τασάκια

5 items total
Σταχτοδοχείο PATTY, Blomus
Σταχτοδοχείο PATTY, Blomus
Online σε απόθεμα (24 pcs)
25,65 €
BM68236
Σταχτοδοχείο COCOON, 13 cm, ασημί, Philippi
125 €
PHP195149
Σταχτοδοχείο SCALA, 13 cm, ασημί, Philippi
69 € –8 %
62,90 €
PHP123174
Σταχτοδοχείο MARY, Blomus
Σταχτοδοχείο MARY, Blomus
Online σε απόθεμα (1 pcs)
47,07 €
BM68250

Σταχτοδοχείο - ένας βολικός και ασφαλής τρόπος για να απολαμβάνετε το πούρο σας

Τι είναι το Σταχτοδοχείο και για ποιο λόγο χρησιμοποιείται

Το σταχτοδοχείο είναι ένα δοχείο που χρησιμοποιείται για τη φύλαξη της στάχτης και των αποτσίγαρων. Τα σταχτοδοχεία είναι συνήθως κατασκευασμένα από ανθεκτικά στη θερμότητα υλικά, όπως γυαλί, μέταλλο ή κεραμικά, και διατίθενται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη.

Τα σταχτοδοχεία βρίσκονται συνήθως σε χώρους όπου επιτρέπεται το κάπνισμα, όπως υπαίθριες βεράντες, μπαρ και σαλόνια καπνιστών. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε ιδιωτικές κατοικίες από άτομα που καπνίζουν ή φιλοξενούν καπνιστές.

Τα τελευταία χρόνια, καθώς το κάπνισμα έχει γίνει λιγότερο δημοφιλές, τα σταχτοδοχεία βρίσκονται λιγότερο συχνά σε δημόσιους χώρους και έχουν γίνει περισσότερο συλλεκτικό ή νεωτεριστικό αντικείμενο. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τα τασάκια για μη καπνίζοντες σκοπούς, όπως για να κρατούν κέρματα, κοσμήματα ή άλλα μικροαντικείμενα.

Η ιστορία ενός σταχτοδοχείο

Τα σταχτοδοχεία χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες, από την αρχαιότητα, όταν οι άνθρωποι μάζευαν την τέφρα και την πετούσαν σε ειδικά δοχεία. Τον 19ο αιώνα, καθώς το κάπνισμα γινόταν όλο και πιο δημοφιλές, τα τασάκια έγιναν πιο διαδεδομένα και άρχισαν να παράγονται σε διάφορα σχήματα και μεγέθη.

Στις αρχές του 20ού αιώνα, τα τασάκια έγιναν ένα δημοφιλές διακοσμητικό αντικείμενο, με πολλά διαφορετικά σχέδια και υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, όπως γυαλί, μέταλλο και πορσελάνη. Τα σταχτοδοχεία ήταν συχνά διακοσμημένα με περίπλοκα σχέδια, λογότυπα και μοτίβα, ενώ πολλά από αυτά κατασκευάστηκαν από διάσημους καλλιτέχνες και σχεδιαστές.

Κατά τα μέσα του 20ου αιώνα, το κάπνισμα ήταν πολύ δημοφιλές και τα τασάκια έγιναν πανταχού παρόν στα σπίτια, τα γραφεία και τους δημόσιους χώρους. Πολλά ξενοδοχεία, εστιατόρια και αεροπορικές εταιρείες παρείχαν ακόμη και σταχτοδοχεία ως μέρος των υπηρεσιών τους.

Ωστόσο, στο δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, καθώς οι αρνητικές επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία έγιναν ευρύτερα γνωστές, η στάση απέναντι στο κάπνισμα άρχισε να αλλάζει και τα σταχτοδοχεία άρχισαν να μειώνονται. Πολλοί δημόσιοι χώροι και επιχειρήσεις άρχισαν να απαγορεύουν εντελώς το κάπνισμα και τα τασάκια έγιναν λιγότερο συνηθισμένα και στα ιδιωτικά σπίτια.

Σήμερα, τα σταχτοδοχεία εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται από τους καπνιστές και βρίσκονται σε ορισμένους δημόσιους χώρους, αλλά δεν είναι πλέον τόσο κοινά ή τόσο δημοφιλή όσο κάποτε.

Πότε και πού χρειάζομαι ένα σταχτοδοχείο

Σε κάθε χώρο όπου επιτρέπεται το κάπνισμα απαιτείται συνήθως ένα σταχτοδοχείο, όπως:

  • Σπίτια: Εάν καπνίζετε εσείς ή οι φίλοι σας, χρειάζεστε ένα σταχτοδοχείο . Μπορείτε να επιλέξετε ένα σταχτοδοχείο στη βεράντα ή στο μπαλκόνι, σε μια καθορισμένη περιοχή καπνίσματος ή σε συγκεκριμένα δωμάτια όπου επιτρέπεται το κάπνισμα.
  • Εξωτερικοί χώροι: Πρέπει να έχετε ένα σταχτοδοχείο αν έχετε βεράντα, μπαλκόνι ή άλλους εξωτερικούς χώρους όπου επιτρέπεται το κάπνισμα. Για να αντέξουν την έκθεση στα στοιχεία της φύσης, τα τασάκια εξωτερικού χώρου πρέπει να είναι ανθεκτικά και ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες.
  • Εστιατόρια και μπαρ: Εστιατόρια και μπαρ διαθέτουν συχνά ειδικούς χώρους καπνίσματος με σταχτοδοχεία. Σε ορισμένα καταστήματα μπορεί να απαιτείται από τους πελάτες να καπνίζουν αποκλειστικά σε συγκεκριμένες θέσεις.

Εν κατακλείδι, ένα σταχτοδοχείο είναι απαραίτητο σε κάθε χώρο όπου επιτρέπεται το κάπνισμα για να διατηρείται το περιβάλλον καθαρό και να μειώνεται ο κίνδυνος πυρκαγιάς.

Είναι ένα σταχτοδοχείο μια καλή ιδέα δώρου "για εκείνον"

Εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τις συμπεριφορές του ατόμου. Ένα σταχτοδοχείο θα μπορούσε να αποτελέσει ένα ευεργετικό και ευγενικό δώρο αν το άτομο καπνίζει και το κάνει τακτικά στο σπίτι ή έξω. Αν όμως κάποιος δεν καπνίζει ή το έχει κόψει, ένα σταχτοδοχείο μπορεί να μην είναι το κατάλληλο δώρο. Το κάπνισμα αποτελεί προσωπική επιλογή, επομένως ακόμη και τα καλοπροαίρετα δώρα που συνδέονται με το κάπνισμα μπορεί να προσβάλλουν ορισμένους παραλήπτες.

Γενικά, κατά την επιλογή ενός δώρου, είναι απαραίτητο να λαμβάνετε υπόψη τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις του παραλήπτη. Είναι πάντα μια καλή ιδέα να ρωτήσετε απευθείας τον παραλήπτη αν δεν είστε σίγουροι ή να επιλέξετε ένα πιο ουδέτερο δώρο. Ως μια πιο ουδέτερη επιλογή για εκείνον, μπορείτε να δείτε την επιλογή μας σε μοντέρνα παιχνίδια ή πρακτικά αξεσουάρ γραφείου.