στόμια φιάλης

15 items total
Πώμα σαμπάνιας CLEVER & MORE CHAMPAGNE, WMF
10,50 €
WM0641036030
Αξεσουάρ κρασιού LES BIJOUX, σετ 6 τεμαχίων, L'Atelier du Vin LADV957365
Πώμα κρασιού CLEVER & MORE, WMF
Πώμα κρασιού CLEVER & MORE, WMF
Online σε απόθεμα (47 pcs)
10,50 €
WM0641026030
Αντλία κρασιού GARD'VIN ON/OFF MÉTAL, L'Atelier du Vin
57,75 €
LADV952438
Πώμα κρασιού, WMF
16,99 € –7 %
Πώμα κρασιού, WMF
Online σε απόθεμα (6 pcs)
15,75 €
WM0640727920
Πώμα σαμπάνιας GARD'BULLEC, από πλαστικό, L'Atelier du Vin LADV953831
Αντλία κρασιού VINO, με 2 πώματα κρασιού, WMF
32,99 € –8 %
30,24 €
WM0640717920
Πώμα σαμπάνιας, με δείκτη φυσαλίδων, L'Atelier du Vin LADV950755
Αντλία κρασιού GARD'VIN ON/OFF POWER , L'Atelier du Vin
91 €
LADV957389
Δαχτυλίδι κρασιού LE TRIO, σετ 3 τεμαχίων, L'Atelier du Vin LADV957426
Πώμα κρασιού ZU3624, ροζ, Severin
15,99 € –21 %
Πώμα κρασιού ZU3624, ροζ, Severin
Online σε απόθεμα (7 pcs)
12,60 €
SEVEZU3624
Πώμα κρασιού GRAND CRU, 9 cm, μαύρο/ασημί, Rosendahl
27,93 €
RSD25030
Αντλία κρασιού GARD'VIN ON/OFF, L'Atelier du Vin
28,35 €
LADV953824

Stoppers - Ένας καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τη γεύση και το άρωμα του ποτού σας ζωντανά

Τι είναι το πώμα κρασιού και γιατί το χρειάζομαι

Το πώμα κρασιού είναι μια συσκευή που χρησιμοποιείται για να σφραγίσει μια ανοιχτή φιάλη κρασιού για να αποτρέψει την είσοδο αέρα και την καταστροφή του κρασιού. Τα πώματα κρασιού διατίθενται σε διάφορες μορφές, μεγέθη και υλικά, όπως πλαστικό, σιλικόνη και ανοξείδωτο ατσάλι.

Αν σας αρέσει να πίνετε κρασί, αλλά σπάνια τελειώνετε ένα μπουκάλι σε μία συνεδρίαση, χρειάζεστε ένα πώμα κρασιού, διότι όταν ανοίγετε ένα μπουκάλι κρασί, ο αέρας το οξειδώνει αμέσως, αλλάζοντας τη γεύση και το άρωμά του.

Ένα πώμα κρασιού μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αποφυγή διαρροών και να διατηρήσει το κρασί σας φρέσκο και έτοιμο για το επόμενο σερβίρισμα. Σφραγίζοντας τη φιάλη με πώμα κρασιού, μπορείτε να καθυστερήσετε σημαντικά τη διαδικασία οξείδωσης και να διατηρήσετε την ποιότητα του κρασιού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τα πώματα κρασιού είναι ένα απαραίτητο αντικείμενο για τους λάτρεις του κρασιού που θέλουν να βιώνουν τη γεύση και το άρωμα των αγαπημένων τους κρασιών για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο. Στα καταστήματα Kulina, υπάρχει μεγάλη ποικιλία από υψηλής ποιότητας πώματα κρασιού από κατασκευαστές όπως WMF και Zwilling.

Πώς χρησιμοποιώ ένα πώμα κρασιού

Για να χρησιμοποιήσετε ένα πώμα κρασιού, ανοίξτε πρώτα το μπουκάλι με το κρασί και αδειάστε την απαραίτητη ποσότητα. Τοποθετήστε το πώμα στο λαιμό του μπουκαλιού και πιέστε το μέχρι να ασφαλίσει στη θέση του. Διατηρήστε το μπουκάλι κρασιού σε κρύο, σκοτεινό χώρο.

Αφαιρέστε τον φελλό του κρασιού και αδειάστε την επιθυμητή ποσότητα όταν είστε έτοιμοι να το ξαναπιείτε. Ορισμένα πώματα κρασιού είναι επαναχρησιμοποιήσιμα, οπότε πλύνετέ τα σωστά πριν τα χρησιμοποιήσετε ξανά.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός ποτηριού κρασιού και ενός πώματος κρασιού

Το ποτήρι κρασιού είναι μια συσκευή που προσαρμόζεται στο πάνω μέρος μιας φιάλης κρασιού και ρυθμίζει τη ροή του κρασιού καθώς χύνεται. Συνήθως έχει ένα μικρό στόμιο ή ακροφύσιο που αποτρέπει τις σταγόνες και τις διαρροές, καθιστώντας πιο εύκολο το να ρίχνετε κρασί χωρίς να το χύνετε.

Ορισμένες συσκευές έκχυσης κρασιού προορίζονται επίσης να αερίζουν το κρασί κατά την έκχυση, γεγονός που μπορεί να βελτιώσει τη γεύση και το άρωμα του κρασιού.

Το πώμα κρασιού, από την άλλη πλευρά, είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για να σφραγίσει μια ανοιχτή φιάλη κρασιού για να αποτρέψει την είσοδο αέρα και την καταστροφή του κρασιού, όπως εξηγήθηκε προηγουμένως.

Η κύρια διαφορά μεταξύ ενός ποτηριού κρασιού και ενός πώματος κρασιού είναι η λειτουργία του. Τα ποτήρια κρασιού χρησιμοποιούνται για να βοηθούν στην έκχυση του κρασιού, ενώ τα πώματα κρασιού χρησιμοποιούνται για να διατηρούν το κρασί μετά το άνοιγμά του.

Αν αισθάνεστε τολμηροί, μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε στην ποικιλία μας σε τιρμπουσόν και καράφες κρασιού για μια ολιστική εμπειρία κρασιού.