Εμφάνιση φίλτρων
Εμφάνιση φίλτρων
20 προϊόντα
Τηγάνια για κρέπες (crêpes)
Η προετοιμασία τέλειων κρεπών απαιτεί ένα ειδικό τηγάνι για κρέπες που θα εξασφαλίσει ομοιόμορφο ψήσιμο και εύκολο χειρισμό. Τα τηγάνια για κρέπες έχουν χαμηλό χείλος και φαρδιά επίπεδη επιφάνεια, που επιτρέπει την εύκολη εξάπλωση της ζύμης και το άνετο γύρισμά της. Διάφορα υλικά προσφέρουν διαφορετικές ιδιότητες, επιτρέποντας σε όλους να επιλέξουν το σωστό τηγάνι ανάλογα με τις προτιμήσεις τους. Διαβάστε πώς να επιλέξετε το καλύτερο τηγάνι για κρέπες.
Πλεονεκτήματα των διαφόρων υλικών στα τηγάνια για κρέπες
- Ατσάλινα τηγάνια – το τηγάνι από ανθρακούχο χάλυβα είναι δημοφιλές στους επαγγελματίες λόγω της υψηλής θερμικής αγωγιμότητας και της φυσικής αντικολλητικής ιδιότητας που αποκτά με την τακτική χρήση. Ωστόσο, απαιτεί σωστή φροντίδα, συμπεριλαμβανομένου του καψίματος και της τακτικής επεξεργασίας με λάδι.
- Τηγάνια τιτανίου – συνδυάζουν την ελαφρότητα με την υψηλή αντοχή. Είναι αντικολλητικά, ανθεκτικά στις γρατζουνιές και επιτρέπουν το μαγείρεμα με ελάχιστη ποσότητα λίπους. Καθαρίζονται εύκολα και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.
- Αντικολλητικά τηγάνια – ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν ένα ελαφρύ και εύχρηστο τηγάνι. Η αντικολλητική επιφάνεια διευκολύνει την προετοιμασία και το γύρισμα των κρεπών, αλλά απαιτεί προσεκτικό χειρισμό, όπως η χρήση ξύλινων ή σιλικονούχων εργαλείων.
Συμβουλές για τη συντήρηση των τηγανιών για κρέπες
- Καθαρισμός – αφού κρυώσει το τηγάνι, πλύντε το με ζεστό νερό και ήπιο απορρυπαντικό με ένα μαλακό σφουγγάρι. Αποφύγετε τη χρήση λειαντικών καθαριστικών ή συρμάτινων σφουγγαριών, τα οποία μπορεί να βλάψουν την αντικολλητική επιφάνεια.
- Προστασία της επιφάνειας – όταν μαγειρεύετε σε αντικολλητικά τηγάνια, χρησιμοποιήστε ξύλινες ή σιλικονούχες σπάτουλες άπλωσης ζύμης ή σπάτουλες γυρίσματος, για να αποφύγετε τις γρατζουνιές στην αντικολλητική επίστρωση.
- Αποθήκευση – Εάν στοιβάζετε τα τηγάνια το ένα πάνω στο άλλο, τοποθετήστε μια προστατευτική βάση ανάμεσά τους, για να αποφύγετε τη φθορά της επιφάνειας.
Τα καλύτερα τηγάνια για κρέπες
Αν θέλετε ένα πραγματικά ποιοτικό τηγάνι για κρέπες, εμπιστευτείτε κάποιον από αυτούς τους κατασκευαστές:- De Buyer – Μια γαλλική μάρκα που ειδικεύεται σε ατσάλινα τηγάνια, τα οποία διακρίνονται για την εξαιρετική θερμική αγωγιμότητα και τα αυθεντικά αποτελέσματα κατά την παρασκευή κρέπας.
- Woll – Ένας γερμανός κατασκευαστής τηγανιών τιτανίου με εξαιρετικά ανθεκτική αντικολλητική επιφάνεια, ιδανικά για εύκολο γύρισμα κρέπας και μακροχρόνια χρήση.
- Tefal – Μια καινοτόμος μάρκα που προσφέρει αλουμινένια τηγάνια με αντικολλητική επίστρωση και πρακτικά χαρακτηριστικά, όπως ο θερμοδείκτης Thermo-Spot για τη σωστή θερμοκρασία.
Επιλέγοντας το σωστό τηγάνι, θα εξασφαλίσετε ότι οι κρέπες σας θα είναι πάντα τέλεια λεπτές, ομοιόμορφα ψημένες και εύκολες στο χειρισμό.
Η συμβουλή μας
Διαβάστε επίσης
Συνταγή για τις καλύτερες κρέπες
Θέλετε να μάθετε όλα τα μυστικά για τις κρέπες των σεφ μας από το Chefparade; Δεν υπάρχει αμφιβολία! Είναι ένας άσσος στο μανίκι σας – ένα υπέροχο πρωινό ή ένα γρήγορο επιδόρπιο, ιδανικό για να ικανοποιήσετε την επιθυμία των καλεσμένων σας για κάτι γλυκό.