γαλατιέρες

28 items total
Κανάτα γάλακτος CHA, 210 ml, Alessi
Κανάτα γάλακτος CHA, 210 ml, Alessi
Online σε απόθεμα (1 pcs)
68,25 €
ALNF02
Κρεμομηχανή WASSILI, 12 cm, ασημί, Philippi
65,63 €
PHP135007
Δοχείο για σερβίρισμα γάλακτος KINEO, 270 ml, μαύρο, WMF WM651559440
Δοχείο για γάλα ARNE JACOBSEN, 150 ml, σε ασημί, Stelton
45,15 €
SN062
Κανάτα γάλακτος PEKOE, 100 ml, μαύρη, REVOL
46,20 €
RV653634
Δοχείο γάλακτος RO, 270 ml, ανοιχτό γκρι, Blomus
11,55 €
BM64052
Δοχείο γάλακτος RO, 270 ml, σκούρο γκρι, Blomus
11,55 €
BM64012
Δοχείο γάλακτος SABLO, 150 ml, κρέμα, Blomus
19,23 €
BM64116
Κρέμα RO, 270 ml, γκρι, Blomus
11 € –23 %
Κρέμα RO, 270 ml, γκρι, Blomus
Online σε απόθεμα (3 pcs)
8,40 €
BM64032
Κρέμα κρέμας PILAR, 280 ml, ανοιχτό γκρι, κεραμικό, Blomus BM63994
Κανάτα σερβιρίσματος γάλακτος THEO, 400 ml, Stelton
57,86 €
SNX638
Κανάτα γάλακτος NO.W, 100 ml, γκρι γλάσο, Revol
15,75 €
RV655082
Κανάτα γάλακτος NO.W, 100 ml, γκρι ματ, REVOL
14,70 €
RV655081
Κανάτα γάλακτος NO.W, 100 ml, σε μπλε γλάσο, REVOL
13,65 €
RV655083
Up
More products

Κανάτα σερβιρίσματος γάλακτος ή κρέμα γάλακτος - απαραίτητο για τους λάτρεις του τσαγιού και του καφέ

Οι κανάτες γάλακτος και οι κρέμα γάλακτος είναι μικρές κανάτες που χρησιμοποιούνται για να σερβίρετε γάλα ή κρέμα γάλακτος για τον καφέ σας. Συχνά διατίθενται ως μέρος ενός μεγαλύτερου σετ που περιλαμβάνει ένα ασορτί μπολ ζάχαρης και μερικές φορές και μια τσαγιέρα.

Στο Kulina προσφέρουμε καλαίσθητες κρέμες που κατασκευάζονται από αξιόπιστους κατασκευαστές όπως Bitz, Blomus ή Stelton.

Η ιστορία ενός αναψυκτικού

Η ιστορία της κρέμας γάλακτος, γνωστή και ως κανάτα σερβιρίσματος γάλακτος, χρονολογείται από τον 18ο αιώνα, όταν το τσάι και ο καφές άρχισαν να καταναλώνονται ευρύτερα στην Ευρώπη. Καθώς τα ροφήματα αυτά γίνονταν όλο και πιο δημοφιλή, οι άνθρωποι άρχισαν να χρησιμοποιούν το γάλα και την κρέμα ως συμπλήρωμα στις γεύσεις του τσαγιού και του καφέ.

Οι πρώτες κρέμες γάλακτος ήταν απλές και πρακτικές, κατασκευασμένες από κεραμικό ή πορσελάνη και σχεδιασμένες για να χωράνε μικρή ποσότητα γάλακτος ή κρέμας. Συχνά αποτελούσαν μέρος ενός μεγαλύτερου σερβιρίσματος τσαγιού ή καφέ, το οποίο περιελάμβανε μια τσαγιέρα, ένα μπολ ζάχαρηςκαι άλλα αξεσουάρ.

Με την πάροδο του χρόνου, τα κρεμαστήρια έγιναν πιο περίτεχνα και διακοσμητικά, με περίπλοκα σχέδια και μοτίβα. Κατασκευάζονταν από ένα ευρύ φάσμα υλικών, όπως ασήμι, γυαλί και άλλα μέταλλα, και συχνά κοσμούνταν με περίτεχνες λαβές, στόμια και άλλα διακοσμητικά στοιχεία.

Τον 19ο και στις αρχές του 20ού αιώνα, οι κρεμαστήρες απέκτησαν όλο και μεγαλύτερη σημασία ως σύμβολο κύρους, ιδίως στα πλούσια νοικοκυριά. Συχνά αποτελούσαν μέρος ενός περίτεχνου τραπεζιού και κατασκευάζονταν από τα καλύτερα υλικά, όπως ασήμι και κρύσταλλο.

