Πώς ξέρω ποιο είναι το καλύτερο αντικολλητικό τηγάνι;

nejlepsi neprilnava panev

Ποια τηγάνια είναι πραγματικά αντικολλητικά και ποια όχι; Για τι είναι κατάλληλο αυτό το είδος τηγανιού και για τι είναι πιο κατάλληλο ένα παραδοσιακό τηγάνι από ανοξείδωτο ατσάλι, χυτοσίδηρο ή χάλυβα; Μάθετε όλα αυτά και πολλά άλλα σε αυτό το άρθρο.

Γιατί το φαγητό καίγεται στο τηγάνι;

Ας ξεκινήσουμε με μια δύσκολη αρχή και ας μπούμε στη χημεία. Το ψήσιμο του φαγητού σε ένα τηγάνι είναι στην πραγματικότητα μια χημική αντίδραση πρωτεϊνών και ενώσεων σιδήρου, γι' αυτό και τα τηγάνια από χυτοσίδηρο και ατσάλι είναι συγκολλητικά.

Επομένως, μια μη συγκολλητική επιφάνεια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μη αντιδραστική χωρίς υπερβολή. Αυτή η αντιδραστικότητα μπορεί λίγο πολύ να μειωθεί στα συμβατικά τηγάνια με τη χρήση λαδιού, το οποίο γεμίζει τις κενές θέσεις αντίδρασης και η πρωτεΐνη δεν έχει τίποτα να αντιδράσει.

Ποιοτικά αντικολλητικά τηγάνια

Τα καλύτερα αντικολλητικά τηγάνια σύμφωνα με τις κριτικές των πελατών μας

neprilnava nebo ocelova panev
Για τι είναι καλό ένα αντικολλητικό τηγάνι;

Δεν είναι εύκολο να απαντηθεί αυτό το ερώτημα και ίσως δεν υπάρχει μια σωστή απάντηση, κάθε επιφάνεια έχει τους υποστηρικτές και τους επικριτές της. Κάθε τηγάνι έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και μαγειρεύει διαφορετικά. Ποιες είναι οι κύριες διαφορές μεταξύ του μαγειρέματος σε ένα αντικολλητικό και ένα συμβατικό τηγάνι;

  • Μέγιστη θερμοκρασία
    Ο χάλυβας, ο ανοξείδωτος χάλυβας και ο χυτοσίδηρος αντέχουν σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Μια όμορφη τραγανή κρούστα δημιουργείται στο κρέας χάρη στο φαινόμενο Leidenfrost, όπου το κρέας ξεφλουδίζει από το τηγάνι και φουσκώνει από τον ατμό. Τα αντικολλητικά τηγάνια δεν μπορούν να το κάνουν αυτό και επομένως δεν θα πετύχετε ποτέ ένα θεαματικό τραγανό στρώμα στο κρέας.
  • Προθέρμανση
    Η υψηλή θερμοκρασία σχετίζεται εν μέρει με τη θέρμανση. Ενώ το λάδι και όλα τα υλικά τοποθετούνται σε ένα κλασικό τηγάνι όταν αυτό είναι ζεστό, τα αντικολλητικά τηγάνια δεν αντέχουν καλά τη θέρμανση. Το φαγητό προετοιμάζεται σε μέτρια θερμοκρασία και χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτεί.
  • Tuk
    Όλη η προσπάθεια για τη δημιουργία μιας αντικολλητικής επιφάνειας αφορά στην πραγματικότητα το λίπος. Με την άνοδο της υγιεινής διατροφής, πολλοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να κόψουν τα περιττά λιπαρά από τη διατροφή τους και να ετοιμάσουν γεύματα χωρίς λάδι. Φυσικά, αυτό είναι αδύνατο σε ένα συμβατικό τηγάνι, όπως εξηγήσαμε παραπάνω.
Τηγάνια
Η συμβουλή μας
Διαβάστε επίσης
->
velikost pánve
Πώς να επιλέξετε το σωστό μέγεθος τηγανιού;
Γνωρίζατε ότι η επιλογή του σωστού μεγέθους τηγανιού μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην ποιότητα και τη γεύση του φαγητού σας. Σε αυτόν τον οδηγό, θα μάθετε πώς να επιλέξετε το μέγεθος που ταιριάζει στις μαγειρικές ανάγκες του νοικοκυριού σας.

panev titan
Υπερσύγχρονα τηγάνια τιτανίου
  • Εξαιρετικές θερμικές ιδιότητες
    Το εσωτερικό στρώμα των μαγειρικών σκευών τιτανίου είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο, το οποίο έχει πολύ καλή θερμική αγωγιμότητα και συνεπώς αντιδρά γρήγορα στις μεταβολές της θερμοκρασίας, μια επιθυμητή ιδιότητα στην υψηλή κουζίνα. Τα περισσότερα τηγάνια συμπληρώνονται από μια λαβή από ανθεκτικό στη θερμότητα πλαστικό, έτσι ώστε το φαγητό να μπορεί να τελειώσει στο φούρνο. Ελέγχετε πάντα αυτές τις πληροφορίες με το συγκεκριμένο προϊόν!
  • Ο αδάμαστος πιεστικός
    Όχι μόνο έχουν τηγάνια τιτανίου καλές θερμικές ιδιότητες, αλλά είναι επίσης πολύ ανθεκτικά. Αν δεν τα κόψετε με μαχαίρι, δεν θα τα πληγώσετε. Δεν θα πάθουν ζημιά αν τα ρίξετε στο πεζοδρόμιο ή από απότομες αλλαγές στη θερμοκρασία, οι οποίες θα παραμόρφωναν, για παράδειγμα, ένα ταψί από πρεσαριστό αλουμίνιο.
  • Χαμηλή συντήρηση
    Ο Τιτάνας είναι επίσης ευχάριστος στη συντήρηση. Δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με ειδικά προϊόντα ή διαδικασίες. Απλώς το μαγειρεύετε και το βάζετε στο πλυντήριο πιάτων. Δεν θα το βλάψετε καν τρίβοντάς το ή μουλιάζοντάς το. Ο Τιτάνας δεν αλλάζει χρώμα και διατηρεί την εμφάνισή του χωρίς καμία συντήρηση.

    Τα κορυφαία τηγάνια τιτανίου παρέχονται στην αγορά μας από γερμανικές εταιρείεςWOLL aZWILLING. Και οι δύο μάρκες προσφέρουν ασυμβίβαστη ποιότητα και διαχρονικό σχεδιασμό. Όποιο τηγάνι κι αν επιλέξετε από το χαρτοφυλάκιό τους, θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι.
Περισσότερα για τα τηγάνια τιτανίου

Δημοφιλή τηγάνια τιτανίου

panev hlinik
Τηγάνια αλουμινίου με αντικολλητική επίστρωση

Μαγειρικά σκεύη αλουμινίουΤο είναι πολύ δημοφιλές λόγω της υψηλής αγωγιμότητάς του. Ωστόσο, υπάρχει συχνά ένα ερωτηματικό σχετικά με το αν τα μαγειρικά σκεύη από αλουμίνιο είναι ασφαλή για την υγεία. Μην ανησυχείτε, δεν είναι δηλητηριώδες καθεαυτό, το πολύ-πολύ να απελευθερώσει ανεπιθύμητες ουσίες κατά το μαγείρεμα όξινων τροφών, αλλά μόνο στην περίπτωση του μη επικαλυμμένου αλουμινίου. Και αυτά τα μαγειρικά σκεύη δεν χρησιμοποιούνται σχεδόν καθόλου πια.

Τα μαγειρικά σκεύη με πυρήνα αλουμινίου έχουν μια αντικολλητική επίστρωση που ψεκάζεται πάνω τους, και συχνά εκεί είναι θαμμένος ο σκύλος. Το ίδιο το αλουμίνιο έχει εξαιρετικές ιδιότητες και είναι πολύ ανθεκτικό, αλλά ορισμένα φινιρίσματα δεν είναι και τα πιο ευτυχισμένα και παραδόξως μειώνουν την ποιότητα του συνολικού προϊόντος. Τι πρέπει να προσέξετε όταν αγοράζετε ένα τηγάνι αλουμινίου με αντικολλητική επίστρωση;

  • Μέθοδος παραγωγής
    Αν η τιμή ενός τηγανιού αλουμινίου σας φαίνεται ύποπτα χαμηλή, εξετάστε τη μέθοδο παραγωγής. Τα φτηνά τηγάνια συνήθως πρεσάρονται από πολλές στρώσεις. Μπορεί να είναι φθηνότερα, αλλά δεν ανταποκρίνονται καλά στις μεταβολές της θερμοκρασίας και παραμορφώνονται εύκολα με την πάροδο του χρόνου. Τα χυτά τηγάνια είναι καλύτερης ποιότητας, τα οποία είναι πιο σταθερά και επίσης διαρκούν πολύ περισσότερο.
  • Ποιότητα
    Η αλήθεια ότι η ποιότητα μετράει, η οποία έχει επαναληφθεί εκατοντάδες φορές, ισχύει φυσικά και σε αυτή την περίπτωση. Μην μπείτε στον πειρασμό μιας ειδικής προσφοράς για ένα μη επώνυμο τηγάνι κάπου στο σούπερ μάρκετ. Μπορεί να έχετε μια φτηνή προσφορά, αλλά σίγουρα δεν είναι χρήματα που ξοδεύονται καλά. Τα φτηνά προϊόντα είναι συχνά κακής ποιότητας και η επίστρωση είναι λεπτή και φθείρεται εύκολα.
  • Συντήρηση
    Η συντήρηση των μαγειρικών σκευών αλουμινίου είναι σχετικά εύκολη. Η κατευθυντήρια αρχή είναι να χρησιμοποιείτε ήπια προϊόντα και μαλακά σφουγγάρια, ξεχάστε τα συρμάτινα πανιά και τις χονδροειδείς άμμες καθαρισμού. Η ίδια αρχή παραμένει και κατά το μαγείρεμα. Μη χρησιμοποιείτε ποτέ μεταλλικές περιστρεφόμενες πλάκες και εργαλεία, αγοράστε κλασικά βοηθήματα από ξύλο, πλαστικό ή σιλικόνη και η επιφάνεια του τηγανιού θα σας εξυπηρετεί για πολύ καιρό.

    Τηγάνια αλουμινίου με αντικολλητική επιφάνεια είναι αρκετά διαδεδομένα, οπότε μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη γκάμα από αυτά τα αντικολλητικά τηγάνια από κορυφαίες μάρκες όπως De Buyer, Eva Solo ή Tefal. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε κλασικά τηγάνια, τηγάνια γουόκ, τηγάνια για τηγανίτες ή τηγάνια σοτέ.
Περισσότερα για τα αντικολλητικά τηγάνια αλουμινίου

Εξαιρετικά τηγάνια αλουμινίου

panve keramika
Είναι τα κεραμικά τηγάνια πραγματικά αντικολλητικά;

Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι. Οι ιδιότητές τους μοιάζουν μάλλον περισσότερο με το σμάλτο και είναι σχεδόν χωρίς πόρους. Παρόλα αυτά, θα χρειαστείτε τουλάχιστον μια μικρή ποσότητα λαδιού όταν τηγανίζετε. Ωστόσο, αν θέλαμε να συγκρίνουμε τα κεραμικά με άλλα αντικολλητικά τηγάνια, τα κεραμικά θα κατέληγαν στη χαμηλότερη θέση της νοητής λίστας.

Κεραμικά τηγάνια ωστόσο, έχουν τα αναμφισβήτητα πλεονεκτήματά τους. Χάρη στον αγώγιμο πυρήνα αλουμινίου, η απόκριση στις αλλαγές της θερμοκρασίας είναι γρήγορη, ώστε να έχετε τον απόλυτο έλεγχο ολόκληρης της διαδικασίας μαγειρέματος. Το κεραμικό είναι ανθεκτικό, εύκολο στη συντήρηση και δεν γρατζουνιέται τόσο εύκολα όσο το τεφλόν.

Περισσότερα για τα κεραμικά τηγάνια

Δημοφιλή κεραμικά τηγάνια


vypalena panev


Δημιουργήστε μια αντικολλητική επίστρωση σε τηγάνια από ανοξείδωτο χάλυβα, χάλυβα ή χυτοσίδηρο.

Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα φυσικό αντικολλητικό στρώμα σε κανονικά τηγάνια από ανοξείδωτο ατσάλι, χάλυβα ή χυτοσίδηρο, καίγοντάς τα (καρυκεύοντάς τα). Απλώς θερμαίνετε το τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία και ρίχνετε μέσα ένα λεπτό στρώμα βρώσιμου λαδιού. Κρατήστε τη φωτιά σε υψηλή θερμοκρασία για τουλάχιστον δέκα λεπτά, το λάδι πρέπει να καπνίζει, στη συνέχεια στραγγίξτε το, σκουπίστε το με ένα στεγνό πανί και είστε έτοιμοι. Χυτοσίδηρος, χάλυβας ή ανοξείδωτο ατσάλι; Ποιο τηγάνι είναι καλύτερο;


Ποιοτικά τηγάνια από χυτοσίδηρο, ανοξείδωτο χάλυβα και χάλυβα


jakou vybrat panev
Ποιο τηγάνι να επιλέξω;

Όπως αναφέραμε παραπάνω, κάθε μάγειρας προτιμά διαφορετικά χαρακτηριστικά τηγανιού. Αποφασίστε σύμφωνα με τη δική σας εμπειρία και αίσθηση. Ωστόσο, εδώ είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας όταν επιλέγετε ένα τηγάνι.

