Τηγάνι για κρέας; Μόνο το ατσάλινο.

panvicka na maso

Η προετοιμασία μιας τέλεια ζουμερής μπριζόλας απαιτεί όχι μόνο δεξιότητα, αλλά και τα κατάλληλα σκεύη. Για τους λάτρεις του κρέατος, τα χαλύβδινα τηγάνια είναι η προφανής επιλογή - ανθεκτικά, ευέλικτα και με μεγάλη ικανότητα να διοχετεύουν τη θερμότητα. Ανακαλύψτε γιατί αυτό το άφθαρτο στήριγμα δεν πρέπει να λείπει ούτε από την κουζίνα σας.

Ατσάλινα τηγάνια: 5 χαρακτηριστικά που θα εκτιμήσετε
  • Αντέχει σε όλες τις θερμοκρασίες
    Το ατσάλι έχει εξαιρετική αντοχή στη θερμότητα, ώστε να μπορείτε να εκμεταλλευτείτε πλήρως το μαγείρεμα σε υψηλές θερμοκρασίες. Ο χάλυβας επίσης διοχετεύει και αποθηκεύει καλά τη θερμότητα. Είναι η ιδανική επιλογή για το μαγείρεμα κρέατος σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Βελτιώνει τις ιδιότητές του
    Τα περισσότερα στο χαλύβδινο τηγάνι μαγειρεύετε και τηγανίζετε, τόσο καλύτερα έχει. Χρησιμοποιώντας το τηγάνι θα μαυρίσει, πράγμα που δεν είναι κακό, αλλά μια θετική αλλαγή. Ποιο άλλο μαγειρικό σκεύος μπορείτε να πείτε ότι βελτιώνεται όσο περνούν τα χρόνια;
  • Απολύτως ακίνδυνο
    Επιφάνεια σιδήρου τηγάνιαΤο είναι πολύ σκληρό και δεν θα το γρατζουνίσετε κατά τη διάρκεια της κανονικής χρήσης. Άλλα τηγάνια μπορεί να απελευθερώσουν φινιρίσματα και να μπουν στο φαγητό κατά το μαγείρεμα, αλλά με το ατσάλι δεν θα συμβεί αυτό καθόλου.
  • Όλες οι πηγές θερμότητας
    Ο χάλυβας είναι ένα σιδηρομαγνητικό μέταλλο, οπότε τα τρόφιμα μπορούν να παρασκευαστούν με αυτόν σε όλες τις πηγές θερμότητας, συμπεριλαμβανομένης της επαγωγής. Έτσι, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για το τι θα κάνετε με αυτό το τηγάνι όταν αποκτήσετε μια επαγωγική κουζίνα.
  • Στιβαρό και σταθερό
    Με την πρώτη ματιά, τα ατσάλινα μαγειρικά σκεύη δίνουν μια συμπαγή εντύπωση και όχι μόνο φαίνονται συμπαγή, αλλά είναι και πραγματικά συμπαγή. Με τον κατάλληλο χειρισμό, θα σας χρησιμεύσει για πολλά χρόνια και μπορεί ακόμη και να κληροδοτήσετε το αγαπημένο σας τηγάνι στους απογόνους σας.
Ταψιά από ατσάλι

Τα καλύτερα ατσάλινα τηγάνια σύμφωνα με τις κριτικές των πελατών μας

Τι να κάνετε με το νέο χαλύβδινο ταψί;


Το χαλύβδινο ταψί πρέπει να προετοιμαστεί κατάλληλα για την πρώτη χρήση του. Αυτό είναι γνωστό ως ψήσιμο, το οποίο απαλλάσσει από όλες τις ακαθαρσίες και σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το τηγάνι χωρίς καμία ανησυχία. Υπάρχουν δύο τρόποι ψησίματος.

Καύση με λάδι σε χαλύβδινα τηγάνια

Πρώτα ρίξτε βραστό νερό πάνω από το ταψί και στη συνέχεια στεγνώστε το με μια πετσέτα. Ρίξτε μέσα μια μικρή ποσότητα λαδιού και γυρίστε τη σόμπα σε δυνατή φωτιά και ζεστάνετε το λάδι πάνω της. Περιστρέψτε προσεκτικά το τηγάνι ώστε το καυτό λάδι να καλύψει όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Το λάδι θα πρέπει να καπνίσει καλά και η επιφάνειά του να μαυρίσει. Αφού καεί, σκουπίστε το τηγάνι με μια στεγνή χαρτοπετσέτα.

