Μαχαίρια
-
Αξεσουάρ (106)
Αξεσουάρ για μεγάλη διάρκεια ζωής των μαχαιριών -
Tourne (1)
Αιχμηρή άκρη για τεμαχισμό πουλερικών -
Τεμαχισμός (6)
Μεγαλύτερη λεπίδα για κοπή μεγαλύτερων κομματιών κρέατος -
Ντομάτα (8)
Δοντάκια για λεία κοπή φλούδας, για ντομάτες και λεμόνια -
Σετ (123)
Κορυφαίος εξοπλισμός κουζίνας και αγαπημένο δώρο -
Μαχαίρια Chef (97)
Βασικό εργαλείο κουζίνας, γενικής χρήσης για κρέας και λαχανικά -
Universal (26)
Κοντύτερη και στενότερη παραλλαγή μαγειρικού μαχαιριού -
Για μπριζόλες (13)
Για πραγματική απόλαυση κρέατος και φασολιών -
Γιαπωνέζικα (104)
Η τέχνη του κοψίματος σε κάθε κοπή -
Santoku (47)
Ιαπωνικά μαχαίρια κουζίνας για ακρίβεια και ταχύτητα -
Μαχαίρια Ψωμιού (54)
Οδοντωτή λεπίδα για σκληρή κρούστα -
Μαχαίρια τσέπης (16)
Σπαστό μαχαίρι για τσέπη, σακίδιο ή αυτοκίνητο -
Τεμαχισμός (16)
Εύκαμπτη, μακριά λεπίδα για λεπτά φιλέτα -
Ξεκοκάλισμα (15)
Στενή και σταθερή για εργασία κοντά στο κόκκαλο, σε πουλερικά και τένοντες -
Για παιδιά (1)
Μαθαίνοντας να κόβετε χωρίς κίνδυνο -
Για αποφλοίωση (12)
Στρογγυλεμένα μικρά μαχαίρια για λαχανικά και φρούτα -
Για καθαρισμό (41)
Μικρά μαχαίρια για λεπτές και ακριβείς κοπές -
Μπαλτάδες (20)
Αιχμηρότητα και βαριά λεπίδα για κόκαλα και αρθρώσεις -
Για τυρί (14)
Με τρύπες για να μην κολλάει, για μαλακά και σκληρά τυριά -
Κοπή (11)
Μακριά λεπίδα για ομοιόμορφες φέτες κρέατος -
Μαχαίρια κρεοπώλη (13)
Στιβαρό, δυνατό και αιχμηρό, για τεμαχισμό μεγάλων κομματιών -
Για τεμαχισμό (24)
Στενή λεπίδα για τρύπημα κρέατος -
Χοιρομέρια (22)
Μακριά και λεία λεπίδα για λεπτές φέτες -
Για σολομό (2)
Μακριά και λεπτή για τέλεια φιλέτα -
Για ζαχαροπλαστική (1)
Ακριβής κοπή χωρίς θρυμματισμό -
Πώς να επιλέξετε ένα μαχαίρι Σεφ: Ένας πλήρης οδηγός
-
Πώς να επιλέξετε το σωστό μήκος μαχαιριού
-
Πώς να επιλέξετε ένα κοντό μαχαίρι: Ολοκληρωμένος οδηγός
titleShort
Κατηγορίες (6)
Μάρκες (3)
Άρθρα (0)


















Μαχαίρια κουζίνας: Ένας συνδυασμός ακρίβειας και ποιότητας
Τα μαχαίρια κουζίνας είναι το θεμέλιο κάθε κουζίνας και ένα σωστά επιλεγμένο μοντέλο μπορεί να διευκολύνει και να κάνει πιο ευχάριστη την προετοιμασία των γευμάτων. Ένα ποιοτικό μαχαίρι όχι μόνο εξασφαλίζει αποτελεσματικό και ασφαλές κόψιμο, αλλά συμβάλλει επίσης στην καλύτερη διατήρηση της δομής και της φρεσκάδας των συστατικών.
Τύποι μαχαιριών κουζίνας
- Μαχαίρι Σεφ – ένα ευέλικτο εργαλείο με φαρδιά λεπίδα, κατάλληλο για κοπή κρέατος, λαχανικών, ακόμη και για ψιλοκόψιμο μυρωδικών.
- Μαχαίρι ζαχαροπλαστικής – η οδοντωτή λεπίδα επιτρέπει την εύκολη κοπή ψωμιού και γλυκών χωρίς να παραμορφώνονται.
- Μαχαίρι λαχανικών – ένα μικρό, ευκίνητο μαχαίρι, ιδανικό για ξεφλούδισμα, καθάρισμα και εργασίες ακριβείας με λαχανικά και φρούτα.
Υλικά λεπίδων
- Ανοξείδωτο ατσάλι – ανθεκτικό στη διάβρωση, εύκολο στη συντήρηση και διατηρεί την αιχμηρότητά του για μεγάλο χρονικό διάστημα.
- Ανθρακούχο ατσάλι – εξαιρετικά αιχμηρό, αλλά πιο απαιτητικό στη συντήρηση, καθώς είναι επιρρεπές στη διάβρωση.
- Δαμασκηνό ατσάλι – πολυστρωματικό ατσάλι με μοναδικό σχέδιο, συνδυάζει σκληρότητα, κοφτερότητα και οπτική ελκυστικότητα.
- Κεραμικά μαχαίρια – εξαιρετικά κοφτερά και ελαφριά, ιδανικά για κόψιμο φρούτων και λαχανικών, αλλά πιο εύθραυστα και ευαίσθητα σε χτυπήματα.
Κορυφαίες μάρκες μαχαιριών κουζίνας
Κατά την επιλογή ενός ποιοτικού μαχαιριού, είναι σημαντικό να επιλέξετε έναν κατασκευαστή με αποδεδειγμένη φήμη, ο οποίος συνδυάζει την ακριβή δεξιοτεχνία με τις σύγχρονες τεχνολογίες:
- WÜSTHOF – μια γερμανική μάρκα με περισσότερα από 200 χρόνια παράδοσης, γνωστή για την ακρίβεια στην κατασκευή και τη χρήση ποιοτικού ατσαλιού. Τα μαχαίρια της είναι δημοφιλή στους επαγγελματίες σεφ σε όλο τον κόσμο.
- ZWILLING – ένας ακόμη γερμανός κατασκευαστής με μακρά ιστορία, ο οποίος προσφέρει μια ευρεία γκάμα μαχαιριών που χαρακτηρίζονται από καινοτόμο σχεδιασμό και κορυφαία ποιότητα.
- DELLINGER – ένα σύγχρονο brand που συνδυάζει την παραδοσιακή δεξιοτεχνία με τις σύγχρονες τεχνολογίες. Τα μαχαίρια της εκτιμώνται για τον πρωτότυπο σχεδιασμό τους και τις εξαιρετικές κοπτικές ιδιότητες.
Συντήρηση και φροντίδα μαχαιριών
Για να διατηρηθεί η μεγάλη διάρκεια ζωής και η οξύτητα των μαχαιριών, είναι σημαντικό να τηρείτε μερικούς βασικούς κανόνες:
- Πλύσιμο στο χέρι – ακόμη και αν ορισμένα μαχαίρια επισημαίνονται ως κατάλληλα για πλυντήριο πιάτων, συνιστάται το πλύσιμο στο χέρι για να αποφευχθεί η ζημιά στη λεπίδα.
- Τακτικό ακόνισμα – για τη διατήρηση της βέλτιστης οξύτητας, είναι απαραίτητο να ακονίζετε τακτικά τα μαχαίρια χρησιμοποιώντας μια μασσιά ή μια πέτρα ακονίσματος.
- Σωστή αποθήκευση – τα μαχαίρια πρέπει να αποθηκεύονται σε θήκες μαχαιριών, σε μαγνητική ράβδο ή σε προστατευτικές θήκες για να αποφευχθεί η ζημιά στη λεπίδα.
Η επένδυση σε ένα ποιοτικό μαχαίρι κουζίνας αποδίδει όχι μόνο από την άποψη της άνεσης στο μαγείρεμα, αλλά και από την άποψη της ασφάλειας και της αποδοτικότητας στην εργασία. Ένα σωστά επιλεγμένο μαχαίρι θα σας διευκολύνει στην καθημερινή προετοιμασία των γευμάτων και θα εξασφαλίσει άψογα αποτελέσματα.