Για φλαμπάρισμα

4 items total
Εργαλείο για αβγά ποσέ, σετ 2 τεμαχίων, σε πορτοκαλί, Lékué LKE3402900N07U009
Εργαλείο για αβγά ποσέ, πορτοκαλί, Lékué
15,33 €
LKE3402900N07U008
Φλόγιστρο μαγειρικής, de Buyer
52 € –17 %
Φλόγιστρο μαγειρικής, de Buyer
Online σε απόθεμα (2 pcs)
43,05 €
DB204000N
Κουτάλι μελιού INGENIO WOOD K2305814, 17,5 cm, από ξύλο, Tefal TEFK2305814

Flambéing - μια εντυπωσιακή τεχνική μαγειρέματος

Τι σημαίνει φλαμπέ στη μαγειρική

Το φλαμπέ είναι μια μέθοδος μαγειρέματος που περιλαμβάνει την ανάφλεξη ενός λικέρ, όπως το κονιάκ ή το ρούμι, για να δημιουργηθεί μια έκρηξη φλόγας σε ένα καυτό τηγάνι. Αυτό γίνεται συχνά για να τελειώσουν πιάτα όπως η μπριζόλα, οι κρέπες ή οι μπανάνες και συνήθως γίνεται για να προσθέσει λίγη γεύση και θέαμα στο μαγείρεμα.

Ελέγξτε την εκτεταμένη ποικιλία μας σε τηγάνια για σοτάρισμα ή τηγάνια γενικής χρήσης για να επιλέξετε το ιδανικό τηγάνι για να φλαμπέρετε το πιάτο σας.

Πώς μπορώ να φλαμπέρω ένα φαγητό

Για να φλαμπέρετε φαγητό, θα χρειαστείτε ένα καυτό τηγάνι, ένα φλόγιστρο ή έναν αναπτήρα με μακριά λαβή, ένα ποτό με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ, όπως κονιάκ, ρούμι ή ουίσκι, και το πιάτο που θέλετε να φλαμπέρετε. Η βασική γενική διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για να φλαμπέρετε το πιάτο σας είναι η εξής:

  • Ένα τηγάνι πρέπει να προθερμανθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Το τηγάνι πρέπει να είναι αρκετά καυτό για να τσιγαρίσει αμέσως το φαγητό.
  • Το λικέρ πρέπει να προστεθεί στο τηγάνι και να ζεσταθεί για λίγο.
  • Κρατήστε τα χέρια και το πρόσωπό σας μακριά από τη φλόγα καθώς ανάβετε αργά το περιεχόμενο του τηγανιού.
  • Το αλκοόλ θα πρέπει να πάρει φωτιά και να τυλιχθεί στις φλόγες. Το αλκοόλ καίγεται σύντομα, αφήνοντας πίσω του μια έντονη γεύση και άρωμα. Εάν η φλόγα δεν ανάψει αμέσως, γείρετε ελαφρά το τηγάνι ή φέρτε το πιο κοντά στη φλόγα για να επιτρέψετε στους καπνούς να έρθουν σε επαφή με τη φλόγα.
  • Προσθέστε στο τηγάνι όποια άλλα υλικά επιθυμείτε, όπως βούτυρο, μυρωδικά ή μπαχαρικά, όταν οι φλόγες υποχωρήσουν και συνεχίστε το μαγείρεμα του πιάτου όπως επιθυμείτε.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το φλαμπέρισμα μπορεί να είναι επικίνδυνο αν γίνει λάθος, επομένως όταν χρησιμοποιείτε αυτή την τεχνική, είναι ζωτικής σημασίας να είστε προσεκτικοί. Φορέστε ποδιά και γάντια φούρνου. Συνιστάται επίσης να έχετε πρόχειρο ένα καπάκι για να σβήνετε τις φλόγες σε περίπτωση που ξεφύγουν από τον έλεγχο.