Ψήσιμο αλατιού σε χαλύβδινα τηγάνια

Μπορείτε να επιτύχετε το ίδιο αποτέλεσμα με το αλάτι. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστείτε ένα ή δύο κιλά αλάτι, ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού. Θα χρειαστεί περίπου μισή ώρα για να ζεσταθεί, το αλάτι θα αρχίσει να καπνίζει και η επιφάνεια από κάτω θα αλλάξει επίσης χρώμα. Μετά από τριάντα λεπτά, αδειάστε το αλάτι και σκουπίστε και το τηγάνι.

Οδηγίες βίντεο
Πώς να κάψετε ένα χαλύβδινο τηγάνι
Η αρχική περιποίηση ενός ατσάλινου τηγανιού είναι μια εύκολη υπόθεση και θα ανταμειφθείτε με ένα τηγάνι τέλεια προετοιμασμένο για το μαγειρικό σας ταξίδι!
pánve na maso
Τακτική συντήρηση του χαλύβδινου ταψιού
  • Χωρίς σκληρά εργαλεία και πλυντήριο πιάτων
    Αν και το χαλύβδινο ταψί είναι πολύ ανθεκτικό, είναι καλύτερο να μην το καθαρίζετε με λειαντικό σύρμα ή άμμο. Ο χάλυβας δεν κάνει επίσης καλούς φίλους με το πλυντήριο πιάτων, τα περισσότερα προϊόντα έχουν βάση το χλώριο, το οποίο θα μπορούσε να βλάψει την επιφάνεια. Σε περίπτωση έντονης ρύπανσης, μπορείτε να το ξανακάψετε, γεγονός που θα απομακρύνει αξιόπιστα τη βρωμιά.
  • Το νερό δεν είναι φίλος της λεκάνης σας
    Ο χάλυβας δεν έχει φινίρισμα ανθεκτικό στη σκουριά, οπότε διατηρείτε πάντα το pan σε στεγνό μέρος και σκουπίστε το στεγνά. Εάν καίγεται φαγητό σε αυτό, μην το αφήσετε ποτέ να βραχεί. Κινδυνεύετε να σκουριάσετε.
  • Λάδι
    Περιποιηθείτε το τηγάνι σας με ένα φλοιό λαδιού που και που. Επικαλύψτε ένα καθαρό, στεγνό τηγάνι με οποιοδήποτε είδος βρώσιμου μαγειρικού λαδιού. Το τηγάνι θα αποκτήσει ένα υδρόφοβο προστατευτικό στρώμα που θα το προστατεύει εν μέρει από την υγρασία.
  • Μια αλλαγή χρώματος δεν είναι κακό πράγμα
    Με την τακτική χρήση, το χαλύβδινο τηγάνι θα αλλάξει χρώμα και θα αποκτήσει μια μαύρη επίστρωση. Αυτό δεν αποτελεί ελάττωμα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί αιτία για παράπονα. Η μαύρη επίστρωση υποδηλώνει ένα τακτικό τηγάνι με εξαιρετικές ιδιότητες.
Περισσότερες πληροφορίες για τα χαλύβδινα τηγάνια

Προϊόντα πλύσης πιάτων


Η συμβουλή μας
Διαβάστε επίσης
->
velikost pánví
Πώς να επιλέξετε το σωστό μέγεθος τηγανιού;
Η επιλογή του σωστού μεγέθους τηγανιού μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα και τη γεύση του φαγητού σας. Σε αυτόν τον οδηγό, θα μάθετε πώς να επιλέξετε το μέγεθος που ταιριάζει στις μαγειρικές ανάγκες του νοικοκυριού σας.
ocelove panve do trouby
Ποιοτικά ατσάλινα τηγάνια: μια σύγχρονη επιστροφή στην παράδοση

Απολαύστε την αίσθηση μιας επαγγελματικής κουζίνας με τη σειρά .B Στοιχείο από τη γαλλική εταιρεία De Buyer. Αυτή η σειρά προσφέρει διάφορα μεγέθη κλασικών τηγανιών, ένα τηγάνι σχάρας, ένα τηγάνι για τηγάνι, ένα τηγάνι για μπριζόλες και ακόμη και ένα ταψί για τηγανίτες. Όλα τα τηγάνια είναι επίσης κατάλληλα για ψήσιμο στο φούρνο χάρη στον πλήρως μεταλλικό σχεδιασμό τους.

