Γνωρίζατε ότι το φλαμπέ προσθέτει μια εντελώς νέα διάσταση στα πιάτα σας; Μάθετε πώς να κάνετε φλαμπέ σωστά και, κυρίως, με ασφάλεια.
Ο όρος φλαμπέ προέρχεται από το γαλλικό flambér, που σημαίνει "καίω", και εν συντομία σημαίνει ότι προσθέτετε αλκοόλ στο φαγητό, το ανάβετε και το αφήνετε να καεί. Γιατί; Επειδή φαίνεται υπέροχο και προσθέτει εμφάνιση και γεύση στο φαγητό. Οι φλόγες καίνε το μεγαλύτερο μέρος του αλκοόλ, αλλά διατηρούν ίχνη από τις γεύσεις και τα αρώματά του – για παράδειγμα, βγάζουν τη γλυκύτητα από το ρούμι και τις λεπτές φρουτώδεις νότες από το κονιάκ. Και είναι επίσης λίγο θέμα σόου, ας το παραδεχτούμε.








