Γιαπωνέζικα μαχαίρια

17 items total
Μαχαίρι Σεφ CHEF MANMOSU, 23 cm, Dellinger
Μαχαίρι Σεφ CHEF MANMOSU, 23 cm, Dellinger
Online σε απόθεμα (1 pcs)
197 €
DNGRSXLKH108
Ιαπωνικό μαχαίρι Σεφ PETTY, 15 cm, Dellinger
246 €
DNGRSXL9302
Μαχαίρι Σεφ RED CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
141 €
DNGRKH165
Ιαπωνικό μαχαίρι Σεφ SUJIHIKI, 24 cm, Dellinger
390 €
DNGRSXL9309
Μαχαίρι Σεφ SAMURAI, 20 cm, Dellinger
Μαχαίρι Σεφ SAMURAI, 20 cm, Dellinger
Online σε απόθεμα (3 pcs)
145 €
DNGRSXLKHP8
Μαχαίρι universal KITA NORTH DAMASCUS, 15 cm, Dellinger
Outlet
123 € –18 %
100 €
DNGRSXLKH135
Ιαπωνικό μαχαίρι KIRITSUKE SUPER GOU 20 cm, κόκκινο, Yaxell
New
YAX37134
Ιαπωνικό μαχαίρι Σεφ KANETSUGU MIYABI ISSHIN, 21 cm, Dellinger
68,24 €
DNGRSXL2005
Μαχαίρι κοπής KITA NORTH DAMASCUS, 20,5 cm, Dellinger
141 €
DNGRSXLKH134
Ιαπωνικό μαχαίρι KIRITSUKE RAN PLUS 20 cm, μαύρο, Yaxell
New
259 €
YAX36634
Ιαπωνικό μαχαίρι NAKIRI RAN PLUS 18 cm, μαύρο, Yaxell
New
247 €
YAX36604
Μαχαίρι λαχανικών SOK OLIVE SUNSHINE DAMASCUS, 17 cm, Dellinger DNGRKHOK7C
Μαχαίρι Σεφ BROWN CHEF KIRITSUKE, 20,5 cm, Dellinger
141 €
DNGRKH167
Ιαπωνικό μαχαίρι ψωμιού BREAD SAMURAI, 19,5 cm, Dellinger DNGRSXLKHP8B
Ιαπωνικό μαχαίρι KIRITSUKE BUNKA OCTAGONAL 27 cm, καφέ, Dellinger
New
DNGR8595705405981
Ιαπωνικό μαχαίρι GYUTO HARUKAZE PROFESSIONAL 20 cm, μαύρο, Dellinger
New
DNGR8594195884092

Ιαπωνικά μαχαίρια - κοφτερά σαν σπαθί

Τι είναι τα μαχαίρια ιαπωνικού τύπου

Τα ιαπωνικά μαχαίρια έχουν μακριά και λεπτή λεπίδα με αιχμηρή άκρη και χρησιμοποιήθηκαν αρχικά για την κοπή λεπτών φλουδών ωμού ψαριού και την προετοιμασία του σούσι. Είναι ελαφρύτερα, αισθάνονται πιο ισορροπημένα στο χέρι και είναι ιδανικά για εργασίες ακριβείας. Είναι κατασκευασμένα από σκληρότερο και λεπτότερο ατσάλι - ανοξείδωτο ατσάλι ή hagane, το οποίο είναι το ίδιο είδος ατσαλιού που χρησιμοποιείται για την κατασκευή ιαπωνικών σπαθιών. Οι λαβές των ιαπωνικών μαχαιριών είναι κατασκευασμένες από σκληρό ξύλο.

Για ποιο λόγο χρησιμοποιούνται τα ιαπωνικά μαχαίρια

Τα ιαπωνικά μαχαίρια - λόγω των μακρών, λεπτών λεπίδων τους - μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κοπή ψαριών ή μεγάλων κομματιών κρέατος (ειδικά για μπριζόλες). Υπάρχουν πολλοί τύποι ειδικών ιαπωνικών μαχαιριών (όπως τα Gyutou, Yanagi, Usuba ή Deba) που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για όλες τις εργασίες ακριβείας, από το ξεκοίλιασμα κοτόπουλου μέχρι το φιλετάρισμα ψαριών και το λεπτό κόψιμο οποιουδήποτε λαχανικού.

Στο Kulina θα βρείτε ποιοτικά ιαπωνικά μαχαίρια που κατασκευάζονται από αξιόπιστες μάρκες όπως Dellinger ή MIYABI. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε σφυρήλατα ιαπωνικά μαχαίρια από την ολλανδική μάρκα Forged ή να δείτε τα Ιαπωνικά μαχαίρια με τις καλύτερες πωλήσεις εδώ.

Πώς να ακονίσετε ένα ιαπωνικό μαχαίρι

Τα ιαπωνικά μαχαίρια μπορεί να είναι δίκοπα ή μονόκοπα (παραδοσιακά). Είναι κατασκευασμένα από σκληρό ατσάλι, το οποίο ακονίζεται ευκολότερα από το μαλακό ατσάλι που χρησιμοποιείται για τα δυτικά μαχαίρια. Για να ακονίσετε το μαχαίρι σας ιαπωνικού τύπου χρειάζεστε μια ακονιστήρι. Μπορείτε επίσης να πάτε το μαχαίρι σας σε έναν ειδικό.

Πώς να φροντίζετε το ιαπωνικό σας μαχαίρι

Τα ιαπωνικά μαχαίρια είναι μια επένδυση, οπότε αν θέλετε το ιαπωνικό σας μαχαίρι να κρατήσει για αιώνες, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε αυτούς τους απλούς κανόνες για τον καθαρισμό και την αποθήκευση των μαχαιριών σας:

  • τα μαχαίρια είναι συχνά κατάλληλα για πλύσιμο στο πλυντήριο πιάτων, αλλά σας συνιστούμε να καθαρίζετε το μαχαίρι σας με το χέρι, καθώς τα απορρυπαντικά του πλυντηρίου πιάτων μπορούν να καταστρέψουν την επιφάνεια της ατσάλινης λεπίδας
  • εάν ένα μαχαίρι έχει ξύλινη λαβή, μην το βάζετε στο πλυντήριο πιάτων
  • για να αποφύγετε την ξήρανση των ξύλινων λαβών, λαδώστε τις τακτικά με λινέλαιο ή κερί μέλισσας
  • όταν κόβετε με ιαπωνικό μαχαίρι, μην κόβετε απευθείας σε σκληρές επιφάνειες, όπως πέτρινη επιφάνεια εργασίας, νεροχύτη από ανοξείδωτο ατσάλι, πιάτο ή σε σανίδες κοπής από γυαλί, κεραμικό, μπαμπού και άλλες σκληρές ουσίες. Η μαλακή πλαστική σανίδα κοπής είναι η καλύτερη
  • να αποθηκεύετε τα μαχαίρια σας ξεχωριστά, ώστε να μην αμβλύνονται οι λεπίδες τους. Χρησιμοποιήστε ένα μπλοκ μαχαιριών ή μια θήκη μαχαιριών.
  • ακονίζετε τακτικά το μαχαίρι σας