμησης κέικ, θα βρείτε επίσης μερικές σπάτουλες ψησίματος και σπάτουλες απόξεσης ζύμης που θα σας βοηθήσουν στην ανάμειξη ζυμαρικών και στην απόξεση μπολ ανάμειξης.

Ελέγξτε την προσφορά μας σε αξεσουάρ ψησίματος υψηλής ποιότητας από αξιόπιστους κατασκευαστές όπως de Buyer ή Zwilling.

Ποιος είναι ο καλύτερος τύπος σπάτουλας για το γλάσο της τούρτας

Μια σπάτουλα offset είναι το κατάλληλο εργαλείο για να τοποθετήσετε το γλάσο στην κορυφή της τούρτας σας. Αυτός ο τύπος σπάτουλας έχει μια λεπίδα προσαρτημένη σε μια λαβή με μετατοπισμένη γωνία. Το σχήμα της σπάτουλας σας δίνει περισσότερο έλεγχο από μια συνηθισμένη σπάτουλα και η γωνία δημιουργεί χώρο μεταξύ του χεριού σας και της κρέμας, αποτρέποντάς σας από το να βυθίσετε κατά λάθος τις αρθρώσεις των δαχτύλων σας στο στρώμα που επεξεργάζεστε. Η γωνιακή λεπίδα είναι επίσης χρήσιμη για την ανύψωση του φαγητού από τα τηγάνια, τις φόρμες ή τους δίσκους ψησίματος.

Πώς χρησιμοποιώ μια διακοσμητική σπάτουλα

  • Πριν τη χρησιμοποιήσετε, βουτήξτε τη σπάτουλα σε ζεστό νερό για να μην κολλήσει πάνω της το γλάσο.
  • Χρησιμοποιήστε την επίπεδη πλευρά της σπάτουλας για να προσθέσετε την πρώτη στρώση γλάσου ή να σφραγίσετε τα ψίχουλα για να δημιουργήσετε μια επίστρωση ψίχας. Το στρώμα αυτό μπορεί να είναι μάλλον λεπτό. Βάλτε το κέικ σας στο ψυγείο για 30 λεπτά μετά την εφαρμογή της επικάλυψης.
  • Τοποθετήστε μια κουταλιά γλάσο στην κορυφή της δεύτερης στρώσης του κέικ και απλώστε την ώστε να δημιουργηθεί μια επίπεδη επιφάνεια. Στη συνέχεια, καλύψτε τις πλευρές της τούρτας με γλάσο χρησιμοποιώντας τη σπάτουλα γλάσου. Συνεχίστε μέχρι να καλυφθεί όλο το κέικ.

Πώς διατηρώ τη σπάτουλα για άχνη

  • Πάντα να περνάτε τη σπάτουλα σας κάτω από ζεστό νερό πριν τη χρησιμοποιήσετε για να μην κολλήσει το γλάσο πάνω της.
  • Ποτέ μη χρησιμοποιείτε τη σπάτουλα γλάσου ή διακόσμησης για οτιδήποτε άλλο εκτός από τη διακόσμηση των κέικ σας. Αποφύγετε να το χρησιμοποιείτε για να ανοίγετε καπάκια (για να μην αναφέρουμε κονσέρβες!) και αποφύγετε να χτυπάτε την άκρη της λεπίδας πάνω σε σκληρή επιφάνεια για να αποφύγετε την καταστροφή, το σπάσιμο ή το γρατσούνισμα της λεπίδας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα στρώσεις γλάσου με ένα μοτίβο που δεν θα θέλατε ποτέ να πετύχετε!
  • Πλύνετε τη σπάτουλα στο χέρι αμέσως μετά το τέλος της χρήσης της και στεγνώστε την με ένα μαλακό πανί.