Σήμερα, οι κρέμες συνεχίζουν να αποτελούν σημαντικό μέρος ενός καλά εξοπλισμένου σερβιρίσματος τσαγιού ή καφέ και διατίθενται σε ένα ευρύ φάσμα στυλ και σχεδίων για να ταιριάζουν σε διαφορετικά γούστα και περιστάσεις. Οι σύγχρονες κρέμες είναι συχνά κατασκευασμένες από γυαλί ή κεραμικό και έχουν σχεδιαστεί για ευκολία στη χρήση, με απλά και πρακτικά σχήματα που καθαρίζονται και αδειάζουν εύκολα.

Γιατί μερικοί άνθρωποι πίνουν το τσάι τους με γάλα

Η πρακτική της προσθήκης γάλακτος στο τσάι πιστεύεται ότι ξεκίνησε από την Αγγλία τον 17ο αιώνα. Εκείνη την εποχή, το τσάι ήταν ένα ακριβό και εξωτικό ρόφημα που εισάγονταν από την Κίνα και συχνά σερβιριζόταν σε μικρά φλιτζάνια χωρίς γάλα ή ζάχαρη.

Ωστόσο, καθώς το τσάι έγινε ευρύτερα διαθέσιμο και προσιτό, άρχισε να καταναλώνεται σε μεγαλύτερες ποσότητες και οι άνθρωποι άρχισαν να πειραματίζονται με διαφορετικούς τρόπους παρασκευής και σερβιρίσματός του. Η προσθήκη γάλακτος στο τσάι ήταν ένα τέτοιο πείραμα, το οποίο έγινε γρήγορα δημοφιλές μεταξύ των Άγγλων, οι οποίοι άρχισαν να προσθέτουν γάλα στο τσάι τους για να το κάνουν πιο εύγευστο και λιγότερο πικρό.

Εκτός από τη βελτίωση της γεύσης του τσαγιού, η προσθήκη γάλακτος θεωρούνταν επίσης ότι είχε οφέλη για την υγεία, καθώς πίστευαν ότι εξουδετέρωνε τις τανίνες του τσαγιού, οι οποίες θα μπορούσαν να είναι σκληρές για το στομάχι.

Σήμερα, η προσθήκη γάλακτος στο τσάι αποτελεί κοινή πρακτική σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ινδία και πολλά άλλα μέρη της Ασίας και της Ευρώπης. Ωστόσο, ο τρόπος με τον οποίο προστίθεται το γάλα στο τσάι μπορεί να διαφέρει σημαντικά, καθώς ορισμένοι προτιμούν να το προσθέτουν πριν από το τσάι, ενώ άλλοι προτιμούν να το προσθέτουν μετά. Επιπλέον, ορισμένοι τύποι τσαγιού, όπως το πράσινο τσάι, δεν καταναλώνονται γενικά με γάλα, καθώς αυτό μπορεί να υπερκαλύψει τη λεπτή γεύση του τσαγιού.

Τι άλλα αξεσουάρ χρειάζομαι για να σερβίρω ένα φλιτζάνι τσάι

Για να σερβιριστεί ένα φλιτζάνι τσάι απαιτούνται μερικά απαραίτητα συστατικά, όπως:

  • Βραστήρας: Οι βραστήρες είναι διαθέσιμοι σε κουζίνες και ηλεκτρικές εκδόσεις και είναι κατασκευασμένοι από διάφορα υλικά όπως ατσάλι, πλαστικό ή γυαλί
  • Τσαγιέρα: Βασικό στοιχείο της τελετουργίας παρασκευής τσαγιού, απαραίτητο αν σας αρέσει το τσάι σε μορφή χύμα φύλλων και θέλετε να παρασκευάσετε και να σερβίρετε κάτι περισσότερο από ένα φλιτζάνι τσάι.
  • Φλιτζάνια τσαγιού ή κούπες: Χρησιμοποιούνται για το σερβίρισμα τσαγιού ή καφέ.
  • Εκτός από τον αφρόγαλα, μπορεί να χρειαστείτε ένα μπολ ζάχαρης και ένα σετ κουταλιών για να σερβίρετε τσάι. Μπορείτε να ετοιμάσετε και να σερβίρετε γρήγορα ένα φλιτζάνι τσάι στον εαυτό σας ή στους καλεσμένους σας, αν έχετε αυτές τις προμήθειες στη διάθεσή σας.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα αξεσουάρ και τις τελετουργίες παρασκευής τσαγιού, διαβάστε τον οδηγό αγορών για την παρασκευή τσαγιού.