Τηγάνια σοτέ – το τέλειο εργαλείο για τσιγάρισμα και μαγείρεμα στον ατμό
Τα βαθιά τηγάνια, γνωστά και ως τηγάνια σοτέ, είναι ιδανικά για την προετοιμασία πιάτων που απαιτούν περισσότερο χώρο και ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας. Είτε θέλετε να τσιγαρίσετε κρέας, να ετοιμάσετε σάλτσες ή να μαγειρέψετε αργά λαχανικά, τα ψηλά τοιχώματα και ο ευρύχωρος πάτος τους σάς επιτρέπουν να μαγειρεύετε αποτελεσματικά χωρίς κίνδυνο υπερχείλισης ή πιτσιλίσματος.
Γιατί να αγοράσετε ένα βαθύ τηγάνι;
Εκτός από την ευελιξία τους, αυτά τα τηγάνια προσφέρουν πολλά άλλα πλεονεκτήματα:
- Ασυναγώνιστη χωρητικότητα – χάρη στα υψηλότερα χείλη, είναι κατάλληλη για την προετοιμασία μεγαλύτερων μερίδων και πιάτων με σάλτσα.
- Ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας – τα ποιοτικά υλικά εξασφαλίζουν σταθερή θέρμανση χωρίς θερμά σημεία.
- Ευέλικτη χρήση – κατάλληλο για διάφορες τεχνικές μαγειρέματος, από το τσιγάρισμα μέχρι το σιγανό μαγείρεμα.
Κορυφαίες μάρκες βαθιών τηγανιών
Εάν θέλετε ένα πραγματικά ποιοτικό τηγάνι saute, βασιστείτε σε αυτές τις δοκιμασμένες μάρκες:
De Buyer – μια γαλλική μάρκα διάσημη για τα ατσάλινα τηγάνια της, τα οποία προσφέρουν εξαιρετική θερμική αγωγιμότητα και μια φυσική αντικολλητική επιφάνεια, η οποία βελτιώνεται με κάθε χρήση.
Woll – ένας γερμανός κατασκευαστής premium τηγανιών τιτανίου με αντικολλητική επίστρωση, τα οποία είναι εξαιρετικά ανθεκτικά και επιτρέπουν το υγιεινό μαγείρεμα με ελάχιστο λίπος.
Eva Solo – Σκανδιναβικός σχεδιασμός και λειτουργικότητα σε ένα. Τα τηγάνια αυτής της μάρκας είναι κομψά, ανθεκτικά και κατάλληλα ακόμη και για επαγωγικές εστίες.
Πώς να φροντίσετε ένα βαθύ τηγάνι;
Για να διατηρήσετε το τηγάνι σας σε άριστη κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα, συνιστούμε την ακόλουθη φροντίδα:
- Καθαρισμός – Αφού κρυώσει το τηγάνι, πλύντε το με ζεστό νερό και ένα ήπιο καθαριστικό. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ συρμάτινα σφουγγάρια σε αντικολλητικές επιφάνειες.
- Λάδωμα ατσάλινων τηγανιών – Εάν έχετε ατσάλινο τηγάνι, απλώστε περιστασιακά μια λεπτή στρώση λαδιού για να διατηρήσετε την αντικολλητική του ιδιότητα και να το προστατέψετε από τη διάβρωση.
- Αποθήκευση – Εάν στοιβάζετε τα τηγάνια, τοποθετήστε ανάμεσά τους ένα προστατευτικό μαξιλαράκι ή τουλάχιστον μια μαλακή πετσέτα για να αποφύγετε φθορές στην επιφάνεια τους.
Είτε μαγειρεύετε γρήγορα σοτέ, είτε ετοιμάζετε πιο σύνθετα πιάτα, ένα ποιοτικό βαθύ τηγάνι θα σας διευκολύνει σημαντικά και θα σας προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα.