Μαχαίρι ψωμιού FIBRE CARBON, 2 26 cm, de Buyer

Code: DB428626
Brand: de Buyer
101 €
Online σε απόθεμα (1 pcs)

Το μαχαίρι ψωμιού De Buyer έχει οδοντωτή λεπίδα μήκους 25,6 cm από γερμανικό ατσάλι υψηλής ποιότητας. Ακραία κοφτερή κόψη, μοναδικό σύστημα ισορροπίας μαχαιριών που ταιριάζει στις ανάγκες του σεφ. Λαβή για άνετη και χωρίς κόπωση εργασία.

Detailed information

Product detailed description

POPIS

Το μαχαίρι ψωμιού και ζαχαροπλαστικής της συλλογής Fibre Karbon 2 της De Buyer έχει μακρύ πριονωτό μαχαίρι και είναι εξαιρετικά κοφτερό. Αυτό το μαχαίρι είναι ιδανικό για τον τεμαχισμό ψωμιού και άλλων αρτοσκευασμάτων χάρη στην πριονωτή λεπίδα του. Μπορεί να χειριστεί ακόμα και σκληρή κρούστα και να κόψει καθαρές φέτες χωρίς να σπάσει την αφράτη ψίχα.

Η λεπίδα είναι κατασκευασμένη από υψηλής ποιότητας γερμανικό ανοξείδωτο χάλυβα X50CrMoV15 (ειδικός χάλυβας μαχαιριών) με σκληρότητα 56 HRC (κλίμακα σκληρότητας Rockwell). Η σειρά FK2 διαθέτει ένα μοναδικό σύστημα εξισορρόπησης του μαχαιριού ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε σεφ. Απλά ξεβιδώστε το πόδι από ανοξείδωτο χάλυβα στη λαβή και αφαιρέστε την απαραίτητη ποσότητα ενθέτων από ανοξείδωτο χάλυβα.

Η λαβή του μαχαιριού κατασκευάζεται στο χέρι με στρώσεις ανθρακονήματος. Αυτό το καθιστά πολύ ανθεκτικό, ισχυρό και δίνει ένα ωραίο και άνετο κράτημα για κοπή χωρίς κόπωση. Το προστατευτικό προστατεύει τα δάχτυλα. Μια σχάρα μαχαιριών είναι ιδανική για την ασφαλή αποθήκευση των μαχαιριών σας.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΈΣ

Μήκος μαχαιριού: 40,5 cm

Μήκος λεπίδας: 26 cm

Υλικό: ειδικό μαχαίρι nocel, ανθρακονήματα (λαβή)

Χρώμα: ασημί, μαύρο (λαβή)

ΠΛΕΟΝΕΚΤΉΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΉΜΑΤΑ

plus

Το μαχαίρι ψωμιού έχει οδοντωτή λεπίδα και είναι ιδανικό για τον τεμαχισμό ψωμιού και άλλων αρτοσκευασμάτων.

Η λεπίδα είναι εξαιρετικά κοφτερή.

Η λεπίδα του μαχαιριού είναι κατασκευασμένη από γερμανικό ανοξείδωτο ατσάλι κορυφαίας ποιότητας.

Μοναδικό σύστημα εξισορρόπησης του μαχαιριού ανάλογα με τις ανάγκες του σεφ.

Το προστατευτικό προστατεύει τα δάχτυλα. Ομαλή μετάβαση μεταξύ προστατευτικού και λαβής.

Η εργονομική λαβή παρέχει ασφαλές, άνετο και ευχάριστο κράτημα για εργασία χωρίς κόπωση.

Το μαχαίρι είναι επίσης κατάλληλο για επαγγελματική χρήση.

ΠΡΑΚΤΙΚΈΣ ΣΥΜΒΟΥΛΈΣ

Πλυντήριο πιάτων: ΟΧΙ

Πλένετε πάντα το μαχαίρι μόνο σε κρύο νερό για να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη διάρκεια στην αιχμηρότητα.

Η ΔΙΑΦΟΡΆ ΜΕΤΑΞΎ ΜΙΑΣ ΑΚΟΝΙΣΤΙΚΉΣ ΠΈΤΡΑΣ, ΕΝΌΣ ΑΚΟΝΙΣΤΗΡΊΟΥ ΜΑΧΑΙΡΙΏΝ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΑΚΟΝΙΣΤΙΚΉΣ ΠΈΤΡΑΣ

Χρησιμοποιήστε το ακονιστήρι μαχαιριών κατά την τακτική συντήρηση - πριν από κάθε χρήση του μαχαιριού. Ωστόσο, χρησιμοποιήστε ένα ακονιστήρι ή μια πέτρα ακονίσματος μόνο μια φορά στο τόσο για να επαναφέρετε το μαχαίρι στην αρχική του οξύτητα, δηλαδή όταν το μαχαίρι είναι πραγματικά θαμπό.

ΠΛΑΚΑ ΜΑΧΑΡΙΟΥ

Το ακονιστήρι μαχαιριών χρησιμοποιείται για την τακτική συντήρηση των μαχαιριών. Χρησιμοποιήστε το ακονιστήρι μαχαιριών για να επαναφέρετε γρήγορα και εύκολα την αρχική οξύτητα των μαχαιριών σας. Χρησιμοποιήστε το ακονιστήρι για να διατηρήσετε τη λεπίδα. Δεν είναι εύκολο να δημιουργήσετε μια αιχμηρή άκρη σε ένα ήδη θαμπό μαχαίρι - σε αυτή την περίπτωση, επιλέξτε ένα ακονιστήρι μαχαιριών ή μια πέτρα ακονίσματος. Το ακονιστήρι διαθέτει λαβή και το τμήμα λείανσης μπορεί να έχει λεπτότερη ή χονδρότερη επιφάνεια. Το ακονιστήρι δεν είναι πρακτικό για τη συντήρηση μαχαιριών που είναι πολύ μεγάλα.

Το τμήμα λείανσης της λειαντικής πέτρας μπορεί να είναι κατασκευασμένο από διάφορα υλικά - διαμάντι, κεραμικό, ειδικό χάλυβα κοπής κ.λπ. Το μήκος του τμήματος ακονίσματος πρέπει να επιλέγεται ανάλογα με το μήκος των λεπίδων μαχαιριού που πρόκειται να ακονιστούν. Διαθέτουμε ακονιστήρια με τμήματα ακονίσματος από 20 cm έως 31,5 cm - ειδικό ακονιστήριο κρεοπωλείου για το ακόνισμα μεγάλων μαχαιριών.

Ακόνισμα του μαχαιριού με ακονιστήρι

broušení nože ocílkou

Κρατήστε το ακονιστήρι κάθετα στο ένα χέρι και το μαχαίρι στο άλλο χέρι (με κλίση περίπου 20° προς την επιφάνεια του ακονιστηρίου). Είναι καλύτερο να έχετε ένα στήριγμα (π.χ. ένα τραπέζι και μια πετσέτα για να μην γλιστράει το ακονιστήρι) για να διατηρείτε την ίδια γωνία σε όλη τη λεπίδα και να κρατάτε το ακόνισμα ακριβές. Η εργασία με το ακονιστήρι απαιτεί εξάσκηση για να αποφύγετε ανεπιθύμητα δόντια στη λεπίδα. Τραβήξτε το μαχαίρι από τη φτέρνα προς την άκρη της λεπίδας και επαναλάβετε το ίδιο από την άλλη πλευρά της λεπίδας (20 φορές σε κάθε πλευρά). Προσπαθήστε να διατηρήσετε την ίδια γωνία μεταξύ του μαχαιριού και του ακονιστηρίου και μην πιέζετε πολύ δυνατά.

ΑΚΟΝΙΣΤΉΡΙ ΜΑΧΑΙΡΙΏΝ

Το ακονιστήρι μαχαιριών χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση της αρχικής οξύτητας του μαχαιριού. Σε αντίθεση με το ακονιστήρι μαχαιριών, μπορεί να χειριστεί ακόμη και θαμπά μαχαίρια. Το ακονιστήρι μαχαιριών περιέχει τροχούς λείανσης από διάφορα υλικά, τους οποίους χρησιμοποιείτε για να τεντώσετε το μαχαίρι. Το ακόνισμα των μαχαιριών με το ακονιστήρι μαχαιριών είναι επομένως πολύ εύκολο και γρήγορο. Απλά περάστε τη λεπίδα σε όλο το μήκος του μαχαιριού με τους τροχούς λείανσης μερικές φορές και θα έχετε ξανά ένα απόλυτα κοφτερό μαχαίρι. Χρειάζεται να χρησιμοποιείτε το ακονιστήρι μόνο μία φορά το μήνα ή αν το μαχαίρι είναι ήδη θαμπό. Ένα ακονιστήρι μαχαιριών αρκεί για την τακτική συντήρηση πριν από την κοπή.

ΚΑΦΈ ΠΈΤΡΑ

Η πέτρα ακονίσματος μαχαιριών έχει επιφάνεια με ορισμένη τραχύτητα. Υπάρχει επίσης μια πέτρα λείανσης διπλού κόκκου με τη μία πλευρά χοντρή και την άλλη λεπτή. Η πέτρα ακονίσματος χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση της αρχικής οξύτητας των μαχαιριών - ως ακονιστήρι μαχαιριών. Η πέτρα λείανσης πρέπει να υγραίνεται πριν από τη χρήση και οι λεπίδες των μαχαιριών πρέπει να τοποθετούνται υπό τη σωστή γωνία (περίπου 12 - 15°).

Ακόνισμα μαχαιριών με λειαντική πέτρα

broušení nože brusným kamenem

Τοποθετήστε τη λεπίδα του μαχαιριού στο ένα άκρο της πέτρας και τραβήξτε το μαχαίρι ομοιόμορφα ελαφρώς προς τα δεξιά κατά τη λεπίδα. Γυρίστε το μαχαίρι και τραβήξτε με τον ίδιο τρόπο αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση. Να σαρώνετε πάντα όλο το μήκος της λεπίδας. Ωστόσο, προσέξτε να μην πιάσετε τη λεπίδα στην άκρη της πέτρας λείανσης. Τραβήξτε το μαχαίρι σαν να προσπαθείτε να κόψετε μια λεπτή φέτα από μια ξύστρα. Μην ασκείτε μεγάλη πίεση στο μαχαίρι. Αλέστε πρώτα σε μια πιο χοντρή επιφάνεια και στη συνέχεια σε μια πιο λεπτή επιφάνεια για να εξομαλύνετε τη λεπίδα και να αφαιρέσετε τα γρέζια.

ΚΌΚΚΟΣ ΤΗΣ ΠΈΤΡΑΣ ΛΕΊΑΝΣΗΣ

Επιλέξτε τον κόκκο της πέτρας λείανσης ανάλογα με τη χρήση του μαχαιριού. Η λεπίδα αλέθεται σε μια πέτρα λείανσης με πιο χοντρή άκρη, ιδανική για την κοπή μαλακών και ινώδους υφής υλικών, όπως λαχανικά ή κρέας. Σε πιο λεπτές πέτρες λείανσης (με μικρότερη χονδρότητα) έχετε μια λεία άκρη, η οποία είναι κατάλληλη για κοπή με πίεση και όχι με τράβηγμα, π.χ. όταν κόβετε ή γδέρνετε. Η προκύπτουσα ακμή εξαρτάται από τη χονδρότητα (κόκκους) της πέτρας λείανσης και τη γωνία υπό την οποία ακονίζετε το μαχαίρι.

Η κοκκομετρία (χονδρότητα) της πέτρας λείανσης δίνεται από έναν αριθμό που αντιστοιχεί στον αριθμό των ματιών του κόσκινου ανά ίντσα (25,4 mm), μέσα από τα οποία το λειαντικό πέφτει κατά το κοσκίνισμα. Έτσι, όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός, τόσο πυκνότερο είναι το κόσκινο και τόσο λεπτότερο το λειαντικό. Τα διεθνή πρότυπα FEPA (Federation of European Grinding Aid Manufacturers) υποδεικνύουν το μέγεθος του κόκκου, βλέπε πίνακα:

Μέγεθος κόκκου σύμφωνα με την FEPA

Λεκτικό όνομα

7, 8, 10, 12

rough

14, 16, 20, 22, 24, 30

rough

36, 40, 46, 54, 60

medium

70, 80, 90, 100, 120

fine

150, 180, 220, 240

πολύ λεπτή

280, 320, 400, 500, 600

ιδιαίτερα ευαίσθητα

800, 1000, 1200

εξαιρετικά λεπτό

Celozrnný chléb

ΨΩΜΊ ΟΛΙΚΉΣ ΆΛΕΣΗΣ ΧΩΡΊΣ ΖΎΜΩΜΑ

Συστατικά
3
φλιτζάνια (708 ml) ζεστό (όχι καυτό) νερό, 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη μαγιά, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι (π.χ. 1 κουταλιά της σούπας ξύδι, 3 φλιτζάνια (375 γρ.) αλεύρι σιταριού ή αλεύρι σπέλτας, 2,5 έως 3 φλιτζάνια (324 έως 389 γρ.) αλεύρι ολικής άλεσης, 1 έως 1,5 κουταλιά της σούπας αλάτι, ξηροί καρποί, σπόροι για γεύση