De Buyer χαλύβδινα τηγάνια
steak na panvi
Πώς να προετοιμάσετε μια μπριζόλα σε χαλύβδινο τηγάνι;

Το λίπος είναι ο φορέας της γεύσης και η καταμέτρηση των θερμίδων θα πρέπει να εγκαταλείπεται όταν ετοιμάζετε την τέλεια μπριζόλα. Περιλαμβάνετε πάντα λάδι σε ένα ατσάλινο τηγάνι για την προετοιμασία της μπριζόλας, μπορείτε να το παραλείψετε για τα πιο άπαχα κρέατα.

Ζεσταίνετε το λάδι σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να καπνίζει. Τοποθετήστε τη μπριζόλα σε αυτό και μειώστε τη φωτιά ελάχιστα. Μην απομακρύνετε με δύναμη το κρέας από το τηγάνι- σωστά τραβηγμένο, το κρέας θα τραβηχτεί μόνο του. Μην τρυπάτε το κρέας με πιρούνι, μπορεί να τρέξουν τα υγρά και η μπριζόλα να είναι στεγνή.

Όταν το κρέας ξεκολλήσει από τη μία πλευρά, γυρίστε το και αφήστε το να ξεκολλήσει και από την άλλη πλευρά. Χάρη στις ατσάλινες λαβέςB Ορυκτό μπορείτε να αφήσετε τη μπριζόλα με ολόκληρο το ταψί στο φούρνο μέχρι τον επιθυμητό βαθμό ψησίματος. Θέλετε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την προετοιμασία της μπριζόλας; Voilà - Εδώ είναι.

Εν τω μεταξύ, στην άλλητηγάνι σχάρας ετοιμάστε τα λαχανικά ως συνοδευτικό πιάτο για τη μπριζόλα. Την καλοκαιρινή περίοδο, φροντίστε να μην παραλείψετε τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και τις ντομάτες. Τα φασολάκια αποτελούν επίσης απαραίτητο συνοδευτικό της μπριζόλας.

Τώρα δεν απομένει τίποτα άλλο από το να απολαύσετε μια πολυτελώς προετοιμασμένη μπριζόλα με ψητά λαχανικά χωρίς την παραμικρή λύπη. Με ένα σωστά μαγειρεμένο κομμάτι κρέας δεν θα προσβάλλετε κανέναν επισκέπτη και σίγουρα θα γίνετε αγαπημένος οικοδεσπότης.

Ψαρίμι στο τηγάνι: η διαδικασία

ΣΥΧΝΈΣ ΕΡΩΤΉΣΕΙΣ
Η πιο συχνή ερώτηση
Είναι ένα ατσάλινο τηγάνι καλύτερο από ένα αντικολλητικό τηγάνι;
Ναι, για κρέας, σίγουρα. Ένα ατσάλινο τηγάνι μπορεί να αντέξει υψηλές θερμοκρασίες και να δημιουργήσει μια όμορφη τραγανή κρούστα, κάτι που τα αντικολλητικά τηγάνια συχνά δεν μπορούν να κάνουν.
Πρέπει να κάψω το χαλύβδινο τηγάνι πριν το χρησιμοποιήσω;
Ναι, το ψήσιμο του τηγανιού θα βελτιώσει τις αντικολλητικές του ιδιότητες και θα το προστατεύσει από τη σκουριά.
Μπορώ να βάλω το ατσάλινο ταψί στο πλυντήριο πιάτων;
Όχι, το πλυντήριο πιάτων μπορεί να καταστρέψει την επιφάνεια του ταψιού και να προκαλέσει διάβρωση. Απλά πλύνετε το με το χέρι και στεγνώστε το.
Είναι το χαλύβδινο τηγάνι κατάλληλο για επαγωγή;
Ναι, τα ατσάλινα τηγάνια λειτουργούν εξαιρετικά σε όλους τους τύπους εστιών, συμπεριλαμβανομένων των επαγωγικών.
Είναι δύσκολο να συντηρήσετε ένα χαλύβδινο τηγάνι;
Καθόλου! Απλά πλύνετε, στεγνώστε και λαδώστε το ελαφρά μετά από κάθε χρήση. Όσο περισσότερο το χρησιμοποιείτε, τόσο καλύτερα λειτουργεί.