Μαχαίρι universal CLASSIC, 16 cm, Wüsthof

Code: WU452216
Brand: WÜSTHOF
96,70 € –7 %
Μαχαίρι universal CLASSIC, 16 cm, Wüsthof
96,70 € –7 % 89,25 €
Εξαντλήθηκαν
The item has been sold out…

Χάρη στη λεπτή και σχετικά κοντή λεπίδα του, το μαχαίρι γενικής χρήσης Classic είναι ιδανικό για μια ποικιλία εργασιών: για καθαρισμό, κοπή σε φέτες αλλά και για κοπή. Μπορεί να κόψει κρέας, ψάρι, πατάτες, ωμά λαχανικά, φρούτα, καθώς και σκληρά λουκάνικα και σαλάμια.

Detailed information

Product detailed description

Χάρη στη λεπτή και σχετικά κοντή λεπίδα του, το μαχαίρι γενικής χρήσης Classic είναι ιδανικό για μια ποικιλία εργασιών: για καθαρισμό, κοπή σε φέτες αλλά και για κοπή. Μπορεί να κόψει κρέας, ψάρι, πατάτες, ωμά λαχανικά, φρούτα, καθώς και σκληρά λουκάνικα και σαλάμια.

Κλασική σειρά

 • Υψηλής ποιότητας σφυρήλατα μαχαίρια κατασκευασμένα στο Solingen
 • Τέλεια ισορροπημένο, με μοναδική εργονομία
 • Για επαγγελματίες σεφ και λάτρεις της κουζίνας
 • Μαύρη λαβή από ειδικό συνθετικό υλικό
 • Κλασική εμφάνιση με τρία πριτσίνια, ταιριάζει καλά στο χέρι
 • Κορυφαίος γερμανικός χάλυβας κραμάτων X50CrMoV15 που χρησιμοποιείται
 • Εξαιρετική λεπίδα που συντηρείται εύκολα
 • Σκληρότητα 58 HRC Κλίμακα Rockwell
 • Ειδική ελεγχόμενη από υπολογιστή διαδικασία άλεσης PEtec
 • Χειροποίητη λείανση και στίλβωση ακριβείας για τέλεια ακμή
 • Αυστηρός συνεχής ποιοτικός έλεγχος, λεπίδα που ελέγχεται με λέιζερ
 • Τυπικό σχήμα προστατευτικού για ασφαλές κράτημα
 • Ομαλή μετάβαση μεταξύ προστατευτικού και λαβής
 • Απρόσκοπτη υγιεινή σύνδεση των θηλών
 • Τα μαχαίρια μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο πιάτων - ωστόσο, συνιστάται το πλύσιμο στο χέρι
 • Μια ευρεία γκάμα προϊόντων που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με επαγγελματίες σεφ
 • Επέκταση της εγγύησης έναντι κατασκευαστικών και υλικών ελαττωμάτων για 15 έτη
 • Η σειρά έχει λάβει τη διακεκριμένη σφραγίδα ποιότητας και υγιεινής NSF στις ΗΠΑ

Η σειρά μαχαιριών Classic αναδεικνύει ιδανικά την τέχνη κατασκευής μαχαιριών της μάρκας WÜSTHOF. Είναι η πιο δημοφιλής σειρά της σειράς WÜSTHOF, όχι μόνο λόγω της υψηλής άνεσης χρήσης της. Πρόκειται για κλασικά μαχαίρια με πριτσινωτές λαβές, των οποίων οι λεπίδες είναι σφυρηλατημένες από ένα κομμάτι κράματος ανοξείδωτου χάλυβα X50CrMoV15. Χάρη στη χρήση υλικών υψηλής ποιότητας και τη λείανση ακριβείας, διαθέτουν υψηλή και μακράς διάρκειας αιχμηρότητα. Τα εξαιρετικά λειτουργικά μαχαίρια Classic κατασκευάζονται με μεγάλη προσοχή μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Ακριβώς όπως αναμενόταν από τα μαχαίρια Solingen. Μετά την πρώτη χρήση, δεν θα θέλετε άλλο μαχαίρι..