Διαδικασία
1. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το ζεστό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Το νερό δεν πρέπει να είναι ζεστό, αλλά μάλλον σε θερμοκρασία σώματος, ώστε να μην υποβαθμιστεί η μαγιά. Περιμένετε λίγα λεπτά μέχρι να δείτε ότι η μαγιά είναι ενεργή και σχηματίζει φυσαλίδες στην επιφάνεια, και στη συνέχεια προσθέστε το ξύδι και το λάδι.

2. Προσθέστε το απλό αλεύρι φλιτζάνι-φλιτζάνι, ανακατεύοντας καλά τη ζύμη ανάμεσα σε κάθε φλιτζάνι. Τώρα προσθέστε το αλεύρι ολικής αλέσεως και το αλάτι, πάλι σταδιακά, ανακατεύοντας καλά μεταξύ κάθε προσθήκης. Αυτή η ζύμη θα είναι πολύ λεπτή, πολτώδης και κολλώδης. Προσθέστε σπόρους, ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο σας αρέσει. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε βότανα, αποξηραμένες ντομάτες, σκόρδο ή τηγανητά κρεμμύδια.

3. Σκεπάστε με μια καθαρή πετσέτα και αφήστε το σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

4. Προθερμάνετε το φούρνο στους 185 °C. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, μεταφέρετε τη ζύμη στο ταψί ψωμιού (η ζύμη θα φτιάξει 2 καρβέλια). Πασπαλίστε την επιφάνεια με περισσότερους σπόρους και ψήστε για περίπου 50 λεπτά, μέχρι το ψωμί να ροδίσει από πάνω. Μπορείτε επίσης να καταλάβετε ότι το ψωμί είναι έτοιμο με την πρώτη ματιά, απλά και μόνο από το γεγονός ότι απομακρύνεται από τα πλαϊνά της φόρμας και εμφανίζεται ένα μικρό κενό περιμετρικά. Μόλις βγάλετε το ψωμί από το φούρνο, μπορείτε να το σύρετε ομαλά σε μια σχάρα όπου κρυώνει όμορφα χωρίς να καεί. Για να ελέγξετε αν το ψωμί έχει ήδη ψηθεί, χτυπήστε το κάτω μέρος του ψωμιού, θα πρέπει να ακούγεται κούφιο.
Πηγή συνταγής και εικόνα συνταγής: https://kitchenette.cz/clanek/73-celozrnny-chleb-bez-hneteni

ΣΥΝΤΑΓΉ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΚΌ ΨΩΜΊ ΜΕ ΚΎΜΙΝΟ

lngredience

200 γρ. αλεύρι σίκαλης (μπορεί να είναι και ολικής άλεσης), 300 γρ. αλεύρι ψωμιού σίτου, 200 γρ. απλό αλεύρι σίτου (μπορεί να είναι και ολικής άλεσης ή σπέλτα), κύμινο ολόκληρο (περίπου 15 γρ.), 15 γρ. φρέσκια μαγιά, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (ή μέλι, μελάσα, ...), 490 ml νερό (μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μπύρα, ορό γάλακτος), 15 γρ. αλάτι

Domácí kmínový chléb

Διαδικασία
1. Θρυμματίστε τη μαγιά στο μπολ του επεξεργαστή τροφίμων. Αν δεν έχετε επεξεργαστή τροφίμων, θα ζυμώσετε τη ζύμη με το χέρι. Προσθέστε τη ζάχαρη και ανακατέψτε με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει ένας αραιός πολτός. Ανακατέψτε με το νερό και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα.

2. Στη συνέχεια, προσθέστε όλα τα υπόλοιπα από τη συνταγή. Βάλτε τη μηχανή σε χαμηλή ταχύτητα και αφήστε τη να ζυμώσει για 10 λεπτά. Αν χρησιμοποιείτε οικιακό φούρνο, αφήστε το να ζυμωθεί για 30 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε τη ζύμη.

3. Βάλτε τη δουλεμένη και κολλώδη ζύμη ιδανικά σε ένα πλαστικό μπολ αλειμμένο με ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι. Αν δεν έχετε καπάκι, βάλτε το μπολ σε μια πλαστική σακούλα. Αφήστε τη ζύμη σε θερμοκρασία δωματίου να φουσκώσει για μία ώρα. Διπλώστε μία φορά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αυτό γίνεται τεντώνοντας τις άκρες της ζύμης και διπλώνοντάς τες στο κέντρο της ζύμης. Το κάνει στον άνθρωπο ακριβώς μέσα στο μπολ γύρω-γύρω.

4. Μετά από μία ώρα, λαδώστε λίγο τη γραμμή σας και τεντώστε τη ζύμη σε ένα περίπου τετράγωνο. Διπλώστε και σφίξτε για να σχηματίσετε έναν κώνο. Αλευρώστε το ντόνατ με αλεύρι σικάλεως και τοποθετήστε τον κώνο της ζύμης με τη ραφή προς τα πάνω. Μπορείτε να αφήσετε τη ζύμη να φουσκώσει σε ένα σουρωτήρι στρωμένο με μια πετσέτα και να την αλευρώσετε. Μετά την ανατροπή, η ένωση θα είναι από κάτω και δεν θα ξετυλίγεται κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Βάλτε τη ζύμη πίσω στη σακούλα και αφήστε την να φουσκώσει για μία ώρα. Μετά από περίπου 20 λεπτά, ανοίξτε το φούρνο με την πέτρα ψησίματος και το ταψί με το νερό. Αν ψήσετε σε ταψί, μπορείτε να ζεστάνετε αργότερα. Ο φούρνος πρέπει να έχει ελάχιστη θερμοκρασία 250 °C .

5. Αναποδογυρίστε προσεκτικά το ψημένο ψωμί, το οποίο έχει γεμίσει πλήρως το ταψί, πάνω σε ένα φτυάρι φύτευσης. Πασπαλίστε το με χοντρό αλεύρι ή καλαμποκάλευρο. Το ψωμί θα γλιστράει καλύτερα. Αν ψήνετε σε ταψί, είναι σημαντικό να μην το βγάλετε καθόλου. Κρυώνει γρήγορα και το ψωμί θα ραγίσει περιμετρικά. Ετοιμάστε περίπου 200 ml ζεστό νερό από ένα βραστήρα, μια λεπίδα ξυραφιού και ένα φτυάρι φύτευσης. Θα περάσει πολύ γρήγορα τώρα. Προσέξτε ιδιαίτερα τον ατμό!

6. Αναποδογυρίστε το ψωμί σε ένα φτυάρι, κόψτε το αν θέλετε και γλιστρήστε το γρήγορα σε μια πέτρα ή ένα ταψί στο φούρνο. Ρίξτε νερό στον κάτω δίσκο στο κάτω μέρος του φούρνου και κλείστε γρήγορα τον φούρνο. Ρυθμίστε το χρονόμετρο για 15 λεπτά.

7. Στη συνέχεια, μειώστε τη θερμοκρασία στους 190-200 °C . Αφαιρέστε το ταψί από το νερό και ψήστε για 30 λεπτά.

8. Αφήστε το να κρυώσει σε μια σχάρα. Μην κόψετε το ζεστό ψωμί! Θα είχατε συρρίκνωση.

Χρησιμοποιήστε τα παραπάνω υλικά για να ετοιμάσετε μια φρατζόλα βάρους 1200 γραμμαρίων.

Πηγή συνταγής και εικόνα συνταγής: http://www.pazitka.cz/ostatni/domaci-kminovy-chleba-z-drozdi/

Additional parameters

Category: Μαχαίρια Ψωμιού
Warranty: 2 years
Weight: 0.28 kg
Χρώμα: Μαύρο
Υλικό: Ανοξείδωτο ατσάλι
Μήκος λεπίδας: 26 cm
Τύπος προϊόντος: Μαχαίρι ψωμιού
Συλλογή: De Buyer Fiber Carbon
Margin: E
Μέγεθος: 26 cm
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Be the first who will post an article to this item!

Do not fill out this field: