Ψησταριές και αξεσουάρ υγραερίου

5 items total
Ψησταριά υγραερίου MINICHEF, 420 G, Outdoorchef
369 € –0 %
366 €
ODCH1812805
Ψησταριά υγραερίου FIREGLOBE, Eva Solo
Outlet
894 € –20 %
715 €
ES571406
Ψησταριά υγραερίου σε σετ CHELSEA, 420 G, Outdoorchef
348 € –0 %
345 €
ODCH1812048
Ψησταριά υγραερίου AMBRI 480 G BLACK EVO, Outdoorchef
576 €
ODCH1812866

Ψησταριά υγραερίου & αξεσουάρ - ένας τέλειος συνδυασμός για μαγείρεμα σε εξωτερικούς χώρους

Όταν πρόκειται για μαγείρεμα σε εξωτερικούς χώρους, τίποτα δεν είναι καλύτερο από την απλότητα και την προσαρμοστικότητα μιας ψησταριά υγραερίου. Μπορείτε να ρυθμίσετε γρήγορα και απλά την ιδανική θερμοκρασία για το ψήσιμο, το ψήσιμο ή το κάπνισμα των αγαπημένων σας φαγητών με το γύρισμα ενός κουμπιού.

Και με τα κατάλληλα αξεσουάρ, μπορείτε να απογειώσετε την ψησταριά υγραερίου και να δημιουργήσετε φανταστικά δείπνα που θα εντυπωσιάσουν την οικογένεια και τους φίλους σας.

Τι είναι οι ψησταριές αερίου

Οι ψησταριές αερίου είναι υπαίθριες συσκευές μαγειρέματος που θερμαίνουν μια επιφάνεια μαγειρέματος με προπάνιο ή φυσικό αέριο. Είναι μια δημοφιλής εναλλακτική λύση στις παραδοσιακές ψησταριές με κάρβουνα, καθώς θερμαίνονται ταχύτερα και παρέχουν ακριβέστερο έλεγχο της θερμοκρασίας.

Οι ψησταριές αερίου αποτελούνται από έναν καυστήρα από ανοξείδωτο ατσάλι ή χυτοσίδηρο, μια επιφάνεια μαγειρέματος, όπως μια σχάρα σχάρας ή ένα κάλυμμα, και μια δεξαμενή προπανίου. Ένα κουμπί χρησιμοποιείται για την εκκίνηση της πηγής θερμότητας και η θερμοκρασία μπορεί να ρυθμιστεί με κουμπιά ελέγχου.

Οι ψησταριές αερίου διατίθενται σε ένα ευρύ φάσμα μεγεθών και τύπων και είναι δημοφιλείς τόσο για το μαγείρεμα στο σπίτι όσο και για τη χρήση σε εστιατόρια, φορτηγά φαγητού και άλλες εμπορικές εγκαταστάσεις.

Στο Kulina θα βρείτε μερικές ωραίες ψησταριές αερίου από παγκοσμίως γνωστές μάρκες όπως Eva Solo, Outdoorchef, και Rösle.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της χρήσης ψησταριών αερίου

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα στη χρήση μιας ψησταριά υγραερίου για το μαγείρεμα σε εξωτερικούς χώρους:

  • Ευκολία: Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της χρήσης μιας ψησταριά υγραερίου είναι η ευκολία που προσφέρει. Σε αντίθεση με τις ψησταριές ξυλάνθρακα, οι οποίες μπορεί να χρειαστούν χρόνο για να αναφλεγούν και να ζεσταθούν, οι ψησταριές αερίου μπορούν να ενεργοποιηθούν με το πάτημα ενός κουμπιού και είναι έτοιμες να μαγειρέψουν μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτό τα καθιστά εξαιρετική επιλογή για ταραχώδεις καθημερινές βραδιές ή απρογραμμάτιστες συγκεντρώσεις στον κήπο.
  • Έλεγχος θερμοκρασίας: Ένα άλλο πλεονέκτημα των ψησταριών αερίου είναι η δυνατότητα ακριβούς ελέγχου της θερμοκρασίας μαγειρέματος. Οι περισσότερες ψησταριές αερίου διαθέτουν πολλαπλούς καυστήρες που μπορούν να ελεγχθούν ξεχωριστά, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε διαφορετικές ζώνες θερμοκρασίας στη σχάρα. Αυτό σας επιτρέπει να προετοιμάζετε πολλά είδη φαγητού ταυτόχρονα και εγγυάται ότι κάθε πιάτο μαγειρεύεται στην εντέλεια.
  • Ευελιξία: Ψησταριές αερίου σας επιτρέπουν επίσης να προετοιμάσετε μια ποικιλία φαγητών. Μπορείτε να μαγειρέψετε μια ποικιλία γευμάτων σε μια ψησταριά υγραερίου, όπως κρέατα, θαλασσινά, λαχανικά, ακόμη και πίτσα. Ορισμένες ψησταριές αερίου διαθέτουν ακόμη και πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως πλευρικούς καυστήρες και εξαρτήματα ψησίματος, τα οποία αυξάνουν την ποικιλία των γευμάτων που μπορείτε να μαγειρέψετε.
  • Εύκολο καθάρισμα: Σε γενικές γραμμές, οι ψησταριές αερίου καθαρίζονται ευκολότερα από τις ψησταριές ξυλάνθρακα. Δεν υπάρχουν υπολείμματα στάχτης ή κάρβουνου για καθαρισμό και οι σχάρες μαγειρέματος αφαιρούνται και καθαρίζονται εύκολα με μια βούρτσα ή ένα σφουγγάρι.
  • Μακροζωία: Από ανθεκτικά υλικά όπως ανοξείδωτο ατσάλι ή χυτοσίδηρο. Απαιτούν ελάχιστη συντήρηση και μπορούν να διαρκέσουν πολλά χρόνια με την κατάλληλη φροντίδα και συντήρηση.

Πώς μπορώ να επιλέξω το εξάρτημα που χρειάζομαι για την ψησταριά υγραερίουμου

Με τις πολυάριθμες επιλογές, η επιλογή των κατάλληλων εξαρτημάτων για την ψησταριά υγραερίου μπορεί να είναι δύσκολη. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αποφασίζετε ποια αξεσουάρ είναι κατάλληλα για εσάς:

Μέγεθος σχάρας: Λάβετε υπόψη το μέγεθος και τον τύπο της ψησταριά υγραερίου που διαθέτετε. Οι μεγαλύτερες ψησταριές μπορεί να απαιτούν τη χρήση πρόσθετου εξοπλισμού ή σχαρών. Ορισμένα αξεσουάρ μπορεί επίσης να είναι συγκεκριμένα για συγκεκριμένο μοντέλο ή μάρκα, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τη συμβατότητα πριν από την αγορά.

Στυλ μαγειρέματος: Σκεφτείτε τα είδη των φαγητών που σας αρέσει να μαγειρεύετε στην ψησταριά υγραερίου. Μια πλάκα σχάρας μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή αν προτιμάτε να μαγειρεύετε το πρωινό σας στη σχάρα.

Περιηγηθείτε στην επιλογή μας σε εργαλεία και αξεσουάρ ψησίματος και αν δεν είστε ακόμα σίγουροι για το ποια ψησταριά να επιλέξετε, διαβάστε τον πλήρη οδηγό μας για την αγορά της τέλειας ψησταριάς για την οικογένειά σας.