Η λαβή του μαχαιριού Classic είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικό συνθετικό υλικό σε τυπικό σχέδιο με τρία καρφιά . Οι λαβές έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εργονομίας, προορίζονται για άνετη εργασία χωρίς κόπωση. Η ποιότητα του συνθετικού υλικού αντέχει στο πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων, ωστόσο, για να διατηρηθεί η ποιότητα της λεπίδας, συνιστούμε το πλύσιμο στο χέρι, το οποίο είναι προτιμότερο για τα ποιοτικά μαχαίρια.

Η ειδική ελεγχόμενη από υπολογιστή διαδικασία ακονίσματος μαχαιριών WÜSTHOF χρησιμοποιείται για να διατηρεί τα μαχαίρια τέλεια κοφτερά. Ο υπολογιστής χρησιμοποιεί ένα λέιζερ για να μετρήσει τη λεπίδα και δίνει στο ρομπότ τις πληροφορίες που χρειάζεται για να την ακονίσει τέλεια. Η κατασκευή με τη βοήθεια υπολογιστή παρέχει στα μαχαίρια εξαιρετικά υψηλή αρχική απόδοση κοπής (σε όλο το μήκος της λεπίδας) και μεγάλη διάρκεια ζωής. Η ποιότητα της λεπίδας είναι υψηλή και, το σημαντικότερο, μπορεί να ανακτηθεί εύκολα.

Τέλος, πρέπει να αναφέρουμε το σημαντικό πιστοποιητικό NSF που έλαβε η σειρά Classic στις ΗΠΑ. Στόχος του NSF είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος. Πιστοποιεί, μεταξύ άλλων, τον εξοπλισμό κουζίνας, συμπεριλαμβανομένων των μαχαιριών, που δεν είναι επιβλαβής για την ανθρώπινη υγεία. Το προϊόν ελέγχεται επίσης ως προς το σχεδιασμό, την ασφάλεια των υλικών και τη χρήση. Θα βρείτε το λογότυπο NSF σε προϊόντα που είναι φιλικά προς το περιβάλλον και δεν επιβαρύνουν άσκοπα το περιβάλλον.

Χρησιμοποιούμενες τεχνολογίες και υλικά

Για την παραγωγή των μαχαιριών WÜSTHOF χρησιμοποιείται γερμανικός χάλυβας υψηλής ποιότητας X50CrMoV15, ο οποίος έχει περίπου 0,5 % άνθρακα και χρώμιο, μολυβδαίνιο και βανάδιο ως κραματικά στοιχεία. Χάρη στο πρόσθετο χρώμιο, είναι ανθεκτικό στη διάβρωση, κάτι που είναι επιθυμητό για τα μαχαίρια κουζίνας.

Οι λεπίδες ακριβείας διαμορφώνονται από την ταινία χάλυβα με σφυρηλάτηση στη μήτρα. Αυτά σκληρύνονται για 15 λεπτά στους 1070 °C και στη συνέχεια ψύχονται ταχέως στους 60 °C σε δύο λεπτά. Η επακόλουθη σκλήρυνση (μια διαδικασία αργής θέρμανσης του υλικού σε θερμοκρασία 200 °C για 45 λεπτά) ανακουφίζει τη λεπίδα από τις εσωτερικές τάσεις και σταθεροποιεί τη μαρτενσιτική δομή της. Αυτό δίνει στη λεπίδα τη βέλτιστη απαιτούμενη σκληρότητα 58° Rockwell και μεγαλύτερη ανθεκτικότητα.

Η ειδική διαδικασία ακονίσματος των μαχαιριών του WÜSTHOF που ονομάζεται PEtec (Precision Edge Technology) εξασφαλίζει ιδανική γωνία κοπής. Πρόκειται για μια τεχνολογία αιχμής όπου τα μαχαίρια ακονίζονται από ρομπότ που ελέγχονται και παρακολουθούνται από υπολογιστές. Το πλεονέκτημα αυτής της διαδικασίας είναι η ακριβής γεωμετρία σε όλο το μήκος της λεπίδας, η αξιοσημείωτη και εξαιρετικά υψηλή αρχική απόδοση κοπής του μαχαιριού, συγκρίσιμη με μια κοφτερή λεπίδα ξυραφιού, και, τέλος, η μεγάλη διάρκεια ζωής της λεπίδας.

Η σταθερή λεπίδα και η τέλεια γεωμετρία της λεπίδας προσφέρουν εξαιρετική απόδοση κοπής και ακριβή έλεγχο κατά την κοπή. Η αιχμηρή γωνία παρέχει ακόμη μεγαλύτερη οξύτητα, γεγονός που κάνει το κόψιμο σε φέτες πιο ευχάριστο. Χάρη στη σφηνοειδή κοπή, το μαχαίρι διεισδύει αβίαστα στο φαγητό.

Το τυπικό προστατευτικό είναι ενσωματωμένο ως μέρος της λεπίδας σε ένα κομμάτι χάλυβα. Εξασφαλίζει τη σωστή κατανομή του βάρους, προστατεύει τα δάχτυλα από την ολίσθηση στη λεπίδα και εξασφαλίζει ακριβή έλεγχο του μαχαιριού.

Η εργονομική λαβή είναι κατασκευασμένη από ανθεκτικό συνθετικό υλικό που είναι ανθεκτικό σε θραύσματα, χτυπήματα ή οξέα τροφίμων. Είναι ασφαλές για πλυντήριο πιάτων. Τα στελέχη στερεώνονται στο στέλεχος με τρία πριτσίνια. Η τέλεια συγκόλληση των επιμέρους τμημάτων αποτρέπει την παγίδευση καταλοίπων και βακτηρίων, έτσι ώστε τα μαχαίρια να πληρούν τα πρότυπα υγιεινής.

Ακόνισμα μαχαιριών WÜSTHOF

Κάθε μαχαίρι πρέπει να ακονίζεται από καιρό σε καιρό, καθώς γίνεται θαμπό μετά από παρατεταμένη χρήση. Για τη συντήρηση και την αναζωογόνηση της λεπίδας χρησιμοποιούνται επιχρωμιωμένες λειαντικές πέτρες, ενώ για το ακόνισμα των μαχαιριών συνιστούμε πέτρες ακονίσματος WÜSTHOF. Για τους λιγότερο έμπειρους, προσφέρουμε επίσης μύλους με ευκολότερο χειρισμό. Απλά περάστε το μαχαίρι απαλά μέσα από το αυλάκι λείανσης μερικές φορές και η λεπίδα θα αποκατασταθεί.

Ed. Η Wüsthof Dreizackwerk KG ιδρύθηκε στο Solingen ήδη από το 1814 και κατά τη διάρκεια των 200 ετών της ύπαρξής της, επτά γενιές της οικογένειας Wüsthof έχουν αναλάβει την ευθύνη. Διαθέτει μερικές από τις πιο προηγμένες, ιδιαίτερα αυτοματοποιημένες διαδικασίες παραγωγής στον κόσμο. Για παράδειγμα, στην παραγωγή μαχαιριών σε σχεδόν 40 στάδια, χρησιμοποιεί 100 ρομπότ.

Σήμερα, τα μαχαίρια WÜSTHOF πωλούνται σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η χρήση υλικών υψηλών προδιαγραφών και οι σύγχρονες τεχνολογίες που ελέγχονται από υπολογιστή καθιστούν τη χρήση και την προετοιμασία των τροφίμων εύκολη. Μια γαστρονομική απόλαυση από μόνη της.

Additional parameters

Category: Μαχαίρια Universal
Warranty: 2 years
Weight: 0.12 kg
Μήκος λεπίδας: 16 cm
Τύπος προϊόντος: Μαχαίρι Universal
Συλλογή: WÜSTHOF Classic
Margin: D
Μέγεθος: 16 cm
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
The item has been sold out…

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: