Κόφτης τυριών

8 items total
Τρίφτης τυριού FORM, Alessi
Τρίφτης τυριού FORM, Alessi
Online σε απόθεμα (1 pcs)
68,25 €
ALZH03
Τρίφτης τυριού TODO, Alessi
Τρίφτης τυριού TODO, Alessi
Online σε απόθεμα (3 pcs)
81,90 €
ALRS08
Κόφτης τυριού PRO, από ανοξείδωτο ατσάλι, Zwilling ZW37160020
Κόφτης τυριού PROFI PLUS, WMF
Κόφτης τυριού PROFI PLUS, WMF
Online σε απόθεμα (7 pcs)
28,25 €
WM1871366030

Κόφτες τυριού - Σας δίνουν μια απρόσκοπτη φέτα στο ημίσκληρο και σκληρό τυρί σας

Κόφτης τυριού - ένα Osthyvel

Ο κόφτης τυριού, που αναφέρεται επίσης ως Osthyvel στα σουηδικά, είναι ένας τύπος κόφτη κουζίνας ειδικά σχεδιασμένος για να κόβει ημίσκληρα και σκληρά τυριά.

Ένας σύγχρονος φλοτέρ τυριού εφευρέθηκε από τον Thor Bjørklund το 1925 στη Νορβηγία και ο σχεδιασμός του βασίστηκε στο αεροπλάνο του ξυλουργού.

Στο Kulina θα βρείτε πολλούς τύπους φέτες τυριού (συμπεριλαμβανομένων αυτών που βασίζονται στο πρωτότυπο Ostehvel) από κορυφαίους κατασκευαστές όπως οι Fiskars και Zwilling. Βεβαιωθείτε ότι ο κόφτης τυριών που θα επιλέξετε, ταιριάζει με το είδος του τυριού που θέλετε να κόβετε, να σερβίρετε ή να τρώτε πιο συχνά. Και αν είστε οπαδός του τυριού και αν το προσθέτετε στα πιάτα ζυμαρικών σας, μπορείτε επίσης να δείτε τη συλλογή μας από τρίφτες κουζίνας για μερικούς εξαιρετικούς τρίφτες τυριού.

Ποιους τύπους τυριών μπορείτε να κόψετε σε φέτες με έναν φέτες τυριού

Ένας κόφτης τυριών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κόψει διάφορα είδη τυριών, όπως:

Σκληρά τυριά: Για το κόψιμο σκληρών τυριών όπως το τσένταρ, η παρμεζάνα και η γκούντα είναι η καλύτερη επιλογή. Αυτά τα τυριά μπορούν να κοπούν σε χοντρές ή λεπτές φέτες, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Ημίσκληρα τυριά: Τυρί: Ένας κόφτης τυριών μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την κοπή ημίσκληρων τυριών όπως τα ελβετικά, το Havarti και το προβολόνε. Μπορεί να χρειαστεί λίγη περισσότερη πίεση για να κοπούν σε φέτες, επειδή είναι λίγο πιο μαλακά από τα σκληρά τυριά.

Για τύπους μαλακών τυριών δείτε τη συλλογή μας από μαχαίρια τυριού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κόψετε και να σερβίρετε τυρί κατά τη διάρκεια ενός δείπνου με φίλους. Αν θέλετε να σερβίρετε τα γαλλικά ή ιταλικά τυριά σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δείτε επίσης την επιλογή των πινάκων τυριών και τάπας που προσφέρουμε στο Kulina.

Πώς να κόψετε το τυρί σε φέτες

Το τυρί σε φέτες μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή σάντουιτς ή να σερβιριστεί ως σνακ ή επιδόρπιο στους καλεσμένους σας. Ανεξάρτητα από το τι θέλετε να χρησιμοποιήσετε το τυρί σας, θα πρέπει να το κόψετε σε φέτες με τρόπο που να το κάνει να φαίνεται νόστιμο. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για το πώς να το κάνετε αυτό:

Τοποθετήστε το μπλοκ τυριού στην επιφάνεια κοπής. Αφαιρέστε και πετάξτε τυχόν περιτύλιγμα που μπορεί να καλύπτει το τυρί.

Κόψτε το μπλοκ τυριού σε φέτες χρησιμοποιώντας έναν κόφτη τυριού ή ένα μαχαίρι. Η ειδική κατασκευή ενός κόφτη τυριού εμποδίζει το κόλλημα και εξασφαλίζει ότι όλες οι φέτες έχουν παρόμοιο πάχος. Κόψτε το με μία μόνο, ομαλή κίνηση.

Συνεχίστε μέχρι να κόψετε αρκετά τυριά για τους καλεσμένους σας. Το υπόλοιπο μέρος του τυριού μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για αργότερα. Φροντίστε να βγάλετε το τυρί που θέλετε να σερβίρετε τουλάχιστον μερικές ώρες πριν το σερβίρετε. Το τυρί πρέπει να ζεσταθεί για να απελευθερώσει το πλήρες άρωμά του.