  • Τι θα ετοιμάσω στο τηγάνι
    Αν πρόκειται να μαγειρέψετε κρέας ή λαχανικά χωρίς λίπος, τότε αναζητήστε οπωσδήποτε τιτάνιο ή αλουμίνιο με αντικολλητική επίστρωση. Από τη δική μας εμπειρία, συνιστούμε να αγοράσετε ένα αντικολλητικό τηγάνι για υγιεινό μαγείρεμα χωρίς λίπος και ένα κλασικό τηγάνι για μπριζόλες.
  • Τιμή
    Η αρχική επένδυση σε ένα τηγάνι καλής ποιότητας μπορεί να φαίνεται υψηλή, αλλά είναι σίγουρα καλύτερο να αγοράσετε ένα ποιοτικό κομμάτι την πρώτη φορά, το οποίο θα διαρκέσει πολύ περισσότερο από τα κακής ποιότητας προϊόντα. Αν ψάξετε αρκετά, είναι βέβαιο ότι θα βρείτε έναν λογικό συμβιβασμό μεταξύ τιμής και ποιότητας.
  • Τι άλλο περιμένω από το τηγάνι
    Πρέπει να αναρωτηθεί κανείς πόσο θέλω να φροντίζω το τηγάνι. Θέλω να το πλύνω στο πλυντήριο πιάτων ή δεν με πειράζει να το τρίβω με το χέρι; Στη συνέχεια, αποφασίζουμε ανάλογα με το μέγεθος της οικογένειας, τα μικρότερα νοικοκυριά θα είναι εντάξει με ένα τηγάνι με διάμετρο έως 26 εκατοστά για την προετοιμασία του φαγητού, οι μεγαλύτερες οικογένειες θα επιλέξουν ένα τηγάνι με διάμετρο περίπου 30 εκατοστά.
Μεγάλα τηγάνια
ΣΥΧΝΈΣ ΕΡΩΤΉΣΕΙΣ
Η πιο συχνή ερώτηση
Είναι ασφαλές να χρησιμοποιείτε αντικολλητικά τηγάνια;
Ναι, είναι ασφαλή όταν χρησιμοποιούνται σωστά. Αποφύγετε την υπερθέρμανση πάνω από τους 260 °C.
Ποια πιάτα είναι τα πιο υγιεινά;
Αν ψάχνετε για ένα τηγάνι στο οποίο δεν θέλετε να σκέφτεστε τους κινδύνους για την υγεία από την καταστροφή της επιφάνειας, μπορείτε να επιλέξετε το σμάλτο, το τιτάνιο, τον άνθρακα ή τον ανοξείδωτο χάλυβα ή το κεραμικό.
Τι είναι το PFOA free;
Το PFOA είναι η ονομασία του υπερφθοροοκτανοϊκού οξέος (δόξα τω Θεώ για αυτές τις συντομογραφίες). Έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε αντικολλητικά φινιρίσματα μαγειρικών σκευών και έχει αποδειχθεί ότι έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία. Επομένως, το PFOA free είναι μια ετικέτα για προϊόντα που δεν έχουν καμία σχέση με αυτό το οξύ.
Τι είδους αντικολλητικό τηγάνι για επαγωγή;
Όταν μαγειρεύετε σε επαγωγικές εστίες, πρέπει να προσέχετε το υλικό των μαγειρικών σκευών κατά την επιλογή τους. Βεβαιωθείτε ότι το μοντέλο που θα επιλέξετε διαθέτει σιδηρομαγνητική βάση για να είναι δυνατή η μαγειρική με επαγωγή.
Πώς να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής ενός αντικολλητικού τηγανιού;
Χρησιμοποιήστε ξύλινα σκεύη ή σκεύη σιλικόνης και πλύνετε το στο χέρι.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω αντικολλητικό τηγάνι σε επαγωγικές εστίες;
Ναι, εάν επισημαίνεται ότι είναι συμβατό με επαγωγή.
Γιατί δημιουργούνται γρατσουνιές σε ένα αντικολλητικό τηγάνι;
Λόγω μεταλλικών σκευών, ακατάλληλου καθαρισμού ή αποθήκευσης.
Είναι δυνατόν να μαγειρέψετε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λίπος;
Ναι, η επιφάνεια είναι αντικολλητική και επιτρέπει το μαγείρεμα χωρίς λίπος.