Μαγειρεύετε ζυμαρικά τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα; Τότε, μια ειδική κατσαρόλα μάλλον αξίζει πραγματικά τον κόπο. Όχι επειδή είναι trendy, αλλά επειδή σας εξοικονομεί χρόνο, πιάτα και δουλειά. Χάρη στο ένθετο σουρωτήρι ή στο έξυπνο καπάκι, στραγγίζετε το νερό με ασφάλεια και άνεση, χωρίς να χύνεται και χωρίς να χρειάζεται επιπλέον εξοπλισμός.
Επιπλέον, η Κατσαρόλα για ζυμαρικά δεν πιάνει άσκοπα χώρο στην κουζίνα. Όταν αφαιρέσετε το ένθετο σουρωτήρι, έχετε μια πλήρη κατσαρόλα στην οποία μπορείτε να μαγειρέψετε λαχανικά, ζωμό, πατάτες και knedlíky.
Εν ολίγοις – αν τα ζυμαρικά δεν είναι μια εξαιρετική εκδήλωση στην κουζίνα σας, αυτός ο τύπος κατσαρόλας είναι μια λογική επένδυση που έχει νόημα.
Κατσαρόλα για ζυμαρικά: Αχρηστία ή gamechanger;

Ποιοτικές κατσαρόλες για ζυμαρικά

- Στραγγίζετε το νερό με ασφάλεια και άνεση, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ξεχωριστό σουρωτήρι,
- Ελαχιστοποιείτε τον κίνδυνο εγκαυμάτων, επειδή δεν χειρίζεστε καθόλου ζεστό νερό,
- Εξοικονομείτε χρόνο και σκεύη, επειδή δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο εκτός από αυτή την κατσαρόλα,
- Θα έχετε τέλεια αποτελέσματα, καθώς τα ζυμαρικά μαγειρεύονται ομοιόμορφα, επειδή έχουν πάντα αρκετό χώρο και νερό.
- Και επιπλέον αποκτάτε έναν ευέλικτο βοηθό, ο οποίος είναι επίσης χρήσιμος για το μαγείρεμα λαχανικών, ζυμαρικών ή ακόμα και θαλασσινών.

Για το συνηθισμένο μαγείρεμα στο σπίτι, μια κατσαρόλα χωρητικότητας 4-5 λίτρων είναι απολύτως επαρκής.
Εάν μαγειρεύετε συχνά μεγαλύτερες μερίδες ή φιλοξενείτε επισκέψεις, επιλέξτε ένα μεγαλύτερο μοντέλο - ιδανικά περίπου 6 λίτρα ή περισσότερο.
- ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας σε όλο τον πυθμένα, έτσι ώστε το νερό να αρχίσει να βράζει πιο γρήγορα,
- εξοικονόμηση ενέργειας, επειδή η θερμότητα διατηρείται καλύτερα,
- σταθερότητα στην εστία - ο συμπαγής πυθμένας δεν παραμορφώνεται ακόμη και κατά το έντονο μαγείρεμα.
Επίσης, συνιστούμε να ελέγξετε αν η κατσαρόλα είναι κατάλληλη για πλυντήριο πιάτων - αυτό θα σας διευκολύνει στην καθημερινή συντήρηση και θα σας εξοικονομήσει χρόνο.
Όλα όσα χρειάζεστε για τέλεια ζυμαρικά:
Ας το συγκρίνουμε
Κατσαρόλα με ένθετο σουρωτήρι ή με στόμιο στο καπάκι;
Όταν επιλέγετε κατσαρόλα για ζυμαρικά, θα συναντήσετε δύο κύριους τύπους: κατσαρόλες με εσωτερικό ένθετο σουρωτήρι και κατσαρόλες με στόμιο στο καπάκι. Και οι δύο παραλλαγές είναι πρακτικές - το θέμα είναι τι σας ταιριάζει περισσότερο.

Οι κατσαρόλες με ένθετο σουρωτήρι είναι ιδανικές για όσους μαγειρεύουν συχνά μεγαλύτερες ποσότητες ζυμαρικών. Το ενσωματωμένο σουρωτήρι αφαιρείται εύκολα μαζί με το περιεχόμενο – τα ζυμαρικά παραμένουν με ασφάλεια μέσα, το νερό στραγγίζει και μπορείτε να τα κάνετε όλα χωρίς να τα μεταγγίσετε και χωρίς επιπλέον σκεύη. Αυτός ο τύπος είναι πρακτικός, βολικός και δημοφιλής σε οικογένειες ή σε όσους μαγειρεύουν συχνά.

Οι κατσαρόλες με στόμιο έκχυσης στο καπάκι έχουν το πλεονέκτημα της συμπαγούς κατασκευής – δεν έχουν επιπλέον εξαρτήματα και έτσι δεν πιάνουν πολύ χώρο στο ντουλάπι ή στο πλυντήριο πιάτων. Στο καπάκι υπάρχει ενσωματωμένο κόσκινο και ειδικό κλείδωμα, χάρη στο οποίο το καπάκι παραμένει σταθερά στη θέση του κατά την έκχυση. Αυτό το σύστημα είναι κατάλληλο κυρίως για μικρότερες μερίδες και γρήγορο καθημερινό μαγείρεμα.
Προτιμάτε μια συνηθισμένη κατσαρόλα; Επιλέξτε από τις καλύτερες:
Οι καλύτερες κατσαρόλες για ζυμαρικά
Alessi – η κορυφή στον τομέα του σχεδιασμού, που μετατρέπει ακόμη και το συνηθισμένο μαγείρεμα σε μια αισθητική εμπειρία. Προσφέρει κατσαρόλες που τραβούν την προσοχή με την πρώτη ματιά και δεν απογοητεύουν στην καθημερινή χρήση.
WMF – γερμανική ποιότητα με έμφαση στη λειτουργικότητα, την αντοχή και την εύκολη συντήρηση. Μια τέλεια επιλογή για όσους αναζητούν έναν αξιόπιστο βοηθό για κάθε μέρα.
ZWILLING – μια μάρκα με μακρά παράδοση, που βασίζεται στην ακρίβεια της κατασκευής και στις έξυπνες λεπτομέρειες, όπως οι σταθερές λαβές ή τα τέλεια στεγανά καπάκια κατσαρόλας.
