Τρίφτης τεσσάρων πλευρών κουζίνας - το απαραίτητο εργαλείο σας για την προετοιμασία φαγητού
Χειροκίνητοι τρίφτες τεσσάρων πλευρών κουζίνας
Ο τρίφτης τεσσάρων πλευρών είναι ένα εργαλείο κουζίνας με αιχμηρές τρύπες, που χρησιμοποιείται συνήθως για το τρίψιμο λαχανικών, τυριού, ξύσματος λεμονιού ή πορτοκαλιού, μπαχαρικών (τζίντζερ, σκόρδου ή μοσχοκάρυδου) και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για το τρίψιμο άλλων μαλακών τροφίμων (π.χ. βούτυρο). Είναι ένα βασικό ξύλινες κουτάλες μαγειρικής, παρόμοιο με spiralizéry ή μαντολίνα.
Πώς μπορώ να διασφαλίσω την ασφάλεια κατά τη χρήση ενός τρίφτη τεσσάρων πλευρών;
Παρόλο που το τρίψιμο είναι πολύ ασφαλέστερο από το κόψιμο κρέατος με μαχαίρι, πρέπει να λαμβάνεται κάποια προσοχή κατά τη χρήση του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε προστατευτικά δακτύλων και οι τρίφτες μας διαθέτουν λαστιχένια στοπ στο κάτω μέρος ή στις άκρες, τα οποία αποτρέπουν την ανεπιθύμητη ολίσθηση.
Τι είδους τρίφτες μπορώ να επιλέξω;
Υπάρχουν διάφοροι τύποι τρίφτες κουζίνας και η επιλογή τους εξαρτάται από το αποτέλεσμα που θέλετε να επιτύχετε και από τα τρόφιμα που θέλετε να τρίψετε.
- Τρίφτες πολλαπλών όψεων: Αυτός ο τύπος τρίφτη έχει συνήθως τέσσερις επιφάνειες με διαφορετικούς τύπους οπών (μεγάλες, μικρότερες, χοντρές, για φέτες). Η λαβή στο πάνω μέρος παρέχει σταθερό κράτημα και οι διάφορες επιφάνειες τριψίματος καθιστούν αυτόν τον τύπο τρίφτη ένα ευέλικτο εργαλείο κουζίνας.
- Επίπεδος τρίφτης: Αυτός ο τύπος τρίφτη (που ονομάζεται επίσης τρίφτης τεσσάρων πλευρών) είναι πολύ εύκολος στη χρήση, επειδή είναι επίπεδος, συγκρατείται καλά σε οποιοδήποτε μπολ και αποθηκεύεται πιο εύκολα. Διαθέτει μία πλάκα πλέγματος με σχετικά μεγάλη επιφάνεια πλέγματος.
- Zester: Είναι ένας στενός τρίφτης για λεμόνια και άλλα εσπεριδοειδή, ο οποίος χρησιμοποιείται για να τρίβετε τη φλούδα λεμονιών και άλλων εσπεριδοειδών, αλλά είναι επίσης πολύ χρήσιμος για να τρίψετε σκόρδο, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο ή σκληρό τυρί, όπως παρμεζάνα.
- Τρίφτης: Ένας τρίφτης με εναλλάξιμους κάδους για λεπτό ή χοντρό τρίψιμο είναι το ιδανικό εργαλείο για να τρίψετε μεγαλύτερες ποσότητες τυριού, καρότα, αγγούρια, πατάτες, κολοκυθάκια ή σοκολάτα. Τα τρόφιμα τοποθετούνται στον κάδο και τρίβονται περιστρέφοντας τη λαβή.
Κορυφαίοι τρίφτες κουζίνας
Στην Kulina προσφέρουμε μια μεγάλη ποικιλία από τρίφτες κουζίνας. Εάν θέλετε πραγματική ποιότητα, βασιστείτε σε αυτούς από Microplane, WMF και Oxo.
Οι τρίφτες Microplane είναι γνωστοί σε όλο τον κόσμο και χρησιμοποιούνται από τους καλύτερους σεφ στα καλύτερα εστιατόρια. Ο Microplane zester είναι πιθανώς ένας από τους πιο δημοφιλείς τρίφτες στον κόσμο, οπότε φροντίστε να τον έχετε στην κουζίνα σας.
Εάν χρειάζεται να τρίψετε μεγαλύτερες ποσότητες τροφίμων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα πολυμίξερ ή τους ηλεκτρικούς κόφτες και τεμαχιστές.