111 items total
Τηγάνι MINERAL B ELEMENT PRO 28 cm, ατσάλι, de Buyer
99 €
DB568028
Τηγάνι MINERAL B ELEMENT 28 cm, ατσάλι, de Buyer
82,95 €
DB561028
Τηγάνι MINERAL B ELEMENT, 26 cm, από ατσάλι, de Buyer
71,30 €
DB561026
Τηγάνι για κρέπες MINERAL B ELEMENT, 24 cm, ατσάλινο, de Buyer DB561524
Τηγάνι MINERAL B ELEMENT, 24 cm, de Buyer
Τηγάνι MINERAL B ELEMENT, 24 cm, de Buyer
Online σε απόθεμα (73 pcs)
61,01 €
DB561024
Αντικολλητικό τηγάνι AFFINITY, 28 cm, de Buyer
241 €
DB371828
Τηγάνι saute MINERAL B ELEMENT, 28 cm, από ατσάλι, de Buyer
109 €
DB561428
Τηγάνι MINERAL B ELEMENT, 32 cm, με ξύλινη λαβή, de Buyer
114 €
DB571032
Τηγάνι για κρέπες MINERAL B ELEMENT, 30 cm, de Buyer
69,20 €
DB561530
Τηγάνι MINERAL B ELEMENT, 32 cm, από ατσάλι, de Buyer
94,08 €
DB561032
Τηγάνι universal LA LYONNAISE, 28 cm, από χάλυβα, de Buyer
37,70 €
DB502028
Τηγάνι CHOC EXTREME LOQY 24 cm, μαύρο, αλουμίνιο, de Buyer
Outlet
DB836424
Τηγάνι wok CARBONE PLUS 36 cm, ατσάλι, de Buyer
103 €
DB511435
Up
More products

Τηγάνια - πώς να επιλέξετε το κατάλληλο;

Τα τηγάνια όπως και οι κατσαρόλες και τα μαχαίρια είναι απαραίτητος εξοπλισμός κουζίνας. Αν αναρωτιέστε ποια τηγάνια χρειάζεστε πραγματικά, ποια είδη τηγανιών είναι τα καλύτερα και ποιο υλικό είναι καλύτερο για ένα τηγάνι, ρίξτε μια ματιά σε αυτά που έχουμε για εσάς ή δείτε τον πλήρη οδηγό μας για τηγάνια εδώ.

Η αγορά των κατάλληλων τηγανιών για την κουζίνα σας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το είδος του φαγητού που συνήθως μαγειρεύετε, το πόσο συχνά μαγειρεύετε, το είδος της κουζίνας που χρησιμοποιείτε, το στιλ μαγειρέματος ή τον αριθμό των ατόμων για τα οποία μαγειρεύετε συνήθως. Ωστόσο, εάν σκέφτεστε να αγοράσετε βασικό εξοπλισμό κουζίνας, θα πρέπει να ξεκινήσετε με τα ακόλουθα 4 τηγάνια:

4 απαραίτητα τηγάνια για κάθε κουζίνα:

  1. μικρό τηγάνι για τηγανητά αυγά, ομελέτα, ψήσιμο κολοκυθόσπορων για τη σαλάτα σας ή για άλλα μικρά πιάτα ή μικρές εργασίες που μπορεί να χρειαστεί να κάνετε στην κουζίνα σας
  2. τηγάνι γενικής χρήσης με μέγεθος κατάλληλο για την οικογένειά σας
  3. αντικολλητικό τηγάνι για πιο ευαίσθητα φαγητά όπως αυγά, κρέπες, τηγανίτες, λαχανικά, κοτόπουλο και ψάρι, που μπορούν να μαγειρευτούν σε μέτρια και χαμηλή φωτιά
  4. βαθύ τηγάνι για σοτάρισμα για πιάτα όπως ριζότο, μαγειρευτά και πιάτα κατσαρόλας (στιφάδο, ινδικό φαγητό κλπ.)

Όπως είπαμε, η επιλογή των κατάλληλων τηγανιών για την κουζίνα σας εξαρτάται και από το τι συνήθως μαγειρεύετε. Αγοράστε ένα μαντεμένιο τηγάνι γκριλιέρα αν σας αρέσουν τα ψητά λαχανικά ή οι μπριζόλες. Επιλέξτε ένα τηγάνι για κρέπες ή τηγανίτες, αν ένα γλυκό πρωινό είναι αυτό που συνηθίζει η οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο. Και αν σας αρέσει η ασιατική κουζίνα, μπορεί επίσης να θέλετε να αγοράσετε ένα γουόκ που θα είναι εξαιρετικά χρήσιμο για την προετοιμασία των πιάτων stir fry.

Ποιες μάρκες τηγανιών είναι οι καλύτερες;

Στην Kulina θα βρείτε πολλές μάρκες μαγειρικών σκευών και κατασκευαστές τηγανιών υψηλής ποιότητας. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε έναν αξιόπιστο κατασκευαστή τηγανιών, καθώς τα υλικά κορυφαίας ποιότητας που είναι ασφαλή για τα τρόφιμα επηρεάζουν τόσο την ανθεκτικότητα του τηγανιού όσο και τα αποτελέσματα των γαστρονομικών σας πειραματισμών. Μεταξύ των επωνυμιών που διατίθενται στην Kulina, θα βρείτε γνωστούς κατασκευαστές όπως οι De Buyer, Woll, Ballarini, Zwilling, WMF, Fiskars, Petromax και Mauviel. Μπορείτε να επιλέξετε μονά τηγάνια ή ένα σετ τηγανιών σε διάφορα μεγέθη.

Πώς να φροντίσετε τα τηγάνια σας;

Εάν έχετε επενδύσει χρήματα σε ένα τηγάνι καλής ποιότητας, θα πρέπει να το φροντίζετε με τον κατάλληλο τρόπο που θα διασφαλίσει τη μακρά και υγιεινή χρήση του. Πώς να συντηρήσετε ένα τηγάνι; Ακολουθήστε αυτούς τους απλούς κανόνες για να απολαύσετε το μαγείρεμα με αυτό για μεγάλο χρονικό διάστημα:

  • μη χρησιμοποιείτε μεταλλικά αντικείμενα στα αντικολλητικά τηγάνια σας
  • πλένετε πάντα το τηγάνι σας στο χέρι, χωρίς απορρυπαντικό ή σύρμα
  • στεγνώστε το αμέσως μετά το πλύσιμο
  • αποφύγετε μεγάλες αλλαγές στη θερμοκρασία του νερού (μην βάζετε ποτέ ένα ζεστό τηγάνι κάτω από κρύο νερό)
  • προσπαθήστε να αποφύγετε τα όξινα τρόφιμα και τα αντικολλητικά σπρέι μαγειρικής
  • για πραγματικά ξεραμένους λεκέδες και σημεία που είναι δύσκολο να αφαιρεθούν, τρίψτε τα με χοντρό αλάτι και λάδι, ξεπλύνετε και σκουπίστε
  • αλείψτε το τηγάνι σας αφού το στεγνώσετε με ένα λεπτό στρώμα λαδιού
  • αποθηκεύστε σωστά τα τηγάνια σας